معرفی کتاب کجا فرود بیاییم؟ جستاری در اقلیم شناسی سیاسی اثر برونو لاتور مترجم عبدالحسین نیک گهر

کجا فرود بیاییم؟ جستاری در اقلیم شناسی سیاسی

کجا فرود بیاییم؟ جستاری در اقلیم شناسی سیاسی

برونو لاتور و 1 نفر دیگر
4.7
3 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

6

خواهم خواند

0

شابک
9786001051760
تعداد صفحات
74
تاریخ انتشار
1399/6/15

توضیحات

        هدف این کتاب به هم پیوستن سه پدیده ای است که تحلیل گران اجتماعی و سیاسی آنها را شناسایی کرده اند بدون آنکه میانشان نه رابطه ای ببینند که آن ها را به هم متصل می کند و نه، در نتیجه، انرژی سیاسی عظیمی را که می توان از به هم پیوستن آن ها بیرون کشید. این پدیده های سه گانه عبارتند از، نخست، «بی نظمی در مدیریت جهانی» که رفته رفته بار معنایی منفی و تحقیرآمیزی به «جهانی شدن» می دهد؛ سپس، انفجار سرگیجه آور نابرابری ها؛ و بالاخره، اقدامات سیستماتیک برای نفی و انکار وجود دگردیسی اقلیمی.در واقع، جریان امور به گونه ایست که گویی بخش بزرگی از رهبران به این نتیجه رسیده اند که روی زمین نه برای آنان و نه برای سایر ساکنانش، جای کافی وجود ندارد. این همان نتیجه گیری است که انفجار نابرابری ها، گستردگی بی نظمی ها، انتقاد از سیر جهانی شدن و مخصوصا تمایل هراسناک بازگشت به حمایت های سابق دولت ملی را توجیه می کند. برای دور زدن چنین سیاستی، لازم است جایی فرود آمد. پس باید دانست چگونه جهت یابی کرد. برونو لاتور، استاد ممتاز دانشکده علوم سیاسی پاریس و مؤلف کتاب های متعدد است از آن جمله مواجهه با گایا (Gaia). هشت کنفرانس درباره رژیم جدید اقلیمی، که در 2017 منتشر شده اند.
      

لیست‌های مرتبط به کجا فرود بیاییم؟ جستاری در اقلیم شناسی سیاسی

یادداشت‌ها

emir hafez

emir hafez

1403/12/5

          این کتاب یک جستار کوتاه اما حاوی بینشی بسیار درخشان است که در آن نقاطی را در کنار هم قرار می‌دهد که تا اکنون آنها را بی‌ربط به همدیگر می‌فهمیدیم. 
ظهور ترامپ و خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و سپس محبوبیت روز افزون راست افراطی در کشور های مختلف جهان چرا رخ می‌دهد؟ چرا اخراج مهاجران و بستن مرزها بر روی بیگانگان تا به این حد به سیاستی جذاب در جهان امروز تبدیل شده؟ درحالی که همین چند دهه پیش قرار بود در جهانی زیست کنیم که مرزها در آن بی‌معنا شده، قرار بود جهانی‌سازی و سرمایه داری جهانی اهمیت مرزهای ملی را بسیار نمادین سازند. اما منازعات سیاست در جهان امروز هیچ نشانی از این صلح و بی‌اهمیتی ندارد.
 برونو لاتور در این جستار، ربطی بسیار قدرتمند میان تغییرات اقلیمی و ظهور سیاست‌های ضدمهاجر و واپس‌گرایانه ایجاد می‌کند. اون به ما نشان می‌دهد که چگونه تغییرات اقلیمی زمین سفت و قابل اعتماد زیر پای همه‌یمان را لرزان و غیرقابل اعتماد ساخته. حتی آنان که سیاست انکار تغییرات اقلیمی در پیش گرفته‌اند در ته قلب‌های کوچکشان پذیرفته‌اند که زمینی برای جهانی‌سازی دیگر وجود ندارد. سیاست مبتنی بر مدرنیزاسیون جهان، متوجه شد که زمین کافی برای این عمل وجود ندارد. حالا همگی ترسیده‌ایم و با وضعیتی مستأصل میان زمین و آسمان سرگردان رها شده‌ایم. می‌ترسیم و میخواهیم به خانه‌هایمان برگردیم و درها را بر روی هر بیگانه‌ای ببندیم اما واقعیت این است که دیگر خانه‌ای برای بازگشت به آن بدون آن مدرنیزاسیون جهانی وجود ندارد. پس زیر لب از خودمان سوال خواهیم کرد که کجا می‌توانیم فرود بیاییم؟
        

8