عبور از مسکو و پکن

عبور از مسکو و پکن

عبور از مسکو و پکن

مجتبی رحماندوست و 1 نفر دیگر
4.4
4 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

6

خواهم خواند

2

شابک
9786000316891
تعداد صفحات
326
تاریخ انتشار
1397/6/3

توضیحات

        خانم مصطفوی می گوید: (امام به همه ی بچه ها به یک چشم نگاه می کرد. دختر و پسر برایش فرق نداشت. سلیقه ی همه ی افراد خانواده را هم رغایت می کرد. زمانی که من بچه بودم بیشتر اوقات شام یا ناهار آبگوشت داشتیم، یک روز امام رفته بود از آب انبار آب بیاورد. من ظرف گوشت کوبیده و گوشت کوب به دست بالای پله های آب انبار ایستاده بودم و عصبانی از اینکه )چرا هر روز آبگوشت داریم. وقتی  امام به بالای پله ها رسید ظرف را به طرف ایشان پرتاب کردم و گفتم که کی گفته همه مان محکومیم به سلیقه ی شما غذا بخوریم؟ پس سلیقه ی بقیه چه می شود؟ آن موقع نه ساله بودم.
      

لیست‌های مرتبط به عبور از مسکو و پکن

یادداشت‌ها

          بیشتر سفرنامه‌نویس‌ها، گردشگرهایی هستند که عمدتاً در قالب یک برنامه شخصی و غیررسمی به سفر می‌روند و خاطرات و حواشی آن را بیان می‌کنند. در «عبور از مسکو و پکن» اما «مجتبی رحماندوست» به عنوان یک مقام رسمی دولتی خاطرات خود از سفرهای کاری متعدد را نوشته و ما را با بخش‌های کار شنیده شده از سفرهایی که مسئولین کشور انجام می‌دهند، آشنا می‌کند.
در کنار ابعاد و زوایای آشکار سفرهای این افراد که توسط خبرنگاران منتشر می‌شود، قسمت‌های نادیده و ناشنیده‌ای هم وجود دارد که متناسب با نوع افراد و مقاطع زمانی و مقاصد مختلف، متفاوت است. 
مجتبی رحماندوست قلم شیوا و روانی را در این کتاب به کار گرفته. از توضیحات اضافی در خصوص تاریخچه و حواشی اماکن و افراد پرهیز کرده - به جز آنچه از سفر به چین نوشته - و سعی کرده محتوای قابل استفاده‌ای از گفتگوها و مواضع و رخدادهای شنیده و دیده شده در سفرها را بنویسد. عمده دلیل این امر، مفید بودن سفرهای اوست.
در این کتاب که وجهه تسمیه نام با محتوا را نفهمیدم، حال و هوای سیاسی حاکم بر ایران در سال ۱۳۸۸ - از قبل از آغاز تبلیغات انتخابات تا پایان فتنه ۸ ماهه - که در کشورهای دیگر هم بازتاب و بازخورد داشته، منعکس می‌شود که خواندنش جالب است.
از ویژگی‌های این کتاب ذکر اسامی و مواضع و اظهارنظرهای افرادی است در دهه ۱۳۸۰ شمسی، که مناصبی داشتند اما به مرور در صندلی دیگری قرار گرفته‌اند و این مواضع امروز بسیار متفاوت با گذشته است.
خاطرات رحماندوست به وضوح نشان می‌دهد عمده کار مفید و فعالیت رسمی یک مقام حکومتی در سفرهای خارجی، همان دو-سه ساعت جلسه‌ای است که با طرف‌های رسمی دیگر کشورها از قبل برنامه‌ریزی کرده‌اند و تصویرش منتشر می‌شود در حالیکه ممکن است این سفر چندین روز هم طول بکشد.
از زیباترین و هیجان‌انگیزترین بخش‌های کتاب، صفحاتی بودند که نویسنده به واسطه مسئولیت در جمعیت دفاع از فلسطین، درباره جلسات و گفتگوها و واکنش‌ها و اظهارنظرات و مواضع مقامات رسمی کشورها و دیدگاه نخبگانی دنیا ذیل موضوع فلسطین می‌نویسد.
به طور کلی از خواندن این سفرنامه لذت بردم و خواندن آن را هم توصیه می‌کنم.
        

1

          عبور_از_مسکو_و_پکن سفرنامه‌ای‌ست حقیقی. سفرنامه‌ای که در آن نویسنده نه قصد نظریه پردازی داشته نه جو زده کردن مخاطب و شیرین زبانی. 
استاد دکتر مجتبی رحماندوست در این کتاب یادداشت‌هایش از ۹ سفر خارجی‌اش را با مخاطب درمیان گذاشته، سفرهایی که بعضی از آنها دیپلماتیک  با عنوان حقوقی مشاور_رئیس_جمهور یا دبیر_کل_جمعیت_دفاع_از_ملت_فلسطین است و بعضی شخصی.
مشی فرهنگی و دغدغه جناب رحماندوست در بسیاری از این سفرها کاملا مشهود است.
برای من اما بهترین بخش کتاب، سفر ایشان به سوریه و لبنان بود همراه با سید_علی_کاشفی_خوانساری (از طرف حوزه هنری)، حسین_رویوران و ناصر_ضرابی (از طرف کانون پرورش) تا بتوانند برای کودکان جنگ زده در اردوگاه‌های فلسطینی یا جنوب لبنان کاری کنند. این طرح و چیزهایی که در کتاب آمده از آمادگی و علاقه آن طرفی‌ها و استقبال ناشران مختلف عربی برایم بسیار جذاب بود.
 این که حوزه_هنری یا کانون_پرورش_فکری در آن زمان کاری کردند یا نه را نمی‌دانم(بخوانید نکردند)! اما این طرح، طرحی مغفول مانده در سوریه و بچه‌های سوری ست.
این کتاب را سوره مهر در سال ۹۷ منتشر کرده است.
        

8