آموزش دانش سیاسی

آموزش دانش سیاسی

آموزش دانش سیاسی

3.9
13 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

4

خوانده‌ام

17

خواهم خواند

12

سری پانزدهم کتاب«آموزش دانش سیاسی» نوشته شده توسط حسین بشیریه در سال 1399 توسط نگاه معاصر به چاپ رسیده است. تعداد بالای بازنشر این کتاب پیشاپیش اهمیت آن را خواهد رساند. حسین بشیریه که خود در رشته علوم سیاسی تحصیل کرده است، در کتاب «آموزش دانش سیاسی» بر روی شیوه های آگاهی بخشی مدنی برای توده مردم تمرکز کرده است. برای تشکیل جامعه ای مبنی بر نظمی دموکراتیک، آگاهی فراگیر تمام اقشار جامعه از اموری حیاتی و مهم تلقی می شود که نگرارنده این کتاب دست به ارائه روش هایی در این مسیر زده است.از سوی دیگر علاوه بر توده مردم، در دولت های مدرن، سیاستمداران نیز نیازمند آموزش سیاسی هستند. امروزه سیاستمداری، حرفه خاصی به شمار نمی رود و نیازمند کارشناسی و تخصص نیست، بلکه در دموکراسیهای امروز، عامه مردم با احراز حداقل شرایط حق دارند به پارلمانها و از آنجا به درون دولتها راه یابند. با این حال قانونگذاری، وضع سیاست ها، و تصمیم گیری در عرصه سیاست نیازمند برخی آگاهیهای کارشناسانه است؛ پس توفیق در کسب مناصب سیاسی به معنی بی نیازی از آموزش در دانش سیاسی نیست، بویژه آنکه دولت های مدرن نهادها و ساختارهای پیچیده ای دارند و اداره آنها کار ساده ای نیست. بعلاوه آموزش مدنی برای سیاستمداران لازم است، تا دریابند که سیاست و حکومت حرفه ای صرفا خصوصی نیست که در آن تنها منافع و مصالح حکام در نظر گرفته شود، بلکه سیاستمداران واقعی باید بتوانند مصالح عموم را نیز در نظر بگیرند.

یادداشت‌های مرتبط به آموزش دانش سیاسی

          
دکتر حسین بشیریه، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، کتابی در زمینه مبانی و درآمد علم سیاست به چاپ رسانده است که امروزه منبع درجه یک بسیاری از کسانی است که به علم سیاست علاقمند هستند. این کتاب نه تنها برای دانشجویان علوم سیاسی مفید است، بلکه خواندن آن برای دانشجویان و اهالی سایر علوم انسانی چون انسان شناسی، روان شناسی، حقوق و امثال آن ها نیز پیشنهاد می شود. علاوه بر این، بخش هایی از این کتاب نیز به توصیف ارتباط علم سیاست با سایر علوم تعلق گرفته است و شامل رشته هایی است که عنوان شد و حسین بشیریه نام آن ها را دانش های سیاسی گذاشته است. دانش هایی مانند اقتصاد سیاسی، فلسفه سیاسی، جامعه شناسی سیاسی و امثال آن.
با این وجود رسالت اولیه ی حسین بشیریه در این کتاب، ارائه ی منبعی جامع و مفصل از مبانی و پایه های علوم سیاسی است. به همین دلیل این کتاب از نقطه صفر در این علم آغاز می کند و تمامی مفاهیم و لغات اصلی این علم را به صورت تخصصی توضیح می دهد. این رسالت از آن جا نشات می‌گیرد که دکتر بشیریه، جامعه ایرانی را جامعه ای با مشارکت و رقابت سیاسی بالا می‌بیند و به دلیل حضور فزاینده ی مردم در عرصه ی فعالیت های سیاسی، عامه ی مردم را در جایگاه آموزش سیاسی می‌بیند. پس این کتاب که عنوان آن نیز آموزش دانش سیاسی است، وظیفه افزایش آگاهی عامه مردم را به همراه دارد. به همین دلیل است که متن کتاب نیز با بیانی ساده نگارش شده است.
او به منظور انجام هدف خود، در ابتدای کتاب دانش سیاست مورد نظر در متن را به دو دسته تقسیم کرده است تا از ابتدا، دسته بندی مختصری در ذهن مخاطب خود ایجاد کند و از همین طریق دانش سیاسی را آموزش دهد. او با دسته بندی علم سیاست به دو بعد نظری و عملی کار خود را آغاز می کند. در سطح نظری او مطالبات تاریخی، جامعه شناختی، روان شناختی و انسان شناختی رفتارهای انسان در حوزه ی سیاست را توضیح می دهد. در سطح عملی نیز، چگونگی ایجاد ثبات سیاسی، تنظیم روابط بین شهروندان و دولت، حقوق شهروندان، جامعه مدنی و امثال آن را مورد بررسی قرار داده است.

        

3