معرفی کتاب باغ دکتر کوک اثر آیرا لوین مترجم شهرام زرگر

باغ دکتر کوک

باغ دکتر کوک

آیرا لوین و 1 نفر دیگر
3.6
6 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

10

خواهم خواند

2

ناشر
بیدگل
شابک
9786223131653
تعداد صفحات
100
تاریخ انتشار
1403/1/1

توضیحات

         آیرا لِوین (2007-1929) پس از تحصیل در فلسفه و ادبیات انگلیسی و مدتی نگارش برای رادیو و تلویزیون، به نوشتن رمان، نمایشنامه و فیلمنامه پرداخت، لوین در 1954 برای نگارش نخستین رمان خود، بوسۀ پیش از مرگ، جایزۀ‌ادبی ادگار آلن‌پو را کسب کرد و برای رمان دیگرش، این روزِ بی‌نقص، جایزۀ پرومِتئوس 1994 را. معروف‌ترین رمان او، بچۀ رزمری، نیز پس از اقتباس سینمایی رومن پولانسکی کاندیدای دریافت جایزۀ اسکار شد. لوین را در ایران با نمایشنامۀ تریلر اتاق ورونیکا می‌شناسند، نمایشنامه‌ای درخشان با فضای گوتیک و یادآور سنت نویسنده‌هایی همچون ادگار آلن‌پو، آگاتا کریستی و ریموند چَندلِر.

|      باغ دکتر کوک همچون چند داستان و نمایش دیگر لِوین _ همچون پسران برزیل، همسران استپفورد و مهم‌تر از همه این روزِ بی‌نقص _ بر اخلاق پزشکی متمرکز است. لوین این نمایشنامه را بلافاصله بعد از انتشار رمان بچۀ رزمری و محبوبیت ناشی از آن نوشت.یک پزشکِ جوانِ آرمانگرا پس از مدت‌ها به شهر خود بازمی‌گردد و به تصادف درمی‌یابد که مدت‌هاست مربی و الگوی نوجوانی او دکتر کوک، پزشکِ قدیمی و محبوب شهر، پا را از دایره اخلاق فراتر گذاشته است. دغدغۀ آیرا لِوین در این نمایشِ رازآمیز نیز همچون اتاق ورونیکا پیرامون آیین قربانی دور می‌زند: اینکه برای تسکین یک فرد _ یا یک جامعه _ باید فرد یا افرادی از همان جامعه را بلاگردان و قربانی کرد. 
      

یادداشت‌ها

فائزه 🦋 🌀

فائزه 🦋 🌀

21 ساعت پیش

چیزی که از
          چیزی که از همان ابتدای نمایش‌نامه توجهم را جلب کرد، باغ بود. در بخش اول، که شاید بشه گفت صحنه‌ی اول نمایش، باغ دکتر کوک به‌عنوان باغی زیبا و معروف معرفی می‌شه، طوری که حتی در اخبار هم ازش گفته شده. این تصویر از یک فضای ایده‌آل، من رو جذب کرد. اما هرچه جلوتر رفتم، فهمیدم که این باغ فقط یک باغ نیست؛ نماد کل شهره. شهری که از بیرون کامل و زیبا به‌نظر می‌رسه، ولی از درون پر از فساد و نادیده‌گرفته‌شدنه. و جالب اینجاست که همین وضعیتِ ظاهراً «کامل»، دقیقاً به‌خاطر همون فساد پنهانی به‌وجود اومده؛ فسادی که هیچ‌کس در موردش حرفی نمی‌زنه.

در مورد شخصیت دکتر کوک، نمی‌تونم بگم کاملاً باهاش مخالف بودم. در مقطعی از داستان، حس کردم که دارم درکش می‌کنم. نمی‌خوام داستان رو لو بدم، ولی این نمایش‌نامه باعث شد به این فکر کنم که «آیا کسی مثل دکتر کوک واقعاً آدم بدیه؟» همین سؤال، به نظرم قلب نمایش‌نامه‌ست: به چالش کشیدن باورهای اخلاقی ما. تصمیم‌گیری درباره‌ی خوبی و بدی همیشه ساده نیست، و این نمایش خیلی خوب این پیچیدگی رو نشون می‌ده.

در مورد پایان نمایش، به نظرم فوق‌العاده بود. دقیقاً همون پایانی بود که این داستان لازم داشت. هم منطقی بود، هم تاثیرگذار. نمی‌تونم پایان بهتری برای این نمایش‌نامه تصور کنم.

موضوعاتی که این نمایش‌نامه بهشون می‌پردازه، کاملاً با زندگی واقعی مرتبط هستن. تصمیم‌گیری بین «درست» و «نادرست» همیشه واضح و راحت نیست. خیلی از موقعیت‌های اخلاقی مبهم هستن، و بعضی از اون‌ها رو حتی متوجه نمی‌شیم که داریم تجربه‌شون می‌کنیم. 

من این نمایش‌نامه رو در یک روز خوندم، حدود دو ساعت زمان برد و به‌نظرم کاملاً ارزشش رو داشت. اگر کسی به خوندن نمایش‌نامه علاقه داره، حتماً این یکی رو پیشنهاد می‌کنم. ضمن اینکه از مجموعه‌ی نمایش‌نامه‌هایی که نشر بیدگل منتشر کرده، خیلی خوشم می‌آد. دارن کار فوق‌العاده‌ای انجام می‌دن.

در یک جمله اگر بخوام بگم چرا این نمایش‌نامه رو دوست داشتم:
چون  اخلاقی نیست، واقعیه.
        

2