معرفی کتاب لغت موران اثر شهاب الدین یحیی سهروردی کتابعمومیعلوم انسانیرسانه و ارتباطات لغت موران شهاب الدین یحیی سهروردی 4.5 8 نفر | 1 یادداشت خواهم خواند نوشتن یادداشت با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید. در حال خواندن 2 خواندهام 19 خواهم خواند 7 ناشر مولی شابک 0000000146998 تعداد صفحات 24 تاریخ انتشار 1374/10/27 نسخههای دیگر نشر مولی توضیحات کتاب لغت موران، نویسنده شهاب الدین یحیی سهروردی. بریدۀ کتابهای مرتبط به لغت موران نمایش همه hotarou 1404/1/10 لغت موران شهاب الدین یحیی سهروردی 4.5 1 صفحۀ 17 0 1 hotarou 1404/1/10 لغت موران شهاب الدین یحیی سهروردی 4.5 1 صفحۀ 8 همه چیزها بسنخ خود مُنجذب باشد. نبینید که کلوخی را از مرکز زمین بجلنب محیط اندازند، چون اصل او سفلیست و قاعدهٔ «کل شیء یرجع الی أصله» ممهّدست، بعاقبت کلوخ بزیر آید. 0 0 hotarou 1404/1/10 لغت موران شهاب الدین یحیی سهروردی 4.5 1 صفحۀ 8 موران را معلوم گشت که از زمین نیست، چون از هوا بود با هوا رفت. 0 0 hotarou 1404/1/10 لغت موران شهاب الدین یحیی سهروردی 4.5 1 صفحۀ 8 گفت لحظهای صبر کنید تا میل او از کدام جانب باشد که هرکسی را از جهت اصل خود کششی بود و بلحوق معدن و منبع خویش شوقی دارد. 0 0 یادداشتها محبوبترین جدیدترین محمدرضا ایمانی 1402/10/29 این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است. رسالهای است که شیخ ظاهرا به خاطر درخواست یکی از رفقایش نوشته. خود شیخ در ابتدای رساله محتوای کتاب را «کلمهای چند در نهج سلوک» بیان میکند اما نکتهای وجود دارد. اگر مراحل سلوک را با تمام کثرتی که دارند بخواهیم خلاصه کنیم سه مرحله باقی میماند: ریاضت، عشق و فنا. شیخ در این رساله حدود ۲۲ فصل در رضایت سخن گفته و حدود ۴ فصل در فنا و در واقع بخش عشق رساله ناقص است. از این رو رساله «فی الحقیقة العشق» تکملهای است برای این رساله. غیر از این؛ مجموعه داستانهای کوتاه تمثیلی است برای بیان مقاصد سلوک. گاهی دقتهای ریز فلسفی در آنها وجود دارد که اگر استاد نکته بین نباشد متوجهش نمیشود. در یکی دو فصل به صورت غیر مستقیم از حلاج نیز دفاع میکند. البته نمیدانم در قرن ششم این چیز معمولی بوده یا نه؛ حقیر تا به حال چیزی نشنیده بودم. 1 18