یادداشت سامان

سامان

سامان

1403/9/30

        کتاب " آموزش دانش سیاسی " از دو بخش کلی تشکیل شده. بخش نخست مبانی علم سیاست نظری و بخش دوم مبانی علم سیاست تاسیسی. من فقط بخش اول کتاب رو خوندم و امتیازی که لحاظ کردم با توجه به همین بخش کتاب هست و زمانی که بخش دوم رو خوندم، امتیاز و ریویو رو آپدیت می‌کنم.


بخش اول کتاب که خودش از یازده فصل تشکیل شده یکی از بهترین منابع برای ورود به مطالعه در زمینه علوم سیاست است. جناب بشیریه با یک بیان روان و خواندنی و به دور از تکلف‌های معمول این جنس کتاب‌ها، اطلاعات لازم رو برای شناخت بیشتر علم سیاست به مخاطبان ارائه داده. به نظرم کسی که میخواد وارد مطالعه علم سیاست بشه این کتاب میتونه یکی از گزینه‌های مناسب باشه. مطالعه این موضوعات همانطور که واقفید اگر با رعایت پیش‌نیازها باشه، میتونه به درک مطالب کمک شایانی بکنه. سیاست هم از موضوعاتی است که برای شروع ما به یک شمای کلی نیاز داریم. به ویژه اینکه زیر شاخه های گوناگونی وجود داره که هر مخاطبی به فراخور علاقه و نیازش میتونه وارد یکی از این قسمت‌ها بشه. این کتاب به نظر من مثل یک دفترچه راهنمای مفید بود که اطلاعات لازم رو در مورد این اقیانوس بیکران در اختیار مخاطب قرار میده. همینجا بگم هیچ کدوم از موضوعات به صورت گسترده مورد بحث قرار نمی‌گیره و طبعا اگر قرار بود هر کدوم از فصل‌های کتاب عمیق و موشکافانه مورد بررسی قرار بگیره حجمی چندین برابر کتاب موجود به دست میومد. موضوعاتی که در بخش اول ما باهاش سر و کار داریم ابتدا با تعاریفی از علم سیاست و اهمیت دانش سیاسی آشنا می‌شیم. در فصل بعدی مفاهیم اساسی دانش سیاسی معرفی و تعریف میشند.مفاهیمی مثل دولت،حاکمیت، سیاست، ملت و ..... در ادامه مباحثی چون فلسفه سیاسی و نگرش ها و روشهای در دانش سیاسی و انواع نظریه ها معرفی میشند. برداشت‌هایی که در طول تاریخ از سیاست شده مبحث فصل بعدی رو تشکیل میده. در ادامه ما با چهره‌های گوناگون دولت آشنا میشیم و مکاتب و ایدئولوژی های سیاسی در حد شناخت معرفی میشند.همین مکاتب و ایسم های سیاسی از موضوعاتی است که هم طرفدار زیاد داره و هم در مورد هر کدوم از اونها کتابهای گوناگونی نوشته شده و همچنان در حال نوشته شدن هست.فصل نهم انواع نظام‌های سیاسی معرفی می‌کنه. دو فصل انتهایی این بخش هم تحولات سیاسی مثل کودتا و انقلاب و اصلاحات و ... رو مورد بررسی قرار میده و در انتها و در فصل آخر در مورد سیاست خارجی و روابط بین المللی و صلح و جنگ حرف میزنه تا حسن ختام این بخش باشه.


بخش اول کتاب 240 صفحه از این کتاب 480 صفحه ای رو تشکیل میده. در بخش دوم(مبانی علم سیاست تاسیسی) به طور کامل در مورد دموکراسی حرف میزنه که همانطور که اول گفتم، این بخش رو فعلا نخوندم و در آینده می‌خونم. با توضیحاتی که دادم بدیهی است که اگر در مورد سیاست مطالعه داشتید، این کتاب برای شما سطح پایین خواهد بود و بهتره از منابع سطح بالاتر استفاده بکنید.
      

0

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.