معرفی کتاب در سنگر آزادی اثر فریدریش آوگوست فون هایک مترجم عزت الله فولادوند

در سنگر آزادی

در سنگر آزادی

4.7
8 نفر |
4 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

10

خواهم خواند

10

شابک
9649403124
تعداد صفحات
272
تاریخ انتشار
1385/7/18

نسخه‌های دیگر

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        
	مقام رهبری مکتب اقتصادی اتریش از دهه ی 1930 به بعد به فریدریش فون هایک و دیگر اقتصاددان اتریشی، لودویک فون میزس، تعلق داشت. هایک یکی از ژرف اندیش ترین مدافعان آزادی فردی و اقتصادی دردو قرن گذشته بود. در سنگر آزادی گزیده ای از نوشته های این اقتصاددان و فیلسوف سیاسی برجسته ی قرن بیستم است. سه قسمت از این کتاب فصل هایی منتخب از دو کتاب معروف هایک، راه بندگی و بنیان آزادی، است، بقیه مقالاتی مستقل است.عزت الله فولادوند، مترجم کتاب، در گزینش این نوشته ها کوشیده است که تا حد امکان گستره و جنبه های گوناگون اندیشه ی بدیع و پربار هایک و شهامت وی در گفتار به خوانندگان نمایان گردد.  فولادوند همچنین شرحی بر آثار و اندیشه های هایک نوشته و به کتاب افزوده است.عزت الله فولادوند در 1314 در شهر اصفهان به دنیا آمد. پدرش قاضی دادگستری بود. او پس از گذراندن تحصیلات پایه در تهران، ابتدا برای ادامه ی تحصیل به انگلستان رفت، اما به علت برخی مشکلات دوباره به ایران بازگشت و دوره ی دبیرستان را به پایان رساند. سپس به پاریس رفت و دو سال در رشته ی پزشکی تحصیل کرد. پس از مطالعه ی کتابِ مسائل فلسفه اثر برتراند راسل پزشکی را رها کرد و برای تحصیلِ فلسفه عازم امریکا شد و دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترای فلسفه را در دانشگاه کلمبیا گذراند. از اساتید او می توان به آرتور دانتو، رابرت کامینگ و سیدنی مورگن بسر اشاره کرد.فولادوند از سال 1343 تا 1359 در سمت های مختلف در شرکت ملی نفت ایران و وزارت امور اقتصادی و دارایی مشغول به کار بوده است. در کنار فعالیت های شغلی به فعالیت های فرهنگی نیز پرداخت و در همان سال ها ترجمه هایی از او منتشر شد. ترجمه ی کتاب های فلسفه کانت و آگاهی و جامعه به ترتیب در دوره های هشتم و نهم کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برگزیده شده اند.از ترجمه های او می توان به این کتاب ها اشاره کرد:  گریز از آزادی (اریش فروم)،  آلبرکامو (کانر کروز اوبراین)، خشونت (هانا آرنت)، به یاد کاتالونیا (جرج  اورول)، جامعه ی باز و دشمنان آن (کارل پوپر)، فلاسفه ی بزرگ (برایان مگی)، راه فروبسته (هنری استیوارت هیوز)، زندگینامه ی فلسفی من (کارل یاسپرس)  اخلاق در فلسفه ی کانت (راجر سالیوان)،  آغاز فلسفه (هانس گئورگ گادامر).
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به در سنگر آزادی

Finu

Finu

1404/4/2

بریدۀ کتاب

صفحۀ 125

«ما هرگز نمی‌توانیم به معصومیت و زیبایی ادعایی جامعهٔ بسته بازگردیم؛ به مجرد اینکه احساس کنیم باید عهده‌دار مسئولیتهای شخصی شویم، دیگر نخواهیم توانست به وضعی بازگردیم که در آن بی‌چون و چرا در برابر جادوی قبیله سر بنهیم. هرچه بیشتر برای بازگشت به عصر پهلوانیِ قبیله‌پرستی بکوشیم، این یقین بیشتر می‌شود که کارمان به دستگاه تفتیش عقاید و پلیس مخفی خواهد کشید. هیچ بازگشتی به وضع هماهنگ طبیعی امکان‌پذیر نیست. اگر بازگردیم، باید آن راه را تا انتها بپیماییم-باید به حیوانات رجعت کنیم. این مسأله‌ای است که باید با صراحت و شهامت با آن روبه‌رو شویم. اگر در رویای بازگشت به عهد کودکی فرو برویم، اگر وسوسه شویم که به دیگران تکیه کنیم و از این راه خوش و خوشبخت شویم، اگر هراس به دل راه دهیم و از این فشار تن بزنیم، آنگاه لااقل باید با درک روشن تصمیمی که در پیش داریم به خود نیرو ببخشیم. می‌توانیم راه رجعت به حیوانات را پیش گیریم؛ ولی اگر بخواهیم انسان بمانیم، یک راه بیشتر نیست و آن راه ورود به جامعهٔ باز است. باید راهمان را به درون مجهولات و شبهات و ناامنیها ادامه دهیم، تا به بهترین وجه، هم برای حصول ایمنی برنامه بریزیم و هم برای آزادی.» در سنگر آزادی-هایک_

0

یادداشت‌ها

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          .
«مؤثرترین راه برای واداشتن همه‌کس به غایاتی که برنامه‌ریزی اجتماعی به سوی آن هدایت می‌شود، واداشتن همه‌کس به معتقد شدن به آن غایات است. برای اینکه نظام توتالیتر به نحو کارآمد عمل کند، کافی نیست همه‌کس به‌زور مجبور به کار در راه غایات یکسان شوند. اساسْ این است که مردم به جایی برسند که آن غایات را از آنِ خودشان تلقی کنند.»
 "در سنگر آزادی - فریدریش فون هایک، ترجمه: عزت‌الله فولادوند، نشرِ ماهی، تهران ۱۳۹۴"
⬛ 
 باید ادعا کنم پس از مطالعه این کتاب مختصر، ولیکن ارزشمند، شناختی بسیار عمیق‌تر از گذشته نسبت به لیبرالیسم پیدا کردم. «در سنگر آزادی» با ترجمه دکتر "عزت‌الله فولادوند"، چند مقاله و چند سخنرانی مهم از "فریدریش فون هایک" ‌را دربردارد. با مطالعه‌ این کتاب می‌توان تا حدود زیادی با مباحث اساسی پروژه فکری او آشنایی پیدا کرد. فون هایک همواره توسط نئومارکسیت‌های ایرانی، تحت ‌عناوینی همانند پدر فکری نئولیبرالیسم، ‌مورد دشنام قرار گرفته است. او پیش از آن‌که نماد «مکتب اتریش» باشد، فیلسوفی تمام‌عیار است که مطالعه آرای او بر تمام کسانی که دغدغه آزادی و یا حتی عدالت را دارند، واجب است.

غفور احمدی - ۷ بهمن ۱۴۰۰
        

18