لیز کسلر و 1 نفر دیگر
4.1

9786001881930
1399/2/7

گفتم :«ایزی،نگاه کن!» به سراپای بدنم زل زده بودم ، تصحیح می کنم ؛ به شانه هایم زل زده بودم که انگار در وسط هوا معلق بودند و در زیر آنها فضایی خالی به اندازه بدن من بود .
ایزی هورا کشید و دست زد. «فوق العاده است ! حالا ببینیم می توانی بدون بستن چشم هات این کار رو بکنی یا نه؟»
نامرئی شده بودم که مامان وارد اتاقم شد و گفت :«بس کنید دخت رها ، از وقت خواب خیلی گذشته . حالا دیگر ...
» و حرفش را قطع کرد و نگاهی به دور اتاق انداخت و پرسید :« جسیکا کجاست؟»

لیست‌های مرتبط به جسیکا کجاست؟

جواب ها از کجا می آیند؟سم هستم، بفرماییدبه امید دل بستم

ترکیب برنده:رئال+فانتزی= رئالیسم جادویی!

21 کتاب

ژانر رئالیسم جادویی یکی از محبوب ترین ژانر در بین سایر انواع ژانر رئاله که طرفدارای زیادی داره.توی این ژانر یک اتفاق جادویی و غیرممکن در دنیای واقعی رخ میده که نویسنده با استفاده از این اتفاق تلاش میکنه مسائل رئال و درام رو شرح بده.بعضی از افراد وقتی با کتاب های ژانر رئالیسم جادویی مواجه میشن فکر میکنن قراره داستان با تبیین و علت آوری برای اون اتفاق جادویی پیش بره درحالی که این مطلب هدف اصلی نویسنده نیست و درصورت دلخواه نویسنده به همچین کاری روی میاره و درواقع نویسنده با استفاده از این اتفاق،مسئله اصلی رو برای مخاطب ملموس تر و واضح تر میکنه.ژانر رئالیسم فانتزی برای کسانی که خیلی با ژانر رئال رابطه خوبی ندارن یا قصد شروع کتاب خوانی از این ژانر رو دارن بسیار توصیه میشه.چون معمولا ژانر رئالیسم جادویی به مباحث سنگین رئال نمیپردازن و ترجیجا مباحث ملموس تر و روزمره تری رو انتخاب میکنن و قلم نویسنده توی این ژانر راحت و روانه و خواننده تازه کار راحت تر ارتباط برقرار میکنه و به علت وجود جادو و فانتزی کم توی کتاب باعث تمایز این ژانر با روند آروم و یکنواخت کتاب های رئال میشه.

همیشه با من بمان: آیا می توان به یک شبح وفادار بود؟در کنار توعصر اساطیر؛ دریای سایه ها

از ادبیات کودک و نوجوان چه بخوانیم ؟

16 کتاب

کتاب‌ها، دروازه‌های جادویی‌ای هستند که ما را به سرزمین‌های ناشناخته، ماجراجویی‌های هیجان‌انگیز و لحظات آموزنده رهنمون می‌کنند. در میان این گنجینه‌های بی‌نظیر، کتاب‌های کودک و نوجوان جایگاه ویژه‌ای دارند. این کتاب‌ها با زبان ساده و گیرا، تخیل کودکان را بالنده می‌کنند، به آن‌ها در شناخت دنیای پیرامونشان کمک می‌کنند و ذائقه‌ی آن‌ها را برای مطالعه و یادگیری پرورش می‌دهند. در این لیست، به معرفی تعدادی از بهترین کتاب‌های کودک و نوجوان در ژانرهای مختلف می‌پردازیم. کتاب‌هایی که با داستان‌های جذاب، شخصیت‌های دوست‌داشتنی و تصاویر زیبا، لحظات شادی و آموزنده‌ای را برای کودکان و نوجوانان رقم خواهند زد. این لیست شامل کتاب‌هایی در دسته‌بندی‌های زیر خواهد بود: داستان‌های کلاسیک: این دسته شامل کتاب‌هایی می‌شود که نسل‌های متعددی از کودکان و نوجوانان با آن‌ها خاطره دارند. داستان‌های فانتزی : این دسته شامل کتاب‌هایی می‌شود که به دنیای جادو، افسانه‌ها و موجودات خیالی می‌پردازند. داستان‌های علمی تخیلی: این دسته شامل کتاب‌هایی می‌شود که به آینده، فضا و دنیای ناشناخته‌های علمی می‌پردازند. داستان‌های واقع‌گرایانه: این دسته شامل کتاب‌هایی می‌شود که به زندگی روزمره، مشکلات و احساسات کودکان و نوجوانان می‌پردازند. کتاب‌های آموزشی: این دسته شامل کتاب‌هایی می‌شود که به آموزش مفاهیم علمی، تاریخی، جغرافیایی و... به کودکان و نوجوانان می‌پردازند. امیدوارم این لیست بتواند راهنمای مناسبی برای انتخاب کتاب‌های مناسب برای کودکان و نوجوانان باشد.

رویای ناپیدا
هرکدام از ما ممکن است در پس ذهنمان آرزوهایی کرده‌باشیم که هیچ‌وقت با کسی درباره‌شان حرف نزده‌باشیم. از همان آرزوهایی که شب‌ها در رختخوابمان می‌کنیم؛ مثل اینکه چه می‌شد اگر فردا به‌جای اینکه به مدرسه برویم تبدیل به یک پرنده مهاجر می‌شدیم و به قطب شمال سفر می‎کردیم؛ یا اینکه چه اتفاقی می‌افتاد اگر کتاب‌های درسی از زیر بالش می‌گذاشتیم و مطالب خودشان، به مغزمان راه پیدا می‌کردند؛ یا اینکه اصلا چه می‌شد اگر فردا سر کلاس ریاضی با یک بشکن ناپدید می‌شدیم و از در کلاس فرار می‌کردیم. اما مشکل اصلی اینجاست که نامرئی شدن انقدر دور و دست‌نیافتنی است که دیگر در لیست خبرهای دست اول تخیل‌مان جای نمی‌گیرد. انگار نامرئی شدن پس از شنل نامرئی هری‌پاتر، فاتحه‌اش خوانده‌شده‌باشد. انقدر غیرقابل باور است که وقتی دوستِ جسیکا جِنکینز، گفت سر کلاس جغرافیا او را درحالی دیده که داشته نامرئی می‌شده، جسیکا به‌طور قطع فکر کرد دوست صمیمی‌اش دیوانه شده‌است.

کتاب «جسیکا کجاست؟» اثر لیز کِسلِر؛ ماجرایی دختری سیزده‌ساله است که پس از گذراندن یک روز خسته‌کننده، سرکلاس جغرافیا خوابش می‌برد و به‌ معنای واقعی زندگی‌اش به قبل آن خواب و بعدش تقسیم می‌شود. او متوجه می‌شود که زمان‌هایی که احساس خستگی می‌کند به‌طور غیر ارادی نامرئی می‌شود. اما جسیکا به‌زودی خواهد فهمید که این موهبت غیرمنتظره چطور خودش را ناگهان به او نشان داده‌است...

به‌نظرم یکی از اصلی‌ترین نکاتی که درباره جسیکا کجاست می‌توان گفت؛ بحث زاویه دید است. زاویه دید این کتاب مثل بیشتر کتاب‌های علمی‌تخیلی، اول شخص بود. لحن نویسنده طوری بود که انگار خواننده دوست شخصیت اصلی است و او خیلی صمیمانه انگار در ساعت نهار، برای او سرگذشتش را تعریف می‌کند. برای همین منِ خواننده در نقطه‌های حساس داستان، مثل جایی که جسیکا در خانه شخصیت منفی کتاب گیر افتاده‌بود؛ نفسم می‌گرفت و به‌راحتی می‌توانستم با لحن راوی همراه شوم. همین نکته باعث شده‌بود شخصیت‌پردازی داستان بدون گفتن نکته خاصی درباره جسیکا، طوری باشد که ما او را مثل همکلاسی خود تصور کنیم. انگار قبل از اینکه او داستانش را تعریف کرده‌باشد او را می‌شناختیم.

درباره شخصیت‌پردازی باید بگویم نسبت به کتاب‌هایی که ماجرا و خط داستانی مشابهی با این کتاب داشتند مثل «مایکل وی» این کتاب شخصیت‌پردازی خیلی بهتری داشت. من علاوه براینکه جسیکا را مثل کف دست می‌شناختم با شخصیت‌های فرعی هم آشنا بودم. مثلا همان‌قدر که تصویر ذهنی کاملی از شخصیتی مثل ایزی که دوست صمیمی جسیکا بود داشتم؛ به‌راحتی با کسی مثل نانسی که خیلی نقش پررنگی در داستان نداشت هم همزاد پنداری کردم. البته نویسنده صرفه‌جویی عجیبی در استفاده از شخصیت‌ها داشت که این را هم می‌توان نکته مثبتی درنظر گرفت. به‌نوعی شخصیت‌ها را در خدمت داستان گرفته‌بود و انقدر شخصیت به ماجرا اضافه نمی‌کرد که نتواند همه‌شان را جمع کند.

دیالوگ‌های کتاب شاید تنها نقط ضعفش بودند. چون کتاب ماجرایی دارد که خیلی لب تیغ است؛ یعنی اگر خیلی ماجرا را اغراق‌آمیز کند داستان کلیشه‌ای می‌شود؛ من به عنوان خواننده توقع دیالوگ‌هایی را داشتم که قصه را برایم باورپذیرتر کنند و از حالت خیلی رویایی و غیرقابل باور بودن دربیاورند. البته نویسنده تا حد زیادی این نکته را رعایت کرده‌بود و اشکال اصلی‌اش محاوره نبودن دیالوگ‌ها بود که اشکال ترجمه‌ است.

درنهایت باید بگویم اگر دنبال کتابی هستید که افکار منفی ذهنتان را ناپدید کند و برای چندساعتی درگیر ماجرای چند نوجوان تقریبا معمولی شوید؛ به‌شدت توصیه می‌کنم جسیکا کجاست را در لیست کتاب‌هایتان قرار دهید و فراموش نکنید او متتظر شماست که به سراغش بروید. درآخر به‌قول جسیکا جنکینز «چیزهای مهمی هستند که هرکسی نمی‌تواند ببیند»...