معرفی کتاب سفر در زمان با یک همستر اثر راس ولفورد مترجم ثمین نبی پور

سفر در زمان با یک همستر

سفر در زمان با یک همستر

راس ولفورد و 1 نفر دیگر
3.7
9 نفر |
5 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

14

خواهم خواند

3

ناشر
افق
شابک
9786003539983
تعداد صفحات
424
تاریخ انتشار
1401/6/1

توضیحات

        آل چادهوری می‌خواهد پدرش را از مرگ نجات دهد،
اما برای این کار باید به سال 1984 سفر کند…

اگر قبلا ازم سوال می‌کردی می‌گفتم ماشین زمان چیزی است
شبیه زیردریایی، اما حالا دارم به لپ‌تاپ نگاه می‌کنم
و یک لگن حلبی بزرگ که از فروشگاه وسایل باغبانی خریده‌اند.
و این همان ماشین زمان بابای من است که قرار است
دنیا را تغییر دهد؛ خب دست کم، دنیای من را…
      

لیست‌های مرتبط به سفر در زمان با یک همستر

آرتمیس فاول و گروگان گیریسفر به کره ماهسرینیتی

کتاب‌های علمی-تخیلی برای نوجوان‌ها

13 کتاب

تفاوت کتاب علمی-تخیلی با کتاب تخیلیِ خالی مسلماً در علمی بودن آن است. یعنی یک عنصر خارق‌العاده‌‌‌ای در داستان وجود دارد که ربطی به انواع علوم یا حوادثی در آینده دارد. علمی-تخیلی‌هایِ قدیمی، کماوبیش حوادث علمیِ امروز دنیا را نشانمان می‌دادند و علمی‌-تخیلی‌های امروز از چیزهایی مثل متاورس و هوش مصنوعی و جهان آینده حرف می‌زنند. فایده علمی-تخیلی خواندن چیست؟ از علمی که هیچ‌چیز راجع به آن نمی‌دانید، یک نگاه و چشم‌انداز پیدا می‌کنید، گرچه کم و ناقص، ولی بهتر می‌توانید آنچه ممکن است رخ بدهد را درک کنید. این چشم‌انداز حتی اگر از نقطه‌نظر محدود نویسنده باشد، باز هم مفید است. در این لیست تلاش کردم کتاب‌های علمی-تخیلی مناسب نوجوانان را که خوانده‌ام یک جا جمع کنم. بعضی از کتاب‌های این لیست را خیلی دوست دارم، بعضی را کمتر و بعضی را اصلاً. ولی به جهت کامل شدن فهرست همه یک جا هستند. لیست به ترتیب علاقه‌مندی من و تا حدی شخصی است. فقط جلد اول، مجموعه‌های چند جلدی در این فهرست ذکر شده است و لیست به تدریج کامل می‌شود.

22

یادداشت‌ها

          داستان از این قراراست که پدر "آل" که یک دانشمند گمنام بوده، پیش از مرگش موفق شده که یک ماشین زمان بسازد و در تولد دوازده سالگی "آل"، در نامه‌ای که پیش از مرگ نوشته، از او می‌خواهد که به گذشته برود و از مرگش جلوگیری کند. آل هم که یک پسر بامزه است به گذشته می‌رود و کودکی پدرش را ملاقات می‌کند.

اولین نکته اینکه جمله شروع کتاب واقعاً جذاب و باشکوه است. این‌قدر که احساس می‌کنید با یک کتاب فوق‌العاده طرف هستید، ولی به تدریج افت می‌کند، البته نه آن‌قدرها که ارزش خواندن نداشته باشد.

دومین نکته اینکه واقعاً معمولی بود. از کتابی در این حجم انتظار داریم که اتفاق ویژه‌ای در آن رخ بدهد ولی دو سوم حجمش مربوط به رفت و آمد‌های آل است. تقریباً ده بار تلاش می‌کند تا یواشکی وارد محلی شود که ماشین زمان آنجاست و ما نمی‌فهمیم چرا ماشین زمان را همراه خودش به خانه نمی‌برد؟ حوادث دیگر قصه هم بیش از حد طول می‌کشد و با توجه به اینکه پایان قصه از جمله ابتدایی‌اش مشخص است جداً خسته‌کننده می‌شود.

شخصیت آل بامزه است‌. با خواننده‌ها حرف می‌زند، لیست‌های بامزه درست می‌کند و گاهی به خنده‌تان می‌اندازد، به همین خاطر می‌ارزد که چهارصد صفحه بخوانید تا با او آشنا شوید.

آل دورگه‌ی هندی-انگلیسی است و پدربزرگش کاملاً هندی است و در بخش‌های زیادی از داستان به فرهنگ و تفکر هندی‌ها اشاره می‌شود و تا حدی جالب و تا حدی نامفهوم است. نمی‌دانم که مشکل ترجمه است یا مشکل نویسنده. جدای این شخصیت پدربزرگ جالب است و آشنایی با او هم اتفاق خوبی است.

قبلاً سریالی دیده بودم که دقیقاً همین ایده‌‌ی "ملاقات با جوانی پدر" را داشت و خیلی جذاب‌تر بود و شاید همین باعث شد که این قصه در نگاهم خیلی کم فروغ‌تر جلوه کند. شاید تنها مزیت این کتاب نسبت به سریال این باشد که در کتاب سفر در زمان با استفاده از علم، اتفاق می‌افتد و بینش کمی از قوانین فیزیک و ... هم صحبت می‌شود که تا حدی جالب است و من را یاد یکی از جلدهای علوم ترسناک "حقایق هولناک در مورد زمان" می‌انداخت.

توصیه به خواندن می‌کنم؟ یا نمی‌کنم؟ نمی‌دانم.
        

34

        فکر کن دوست بچگی پدرت باشی.
فکر کن تو، نجات دهنده پدرت از مرگ باشی؛منتها نه به شکل طبیعی. به روشی عجیب و با سفر در زمان.
آن هم به همراه یک همستر...
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

1

          وقتی دوازده‌ساله بودم، هر وقت امتحانی را خراب می‌کردم به این فکر می‌کردم که کاش می‌شد در زمان سفر کرد و جواب سوالات روی ورق امتحان را طور دیگری نوشت یا وقتی با دوستم قهر می‌کردم دلم می‌خواست برگردم و نگذارم آن ناراحتی بین ما پیش بیاید.

«آل» هم دوازده‌ساله‌ است و در روز تولد دوازده‌سالگی‌اش به سفر در زمان فکر می‌کند اما او قرار است کار مهم‌تری از نوشتن جواب درست روی ورق امتحان را امتحان کند! حتی کاری مهم‌تر از قهر نکردن با یک دوست! اینجا مسئله مرگ و زندگی در میان است! او باید به سال ۱۹۸۴ برگردد و از مرگ پدرش که چندسالی‌ است از دنیا رفته جلوگیری کند!

«آل» یک ماشین زمان هم دارد، حتما فکر می‌کنید ماشینش باید یک مجموعه در هم تنیده از سیم‌ها و تراشه‌های فلزی کوچک و بزرگ باشد ولی ماشین او یک لبتاب است و یک تشت حلبی مخصوص حمام که قرار است دنیا را تغییر دهد؛ دست کم دنیای «آل» را!

راس ولفورد در این کتاب به سفر پر ماجرای «آل» می‌پردازد، سفری با همراهی یک همستر کوچک که آن را هم در جشن تولد ۱۲ سالگی‌اش هدیه گرفته‌است.

اگر موضوعاتی مثل «سفر در زمان» و «دنیاهای موازی» ذهن شما را قلقک می‌دهد و دنبال یک قصه متفاوت و پرهیجان هستید، این روزها و شب‌های بهاری فرصت خوبی برای همراه شدن با «آلبرت اینشتین هاوکینگ چادهوری» و «آلن شیرر» برای سفر در زمان است!
این کتاب را می‌توانید با ترجمه بسیار روان و خواندنی ثمین‌ نبی‌پور بخوانید و کیفش را ببرید!

نویسنده‌ی مرور: معصومه فراهانی
        

6