معرفی کتاب مارک و پلو: مجموعه ای از سفرنامه ها و عکس ها اثر منصور ضابطیان

مارک  و پلو: مجموعه ای از سفرنامه ها و عکس ها

مارک و پلو: مجموعه ای از سفرنامه ها و عکس ها

منصور ضابطیان و 1 نفر دیگر
3.9
171 نفر |
60 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

8

خوانده‌ام

365

خواهم خواند

143

ناشر
مثلث
شابک
9789648496673
تعداد صفحات
176
تاریخ انتشار
1399/8/19

توضیحات

        
ظهر یک روز تابسـتان ، فرشـید با یک پیشـنهاد آمد: « یک سفر تفریحی به ترکیه!» غیر ممکن بود. من یک خبرنگار تازه کار با درآمدی اندک بودم که تازه باید هزینه های تحصیلم در دانشـگاه را هم تامین می کردم. در تفکر ما ایرانیـان سفر به خارج همیشـه کاری غیر ضروری و از سر سیری بوده است. با نگاه برآمده از چنـین تفکری پاسخ اولیه   من منفی بود. اما فرشـید اصرار کرد و نتیجـه چیز دیگری شد. آن سفر انجام شد و در پی آن سفرهای دیگر! سفرهای دیگری تا امروز که این کتاب دست شماست. «مارک و پلو» مجمـوعه ایست از سفرنامه های من به فرانسـه،ایتـالیا ، ارمنسـتان ، هنـد، کره جنـوبی ، اسپـانیا ، ایالات متحـده و ...

      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به مارک و پلو: مجموعه ای از سفرنامه ها و عکس ها

نمایش همه

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

لیست‌های مرتبط به مارک و پلو: مجموعه ای از سفرنامه ها و عکس ها

نمایش همه

یادداشت‌ها

نرگس

نرگس

1402/9/4

          موقع خوندن این‌کتاب زیاد غُر زدم. با این‌که اولین تجربه‌ی خوندن سفرنامه‌ام بود اما انتظارم خیلی خیلی بیشتر بود. شاید فقط با جمله‌های پایانی کتاب یکم از عصبانیتم کم شد🤓
و از حق نگذرم باعث شد واقعاً علاقمند خوندن سفرنامه بشم😍


نسخه‌ای که‌ من خوندم، در سال ۱۳۸۹ برای سومین بار چاپ شده؛ انتظار داشتم مطالب کمی دقیق‌تر و جذاب‌تر از توضیحات گوگل و ویکی‌پدیا باشه!
سفرنامه‌‌ی یک خبرنگار به ۱۰ کشور، در یک‌ کتاب ۱۷۰ صفحه‌ای که نصف بیشترش عکسه: 

ترکیه (۱۳۷۷)
فرانسه ...
اسپانیا (۱۳۸۴)
سوریه و لبنان (۱۳۸۲)
ایتالیا و اتریش (۱۳۸۵)
ارمنستان ...
کره‌ی جنوبی ...
آمریکا ...

•کتاب با زیرِ سوال بردنِ فرهنگ ما ایرانی‌ها در مورد سفر و چرایی شروع سفرهای نویسنده آغاز میشه (انصافا جذاب بود) ولی اولین سفر که آغازِ این ماجراست؛ به ترکیه‌اس. هیچی ازش نمیگه و خیلی سریع رد میشه همون اول بدجور توی ذوق می‌زنه!
(و ازونجایی که سفرها هیچ ربطی به هم ندارن، کاش حداقل به ترتیب زمانی بودن!)

•توضیحات: نصفه و‌ نیمه، کمْ و کلی. اسم بردن از جاهایی که هیچ توضیحی در‌موردش نمیده، توصیف کردن جاهایی که عکاسی شده ولی شما عکسی ازون قاب نمی‌بینید :).

•هیچ پاورقی یا توضیحی نداره! مثلا در قسمت هند یهو با کسی هم‌کلام میشه که مهاراجه (لقبِ شاه بزرگ یا امیر بزرگ در هند) هست و معتقده که از لقبش استفاده میکنه! ولی در مورد این کلمه، ماجراهاش و ‌اهمیتش خودتون باید سرچ کنین و بفهمین.
دوست داشتم به عنوان یک خواننده یه توضیحات کم و‌ کوتاهی به عنوان مقدمه‌ی این مکالمه، از اطلاعات نویسنده، بخونم.

•از ایشون به عنوان یک خبرنگار انتظار عکس‌های جذاب‌تر، مکالمه هایی با افراد بومی در مورد مسائل مختلف (نه فقط دیدگاه خودش در مورد فقر) و ... داشتم که برآورده نشد.

•در مورد آمریکا نسبت به بقیه‌ی کشورها توضیحات بیشتری داره!(حالا با سو گیری یا بدون اون) ولی تنها چیزی که باعث شد خوشحال کتاب رو ببندم جملات آخر کتاب بود: 

✨از متن کتاب: 
مردمان آمریکا با تصویر ذهنی ما از آمریکایی‌ها که بیشتر حاصل تصاویر هالیوودی است، تفاوت‌های فراوان دارند. چنان که سینمای ما هم نتوانسته معرفی درستی برای واقعیت جامعه‌ی ایرانی در خارج از ایران باشد. مردم آمریکا در هیچ زوایه‌ای شبیه سیاستمداران حاکم بر کشورشان نیستند. آن‌ها جنگ را دوست ندارند، نگران از دست رفتن احترام‌شان در جهانند و... و من از دیدن این‌همه تفاوت شگفت‌زده نمی‌شوم که شرایطی مشابه این را در نقاط دیگری از دنیا هم دیده‌ام. ( بدون تعصبِ طرفدار یا مخالف آمریکا بودن، دیدگاه کلی رو پسندیدم)

•یکی از ناراحتیای نامربوطِ به کتاب: چقدر ناراحت می‌شدم از توضیحات مربوط به قیمت و دلار!! اون موقع شاید با یکم تلاش بیشتر می‌شد بری سفر خارجی اما الان..🥲
        

30

          از خوندن این کتاب میشه لذت برد، ولی به یه شرط! با دید سفرنامه نخونیدش! 
روی جلد کتاب نوشته شده: مجموعه‌ای از سفرنامه‌ها و عکس‌ها، ولی به نظرم به‌جای عنوان سفرنامه باید از خاطراتِ(گزارشات) کوتاه سفر استفاده میکرد.
کتاب خیلی جذاب شروع شد، مقدمه کتاب رو دوست داشتم.
اگه بخوام دید کلی(به شدت کلی😅) که از خوندن گزارشات کشورای مختلفِ این کتاب پیدا کردم بگم:

فرانسه: مردم کتاب‌خون و کتاب‌دوستی که به‌جای این‌که سرشون تو زندگی همدیگه باشه، مشغول کتابشون هستن.(بخش دومش مربوط به یه موضوع پَرت بود که به‌نظرم جاش توی این کتاب نبود به این شکل)
 اسپانیا: مجلات و روزنامه‌های جایزه‌دار (دلم خواست😅)
لبنان: مردم امن
هندوستان: فقر و فقر☹️  قصه‌ی "تاج محل" برام جالب و عجیب بود.
ایتالیا: پیتزاهای بد فرم و به‌درد نخور😐😁 خیابونایی که وقتی توش قدم میزنید انگار توی دل تاریخ هستید(خیلی جذابه نه؟🤩)
ارمنستان: انقدر کم و بی‌هیجان ازش گفته بود که هیچی ازش یادم نمونده
کره جنوبی:  یه کشور گرون با غذاهای فوق ضد ذائقه ایرانی😶
ایالات متحده آمریکا:کشور شلوغ ولی جذاب و از همه رنگ
 و به‌نظرم بهترین بخش کتاب بود و بلاخره به یه سفرنامه شباهت داشت.
یه چیز عجیب اینکه یه‌جایی از کتاب از آمریکایی‌ها اینجور نوشته:"" تجربه‌ی حامد نشان می‌دهد که گنددماغ‌ترین و پرادعا‌ترین توریست‌ها، آمریکایی‌ها هستند، پر بیراه هم نمیگوید. آنها فکر می‌کنند همه‌ی دنیا باید به آن‌ها سرویس بدهد. آمریکایی‌ها همیشه متوقع هستند، همیشه غر می‌زنند.البته بعضی بسیار متشخص و آرام به‌نظر می‌رسند اما تعدادشان واقعا کم است.""
بعد توی آخرین صفحه‌ی کتاب اینو نوشته:""مجموعه عوامل مختلف،مردم آمریکا را مردمی خوش برخورد، مهربان، اخلاقی و بیش از حد انتظار مذهبی کرده است.""

چی شد؟؟!😐😐 نمیدونم سوتی بود یا دقیقا چه اتفاقی افتاد که نظر اقای ضابطیان عوض شد😁

روی هم رفته مارک و پلو کتابیه که همون‌طور که توی بقیه‌ی یادداشت‌ها نوشتن، نمیشه اسمشو سفرنامه گذاشت و خیلی سریع و بی‌مقدمه تموم میشه هر بخش( مثلا من درمورد اسپانیا و ایتالیا دلم می‌خواست خیلی بیشتر بگه مخصوصا از جاهای دیدنیشون)  ولی میتونید تو مواقع بی‌حوصلگی و وقتایی که نمی تونید کتابای دیگه‌تون رو بخونید، این کتاب رو  ورق بزنید و بخونید و لذت ببرید.
        

25