معرفی کتاب درباره زندگی و جهان ویرجینیا وولف اثر شهریار زرشناس

درباره زندگی و جهان ویرجینیا وولف

درباره زندگی و جهان ویرجینیا وولف

4.3
3 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

4

خواهم خواند

1

ناشر
سروش
شابک
9789641207795
تعداد صفحات
101
تاریخ انتشار
1394/1/1

توضیحات

        در قرون اخیر دنیای غرب توانسته است با ابزار فلسفه های الحادی و علوم سکولار و به پشتوانه اقتصاد، قدرت رسانه ای، و نظامی گری لجام گسیخته، اغلب ساحت های فکری، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جهان را به تصرف خود درآورد. از آغاز مواجهه دنیای شرق و جهان اسلام با مظاهر جدید تمدن، به موازات حرکت ملت ها برای رهایی از قید استعمار، اصحاب اندیشه و تدین رویکردهای متفاوتی برای سامان دادن تعامل صحیح با غرب مطرح کرده اند. در کشور ما نیز طی نیم قرن اخیر جریانی فکری شکل گرفته است که جمع هم ورزان آن به سهم خود کمک شایانی به بازشناسی این فرهنگ استعماری و چگونگی تعامل با آن کرده اند.کتاب حاضر با عنوان درباره زندگی و جهان ویرجینیاوولف، دومین کتاب از زیر مجموعه " داستان نویسان"، از مجموعه کتاب هایی که برای معرفی چگونگی ظهور و تحول و تأثیر مکتب های سکولار بر نویسندگان غربی و ایرانی توسط انتشارات سروش منتشر می شود، دوران حیات وولف و نوع تفکر و شخصیت و نوشته های او را از دیدگاه تحلیلی جریان فکری فوق الذکر بررسی می کند.او در دهه ۱۹۵۰ از پیش قدمان نوعی ادبیات ابسورد آرمان گریز شد که در دهه های ۴۰ و ۵۰ میلادی به اوج رونق خود رسید، لیکن اینک بعد از حدود ۷۰ سال نزول از این دوره رونق در غرب، هنوز نزد بعضی از روشنفکران جهان سوم، نه در جایگاه تاریخی آن، که به عنوان کشف روز مطرح می شود. کتاب حاضر در دو فصل تدوین شده است.فصل اول کتاب با عنوان بحران انحطاطی غرب مدرن و پسارئالیسم ادبی کلاسیک، بحران سوژه نفسانی مدرن و بحران ادبیات تفصیلی را مورد نقد و بررسی قرار داده و روایتی زنانه از پسارئالیسم کلاسیک را از زبان ویرجینیا وولف بیان می کند.فصل دوم کتاب درباره زندگی و زمانه ویرجینیا وولف سخن می گوید و بحران های زندگی این داستان نویس را در یک نگاه تحلیل و ارزیابی می کند.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به درباره زندگی و جهان ویرجینیا وولف

نمایش همه
بریدۀ کتاب

صفحۀ 17

ویژگی های اصلیِ ادبیات تفصیلی (چکیده ی کتاب) : 1-از سده ی چهاردهم میلادی ظهور می کند و در سده ی هجدهم میلادی با ظهور رمان به اوج می رسد. 2-در ادبیات داستانی مدرن، صورت اومانیستی بشر در اثر ظاهر می شود. 3-منِ فردی مدرن در چارچوب نوعی نظام علّی-معلولی که در فلسفه ی اومانیست تعریف شده است، با حوادث و ماجراها مواجه می شود. 4-ادبیات داستانی مدرن، شش عنصر ساختاری دارد که در تعامل با یکدیگر هستند:شخصیت، حادثه، نظام علت و معلول فلسفی مدرن، زمان، مکان و قصه 5-به لحاظ فنی، شاید بتوان رمان ها را از نظر توجه به عنصر حادثه یا عنصر شخصیت یا برجسته بودنِ نقش قصه، به گونه هایی تقسیم کرد اما به هر حال و نوعاً منِ فردی مدرن است که عنصر کانونیِ رمان و داستان کوتاه را تشکیل می دهد. 6-رمان و ویژگی های آن. رمان مبتنی بر تعریفی از نظام علت-معلول است که از دل فلسفه ی اومانیستی و عمدتاً گرایشِ تجربی - حسی آن بیرون آمده است. 7-رمان از زمان ظهور در اوایل سده ی 18 تا امروز، مقاطع و مراحلِ مختلفی را طی کرده است و در قالبِ رویکرد ها و مکتب های ادبی مختلف پدیدار شده است.

0

یادداشت‌ها

          در این کتاب دکتر زرشناس به زندگی و جهان و زمانه ویرجینیا وولف، داستان نویس زن انگلیسی می پردازد. کتاب دو فصل دارد. فصل یک پیش زمینه و پیش نیاز و مقدمه چینی برای فصل دو که به طور اختصاصی به شخص وولف می پردازد. در فصل یک که بحران انحطاطی غرب مدرن و پسارئالیسم ادبی کلاسیک نام دارد، به جهان و زمانه ای که وولف در آن رشد کرد و پرورش یافت به طور کلی می پردازد و  همچنین به رویکرد ادبی وولف که پسارئالیسم ادبی هست می پردازد. در فصل دو (که، درباره ی زندگی و زمانه وولف نام دارد) به زندگی وولف به طور اختصاصی و جزئی می پردازد. بخشی از اطلاعات کتاب :ویرجینیا وولف در خانواده با تمایلات فرهنگی لیبرال_مدرنیستی و آشکارا ضد دینی پرورش پیدا کرد و در شش سالگی به بعد مورد تجاوز و تعرض جنسی از طرف دو برادر ناتنی خود قرار گرفت.  دچار انحراف اخلاقی همجنس بازی با دختر خاله خود (مج واگان )، ویولت دیکنسون، ویتا سکویل و... بود. او عضو گروه روشن فکری محله ی بلو مزبری شد و جز اعضای اصلی آن بود. این گروه متشکل از هم دانشگاهی های مرد برادرش بود. این گروه، گروهی بی خدا و به لحاظ جنسی منحرف بود. وولف، داستان نویسی با تمایلات آشکار فمینیستی _لیبرال بود و مروج و مبلغ ادبیات تعهد گریز بود و یکی از درون مایه های اصلی آثارش یأس و ناامیدی بود و سر انجام خودش که دچار یک ابسوردیسمِ درون گرایِ منفعل آمیخته با حال و هوای زنانه بود، برای بار آخر خودکشی کرد و مرد. کتاب، کتاب خوبی هست و از منابع مختلفی بهره گرفته هست ولی در بررسی آثار داستانی وولف که زیاد هستند کم‌کاری شده و فقط اشاراتی کوتاه به رمان اورلاندو وولف می شود و معروف ترین اثر وولف که خانم دالووی بررسی کوتاهی می شود.  متن کتاب:ویرجینیا وولف، به دلیل آلودگی به انحراف اخلاقی هم جنس بازانه و تعلق به افق محقر و به بن بست گرفتار آمده ی اومانیسم، کوشید تا در رمان اورلاندو به گونه ای تمثیلی و با اصالت دادن به هم جنس گرایی، به خیال خود چاره ای برای این گسستگی و کلیت گم شده بیابد و ناگفته روشن است که راهی که برگزید، نتیجه و حاصلی جز افزودن بر شدت عمق بحران و انحطاط گناهکارانه ی بشر غربی نداشته و ندارد. دکتر زرشناس توصیف زیبایی برای وولف به کار برده هست که تقریباً چکیده ی کل مطالب کتاب هست: زنی بحران زده در آغاز فصلی سرد. در خود کتاب تحلیل دقیق  آن امده: ویرجینیا وولف، زنی بحران زده و بیمار بود که در آغاز فصلی سرد عالم مدرن(آغاز پایان، یا به عبارتی آغاز زمستانِ نابودیِ تاریخ غرب) قرار گرفته بود و ترکیب وضعیت شکننده ی روانی فردی و شخصیِ او با بحران  ابسوردیسمِ فزاینده ی زمانه اش، او را چنان ناتوان کرد که دیگر نتوانست تداوم زندگی اش را تحمل کند و خودکشی کرد. نیم امتیاز کم شده به خاطر کم کاری در مورد  بررسی آثار وولف است. 
        

2