اورهان پاموک و 1 نفر دیگر
2.9

1393/12/23

کتاب حاضر، رمانی ترکی است. این رمان، داستانی تاریخی دارد و روایت سه نسل از مردمان ترکیه را در خود بیان می کند. نسل نخست به دوران مشروطیت در ترکیه و سال 1905 است. نسل دوم به دوران جمهوریت ترکیه بازمی گردد که در سال های دهه 1930 رخ داد و نسل سوم نیز به سال های دهه 1980. نویسنده در این کتاب توانایی اش را در آفرینش رمان کلاسیک به رخ می کشد. دغدغه های همیشگی نویسنده، موضوع برخورد شرق و غریب، سنت و مدرنیته، دموکراسی و پدرسالاری در لابه لای سطور و صفحات رمان حس می شود. این رمان سرگذشت سه نسل از خانواده ای اهل استانبول را روایت می کند.

لیست‌های مرتبط به جودت بیک و پسران

#آقای_جودت_و_پسران
#اورهان_پاموک
مطالعه کتاب آقای جودت و‌پسران نوشته اورهان پاموک به اتمام رسید. از پاموک چندین کتاب خوندم، نام‌من سرخ،‌زنی با موهای قرمز،‌خانه خاموش، با هیچکدام از کتاب ها به اندازه این کتاب غریبی نکردم،‌سردرگمی‌که در‌کل‌کتاب در مردان خانواده جودت و اطرافیان آنها وجود داشت به شدت آزاردهنده بود، این حس که توان قبول‌مسئولیت را ندارند، این تفکر‌که میتوانند با وجود اینکه مسئولیت خانواده‌ای رو‌قبول‌کردند از زیر بار آن شانه خالی‌کنند، اینکه بیخیال خانواده و بریم‌جامعه‌رو بسازیم، مملکت رو بسازیم، اصلا برام‌قابل قبول‌نیست، حس‌دیگه ای که بهم دست داد این بود که حتی نسل‌بعدی هم چیزی از زندگی‌من، از کارهای من از تفکراتم،‌دو‌دلی ها‌و‌دغدغه‌هام نخواهد فهمید،‌پس‌واقعا اولویت بندی و فکر‌کردن به خود و عزیزانه که مهمه، چقدر احتمال داره اقدامات من برای نسلها تاثیر‌گذار باشه؟ انقلابی‌بودن یا نبودن،‌مساله این‌است.