معرفی کتاب قرب جوار اثر ایوان کلیما مترجم فروغ پوریاوری

قرب جوار

قرب جوار

ایوان کلیما و 1 نفر دیگر
3.3
3 نفر |
0 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

6

خواهم خواند

10

ناشر
شابک
9786004056793
تعداد صفحات
680
تاریخ انتشار
1401/8/1

توضیحات

        مرز عشق کجاست؟ آیا عشق می‌تواند آمیخته با جنایت باشد؟ کتاب مقدس چگونه عشق را می‌ستاید ولی فقط در قبال یک نفر؟ مگر زمام عشق در دست انسان است؟ مواجههٔ یک کشیش معتقد که دیگران را پند می‌دهد، با این سؤالات و درگیر شدن او با این مسائل در زندگی شخصی‌اش، چنان پیچیدگی‌های فلسفی و الهیاتی‌ای ایجاد می‌کند که جز با زبان رمان، در معنای دقیق کلمه، نمی‌توان به آن‌ها پرداخت و ایــن کار جــز  از ایوان کلیـما ساخته نیست.

هر یک از ما داریم خانه‌مان را گم می‌کنیم اما شهامت نداریم به دیدن آن دیگری برویم. بارا به این دلیل نمی‌تواند که از شوهرش می‌ترسد و من به این دلیل نمی‌توانم که از خدا می‌ترسم. از فکر فریب دادن کسانی که به من اعتماد دارند می‌ترسم. و هر دویمان از ویران کردنِ کاشانهٔ بچه‌هایمان می‌ترسیم. اما خانهٔ ما کجاست؟ بی‌تردید در وسایل خواب و کارت‌های هویتمان نیست.  آن‌ها را یا همه‌جا با خودمان می‌بریم یا برای همیشه گم می‌شوند.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به قرب جوار

یادداشت‌ها

سمی

سمی

2 روز پیش

          از متن کتاب: آگاهی از ریاکاری‌ام مایه‌ی عذاب مدامم است، اما اگر این همه فقط سرنوشت بشر باشد چه؟ ما احتمالا خود را با فرمان‌هایی که اجابت کردنشان فراتر از توش و توانمان است، زندانی می‌منیم و بعد خودمان را با احساس گناه عذاب می‌دهیم.

برخلاف انتقادات زیادی که به این کتاب وارده ولی من دوستش داشتم. یکی از دلایلش وجود نامه‌هایی بود که شخصیت‌های داستان در غالب حرف‌های ناگفته و یا حرف‌هایی که نمی‌توانستند به علت فاصله مکانی یا دلی یا زمانی دور بهم بزنند، برای هم می‌نوشتند. کلا کتاب‌هایی که حاوی نامه باشند برای من جذابه. دلیلی دیگر تلاشی که نویسنده کرده بود برای اینکه نشان بدهد انسان عاری از خطا نیستند و هیچ چیز نمی‌تواند خوب یا بد مطلق باشد. ما حق قضاوت و دادخواهی نداریم چون اصلا در جایگاه چنین کاری نیستیم. زندگی انسان‌ها، گذشته و آنیده و روحیات آدم‌ها با هم متفاوته و تمام این چیزهاست که یک انسان را می‌سازد... با اینکه اینها همه کلیشه و تکرار شدند ولی در دنیای واقع به شدت مشهودند.
        

0