معرفی کتاب زبان و اندیشه اثر نوآم چامسکی مترجم کورش صفوی

3.3

ناشر
هرمس
1393/12/12

زبان و اندیشه، مجموعه بحث هایی است که در سال 1993، میان نوام چامسکی و برخی استادان دانشگاه های امریکا در رشته های فلسفه، زبان شناسی، زیست شناسی اعصاب و روانشناسی صورت گرفت. چامسکی در این میزگرد به طرح مسائل ارزشمندی می پردازد، از جمله با بعضی روش های متداول در زبان شناسی و روانشناسی به مخالفت می پردازد و در جایی دیگر از سخنانش ضمن بحث از تمایز قطعی میان " مسئله" و " راز و رمز" تصریح می کند که درک راز و رمز ها و رای قوه شناخت انسان است.

لیست‌های مرتبط به زبان و اندیشه

بسم الله
بخشی از مقدمه‌ی مترجم:
"زبان و اندیشه شکل مکتوب بحثی است که به سال 1993 در میزگردی با حضور نوام چامسکی، استاد زبان‌شناسی و فلسفه دانشگاه کلمبیا، جورج میلر، استاد روان‌شناسی دانشگاه پرینستون و جیمز شوارتس، استاد زیست‌شناسی اعصاب دانشکده پزشکی دانشگاه کلمبیا برگزار شد."

روال کتاب به این صورت است که ابتدا چامسکی آرا و نظراتش را بیان می‌کند سپس هریک از اساتید در این رابطه حرف‌هایی می‌زنند و در انتها چامسکی در جواب آن‌ها و جمع‌بندی حرف خودش مطالبی را بیان می‌کند.
اما موضوع کتاب یا سخنرانی چامسکی دقیقا چیست؟
شاید عنوان کتاب قدری غلط‌‌انداز باشد و گمان کنید با مطالبی در حوزه‌ی اندیشه و زبان‌شناسی طرفید که خب نیستید :)
خلاصه می‌کنم و آسمان و ریسمان برایتان نمی‌بافم. در این کتاب شما با نگاه چامسکی در حوزه علوم شناختی آشنا خواهید شد. به نظر من باید قدری تاریخ و فلسفه علم بلد باشید. مفاهیم وعباراتی مثل "تقلیل گرایی"، "فلسفه مکانیستی"، "رفتارگرایی"، "آزمون تورینگ"و "اتاق چینی" برایتان ناآشنا نباشد تا بتوانید با کتاب ارتباط برقرار کنید.
البته شاید هنوز هم ارتباط برقرارکردن با بخش ابتدایی کتاب (شاید به خاطر نامانوس بودن با ترجمه) سخت باشد.
درکل این کتاب برای اهالی ادبیات و مشتاقان زبان‌شناسی نیست :)
اما اگر دوست دارید بدانید چامسکی چه نگاهی به مفهوم زبان در جهان هوش مصنوعی و علوم شناختی دارد برایتان جالب خواهد بود.

+ نمی‌دانم هنوز هم چامسکی همین‌طور فکر می‌کند یا نه ولی من که با نگاهش موافقم :))))
شاید اگر بیشتر از چامسکی و درباره اش بخوانم این متن را تغییر دهم
فعلا که همین.

بخشی از متن کتاب:
"من هم مایلم به نوبه خود از شرکت‌کنندگان در این میزگرد، بویژه نوام چامسکی و چارلز ریسکامپ، تشکر کنم و یادآور شوم که در این میان به شاعران توجهی نشد، هرچند پروفسور چامسکی، به شکلی تلویحی به این نکته اشاره داشتند که آنان، یعنی همانا شاعران، احتمالا نمونه بارزی از رمز و راز خلاقیتِ ذهن /مغز /روح، و حتی اندیشه، اخلاق، شعور، خرد و زبان به‌شمار می‌روند."