معرفی کتاب سه فلسفه زندگی اثر پیتر کریفت مترجم بتول قزل بیگلو

سه فلسفه زندگی

سه فلسفه زندگی

پیتر کریفت و 3 نفر دیگر
4.1
5 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

9

خواهم خواند

8

ناشر
کرگدن
شابک
9786226420013
تعداد صفحات
182
تاریخ انتشار
1398/6/20

توضیحات

        پیتر کریفت با تکیه بر سه بخش کتاب مقدس درصدد پاسخگویی به این پرسش است که آنچه به زندگی ما معنا می دهد و خصوصا در برابر مرگ به آن ارزش زیستن می دهد چیست. این بخش های کتاب مقدس وضعیت هایی را که ممکن است ما در آنها قرار گیریم توصیف می کنند. از نظر کریفت اینها آثاری (اصیل) و (منحصر به فرد) اند که سه فلسفه ی زندگی را براساس سه وضعیت مختلف انسانی مطرح می کنند و فارغ از زمان نگارششان برای انسان امروزی بصیرت هایی درخور دارند: (اگر همه ی کتاب های کل کتابخانه های دنیا را بخوانید و با تمام فرزانگان دنیا در سیر حکمتشان همراه شوید، هیچ کتابی را عمیق تر از سه کتاب جامعه، ایوب و غزل غزل ها نمی یابید). کتاب جامعه زندگی را بی هدف و همه ی آنچه را در عالم هست بیهوده می داند: زندگی به مثابه بیهودگی، کتاب ایوب فلسفه ی زندگی را در رنج می جوید: زندگی به رنج. و غزل غزل ها عشق را پاسخ نهایی به پرسش بنیادین هستی را بر می شمارد: زندگی به مثابه عشق.
      

لیست‌های مرتبط به سه فلسفه زندگی

یادداشت‌ها

روشنا

روشنا

1403/12/25

در زندگی س
          در زندگی سه فلسفه وجود دارد و نه بیشتر. دوزخ، برزخ و بهشت. هرسه از همین دنیا شروع می‌شوند و تا ابدیت ادامه می‌یابند.
نویسنده در این‌جا به تحلیل سه کتاب از عهد عتیق می‌پردازد و در خلال آن سه فلسفه از زندگی را بیان می‌کند. 

فلسفه‌ی اول: زندگی به عنوان بیهودگی. دوزخِ روی زمین. دوزخ رنج نیست، ناامیدی و بیهودگی است. در این فصل، از کتاب جامعه گفته می‌شود. عجب فصلی، نفس‌گیر و دهشتناک! حتماً بخوانید، حداقل خود کتاب جامعه را.
فلسفه‌ی دوم: زندگی به عنوان رنج. تجربه‌ی برزخ با تحلیل کتاب ایوب. داستان ایوب تورات عجیب است و کمی با فرضیات ما از داستان‌های اسلامی نمی‌خورَد. جالب بود گرچه جواب خدا به ایوب را نفهمیدم و این‌که چطور در نهایت ایوب قانع شد.
فلسفه‌ی سوم: زندگی به عنوان عشق. بهشتی روی زمین. کتاب غزل غزل‌ها. شبیه شعرهای عارفانه‌ی حافظ و شاعران دیگر بود. لذت‌بخش هرچند با درکی ناقص.

نویسنده برای بعضی قسمت‌های کتاب هم دلیل کافی نمی‌آورد، فقط عقیده‌ی خودش رو توضیح میداد. البته شاید تحلیلش با کتاب مقدس همون دلیلش بود، ولی خب برای من کافی نبود. با بعضی قسمت‌های کتاب هم موافق نبودم. اما بینش‌های جدید و خوبی هم بهم داد.
        

25