معرفی کتاب پی جو اثر خولیو کورتازار مترجم سحر یوسفی

پی جو

پی جو

خولیو کورتازار و 2 نفر دیگر
3.2
4 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

5

خواهم خواند

3

ناشر
نشر نو
شابک
9786004901147
تعداد صفحات
92
تاریخ انتشار
1398/8/11

توضیحات

        پِی جو، از بزرگ ترین دستاوردهای ادبی خولیو کورتاثار، و یکی از کلاسیک های ادبیات قرن بیستم است؛ داستان واپسین روزهای زندگی جانی کارتر نابغه ی ساکسیفون، بر لبه ی درخشش و ویرانی، با پس زمینه ای اگزیستانسیالیستی و پرداختی استادانه.پِی جو از زمان نخستین چاپش در 1959، با اقبال فراوان خوانندگان روبه رو بوده است و آن را همچون لی لی بازی تجربه ای خلاقانه دانسته اند.خوسه مونیوث، تصویرگر بزرگ آرژانتینی، توانسته است با قریحه ای شگرف عمق این داستان را نشان دهد؛ جاز، شب های بی خوابی، و پاریس سال های 1950.
      

یادداشت‌ها

          این کتاب رو جزو بهترین آثار کورتاسار می‌دونن اما خیلی از مخاطب‌ها مخصوصا مخاطبان فارسی‌زبان، باهاش ارتباط نمی‌گیرن و نمی‌تونن رگه‌های سبک کورتاسار رو درش پیدا کنن. بخشی از این مشکلات حتما بخاطر ترجمه است و شیطونه میگه خودم بشینم یه بار دیگه ترجمه‌ش کنم. :دی

اما خود کتاب (یک رمان کوتاه ۹۲ صفحه‌ای) راجع به زندگی نابغهٔ موسیقی، جانی کارتر، نوشته شده. نابغه‌ای که در ورطهٔ تباهی افتاده و رو به سقوط میره اما باز هم چنان چشمه‌هایی از ذوقش می‌جوشه که نشون میده اون هنرمند همیشگی زنده است و چپ نگاه می‌کنه به خوشگلای توی پارک.

ما اتفاقات رو از زاویهٔ دید یکی از دوستان نزدیک جانی به نام برونو، که کتاب زندگینامهٔ جانی رو هم نوشته، می‌بینیم. پی‌جو (که شاید ترجمهٔ خوبی برای Pursuer نباشه) شمایل یک اسطوره رو برای ما به تصویر می‌کشه. اسطوره‌ای که مثل همهٔ اسطوره‌ها و نوابغ دیگه، مخصوصا شبیه مارادونا، یاغی و طغیانگره. طغیان ناخودآگاهی که هزینهٔ نابغه‌بودنه؛ درگیری‌های مدام ذهنی و جسمی برای به دست گرفتن کنترل فوران حال‌ی که در جسم زمینی نمی‌گنجه، و اگر کنترل نشد، فرار ازش.
        

3