معرفی کتاب چراغ ششم اثر پابلو دسانتیس مترجم بیوک بوداغی

ناشر
چشمه
9786220111474
1403/1/1

این اثر رمانی است جنایی با همه عناصری که یک رمان هیجان انگیز مدرن به آن نیاز دارد: قدرت و جادوی تخیل.
دراین رمان، جهانی هیجان‌انگیز و وهمی خلق شده که توصیف گر فضای نیویورک اوایل قرن بیستم و جنون شیفتگی به آسمان خراش هاست.
قهرمان داستان یک معمار جوان ایتالیایی است که به نیویورک مهاجرت کرده و حالا چیزی را از قلم نمی اندازد: جوامع مخفی مرموز، زنان گم شده، دسیسه های بی پایان، استراق سمع، جاسوسی و …
پابلو د سانتیس مجذوب کلمات است و قدرت فوق العاده شان را می داند. شاخصه آشکارش شیفتگی به زبان، ادبیات و فلسفه است و مهارت فوق العاده اش در گنجاندن این مضامین در آثاری هوشمندانه، آثاری که میان کمدی اندیشه ورز ولادیمیر ناباکوف، ظرافت هزارتویی فرانتس کافکا و درهم تندیدگی های بی‌کران خورخه لوئیس بورخس در نوسان اند.

«شکست چشم‌اندازی یگانه در مورد کار انسان به او می‌دهد، چون امروز نگاه ما معطوف
به مرگ نیست، نقش آن را شکست تقبل می‌کند.»

درخشان، پررمزوراز، عمیق، متحیرکننده و فراموش‌نشدنی. بعد از مدت‌ها رمانی خواندم که دوست نداشتم تمام شود. سومین کتابی بود که از پابلو د سانتیس با ترجمهٔ درجه‌یک بیوک بوداغی خواندم. علاقهٔ من به ادبیات امریکای لاتین در سال‌ها پیش، به واسطهٔ همین نویسنده شکل گرفت. روزی که حوالی ده سال پیش، رمان بی‌نظیر «دانشکده» را خواندم.
ناشر در پشت جلد کتاب، در توصیف اثر نوشته است: «رمانی است جنایی، با همهٔ عناصری که یک رمان هیجان‌انگیز مدرن به آن نیاز دارد: قدرت و جادوی تخیل.» اما تنها ویژگی که این کتاب ندارد، جنایی بودن است.
ماجرای یک معمار ایتالیایی‌ که نسبت به نهضت معماری مدرن در اوایل قرن بیستم نیویورک موضع دارد و این موضع تا انتها به پختگی دیوانه‌واری می‌رسد.
اگر به زبان و زبان‌شناسی، فلسفهٔ معماری، تاریخ معماری و معماری آرمان‌شهری علاقمندید، این کتاب مدهوشتان می‌کند. وگرنه به احتمال زیاد، جز ملال چیزی برایتان نخواهد داشت.
به زودی برای بار دوم می‌خوانمش.