معرفی کتاب مردی که سگ شد اثر مجید ملامحمدی

مردی که سگ شد

مردی که سگ شد

3.8
2 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

4

خواهم خواند

2

شابک
9786228424033
تعداد صفحات
198
تاریخ انتشار
1403/6/1

توضیحات

        رمان مردی که سگ شد داستان زندگی شبث بن ربعی را روایت می‌کند؛ جنگجویی که یک‌بار مسلمان می‌شد یک‌بار مرتد. یک‌بار همراه امام علی بود و یک‌بار همراه دشمنانش. یک‌بار در صف یزید قرار می‌گرفت و یک‌بار در صف مقابل یزید. او یکی از کسانی بود که در واقعۀ کربلا هم نقش داشت. او برای امام حسین نامه نوشت که به کوفه بیاید و وعده داد که همراهی‌اش می‌کند خودش از جمله آدم‌های کوفی بود که به جنگ امام در کربلا رفت. مجید ملامحمدی در کتاب مردی که سگ شد تلاش کرده است تا با روایت خواندنی و پرماجرای زندگی پرفرازونشیب و تاریک و روشن یکی از شخصیت‌های صدر اسلام، کودکان و نوجوانان را هرچه بیشتر با فضای آن دوره و همچنین واقعۀ کربلا آشنا کند.
      

یادداشت‌ها

          گوشه ای از نقدها و سوالاتم را هنگام خواندن کتاب در قسمت تاریخچه مطالعه نوشته ام، به خاطر همین،  الان کمی ناراحتی ام فروکش کرده و در مورد خود کتاب چند خطی می نویسم.

مردی که سگ شد داستان زندگی یکی از مذبذب ترین و بوقلمون صفت ترین شخصیت های تاریخ اسلام یعنی شبث بن ربعی است. مردی که فراز و فرودهای زیادی را در طول زندگیش تجربه می کند. اگر ایرادات تاریخی و نگارشی کتاب را در نظر نگیریم و امیدوار باشیم ناشر محترم و نویسنده گرامی  جملات ص۴۱ را که وهن امیرالمومنین (ع) است، حذف کنند و آن ایرادت تاریخی و نگارشی را هم در چاپ بعدی تصحیح کنند، می توان گفت کتاب پرداخت داستانی نسبتا خوبی درباره شخصیت شبث داشته و دودلی ها، کشمکش های درونی، سست عنصری و ضعف ایمانش را تا حدودی خوب به تصویر کشیده است. 
بهتر بود پاورقی های کپی شده از صفحات ویکی فقه یا ویکی شیعه را هم نویسنده محترم خلاصه و بازنویسی کنند. این کپی کردن مطلق خیلی توی ذوق خواننده می زند.‌ منصفانه هم این بود که به جهت رعایت امانت، در فهرست منابع انتهای کتاب، این صفحات را هم به عنوان مرجع مورد استفاده معرفی میکردند یا مستقیم به منبع مورد استفاده ارجاع می دادند.

اگر ایراداتش برطرف شود به مخاطب بالای ۱۱ یا ۱۲ سال توصیه میکنم، البته برای بزرگسالان ناآشنا به تاریخ اسلام نیز می تواند مفید باشد.

پ.ن ۱:  تعداد ستاره ها صرفا به خاطر نمایش نسبتا خوب ناپایدار بودن شخصیت شبث بن ربعی است.
پ.ن ۲: غیر از مورد ص۴۱ که وهن امیرالمومنین (ع) است سایر ایرادات تاریخی کتاب، بار کلامی ندارد، هرچند که بودنشان در یک کتاب نیز خوشایند نیست و باید اصلاح شود.
پ.ن۳: ناشر محترم! لطفا فهرست منابع را هم اصلاح کن، این چه طرز فهرست منابع نوشتن است؟! یا ننویس یا اگر می نویسی درست بنویس.
        

4