معرفی کتاب آخرین شیطان: و داستان های دیگر اثر آیزاک بشویس سینگر مترجم سپاس ریوندی

آخرین شیطان: و داستان های دیگر

آخرین شیطان: و داستان های دیگر

3.8
13 نفر |
5 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

15

خواهم خواند

20

ناشر
ماهی
شابک
9789642092956
تعداد صفحات
184
تاریخ انتشار
1399/10/2

توضیحات

        از آن پس، طایبله دیگر تنها ماند. زود پا به سن گذاشت. از گذشته ها برایش هیچ نمانده بود، الا رازی که نه هرگز می شد به زبان آورد و نه کسی آن را باور می کرد. رازهایی هستند که دل نمی تواند آن ها را با لب در میان بگذارد. آدمی این رازها را با خود به گور می برد. درختان بید آن ها را زمزمه می کنند و کلاغ ها آن ها را به قارقار می گویند و سنگ لحد در سکوت از ایشان حرف می زند، اما به زبان سنگ ها. مردگان روزی برخواهند خاست، اما رازهایشان تا انقراض نسل بشر برای قضاوت نزد قادر مطلق خواهند ماند.زینگر اگرچه در عصری می زیست که دوران اوج نوآوری های هنری و جاه طلبی های مهارگسیخته ی جریان های آوانگارد بود، بنا به تصریح خودش تمایل چندانی به تجربه گرایی در هنر نداشت و از پذیرفتن نقش تعلیمی و تبلیغی و ایدئولوژیک هم سر باز می زد. او مدعی بود نقش و کارکرد ادبیات در سرگرم کردن مردم از عهد باستان تا زمان وی را نمی توان و نباید رها کرد. بنا به تعبیر خودش: «هیچ عذری ادبیات ملال آور را توجیه نمی کند.» درباره این کتاب بیشتر بخوانید
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به آخرین شیطان: و داستان های دیگر

یادداشت‌ها

          «آخرین شیطان» را مصطفی مستور در برنامه اکنون معرفی کرد؛ نُه داستان از آیزاک زینگر، نویسنده لهستانی-آمریکایی و برنده جایزه نوبل. شاید در معرفی بهتر بود می‌گفتم نویسنده‌ی یهودی یا ییدیش؛ چون نوشته‌های زینگر، همه برآمده فرهنگ یهودیان شرق اروپا یا فرهنگ و ادبیات ییدیش است. زینگر حتی پس از مهاجرت به آمریکا نیز به زبان ییدیش و برای ییدیش زبانان می‌نوشت و بعد کمک می‌کرد که آثارش به انگلیسی نیز ترجمه شود.
در «آخرین شیطان»، غیر از داستان اول که از مجموعه متفاوتی انتخاب شده، بقیه داستان‌ها، همه در جامعه یهودی می‌گذرد و داستان‌ها پر است از مفاهیم و احکام دینی یهود و باورها، خرافه‌ها و فرهنگ یهودیان شرق اروپا.  عالمِ همه‌چیزتمامی که شیطان می‌خواهد فریبش دهد، گفتگوهای مردم درباره شیاطین، جادوگران و شبح و این قبیل غرایب، دختری که می‌خواهد عالم دینی شود (در صورتی که جایز نیست)، قدم‌های کوچکی که به سمت گناه برداشته می‌شود، دو داستان که خود شیطان روایت می‌کند، تصویرهای پراکنده‌ای از داستان‌های این مجموعه‌اند.
مقدمه کتاب و توضیحات مترجم در مورد کتاب هم بسیار برایم خواندنی بودند. بحثی در مورد ارتباط احکام شرعی و ادبیات و اینکه چگونه با شر و نافرمانی از ده فرمان، داستان آفریده می‌شود.
در کل، واقعاً خرسندم که با آیزاک زینگر آشنا شدم. در ذهنم، داستان‌های موپاسان، گاوا رانپو و صادق هدایت نزدیک‌ترین چیزها به «آخرین شیطان» هستند و به گمانم دوستداران این سه نویسنده، «آخرین شیطان» را نیز می‌پسندند.
        

37