چگونه کمال گرا نباشیم
با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید.
خواندهام
ورود به دنیای ذهنی یک فرد کمالگرا میتواند ورود به دنیایی سرشار از باید و نباید، اصول خشک و ایدئالگرایی باشد: باید این کار را انجام دهم، باید موفق شوم، باید نفر اول باشم، باید بهترین کار را پیدا کنم. اینها جملاتی هستند که معمولاً از زبان افراد کمالگرا میشنوید. میتوان گفت دنیای این افراد، سیاه و سفید است و در آن خبری از رنگهای متنوع نیست. از نظر این افراد، اوضاع میتواند کاملاً خوب یا کاملاً بد باشد. هیچ حد وسطی وجود ندارد و موفقیت، مساوی با بهترین بودن است. براساس این سبک تفکر، اگر کاری شروع نشود، بهتر از آن است که بهترین نباشد و تنها کسانی مستحق احترام، تقدیر و تحسین هستند که در کارهایشان بهترین باشند. کمالگرایان برای خودشان ارزشی قائل نیستند، مگر آنکه بتوانند بیشترین حد بازدهی و عملکرد را داشته باشند؛ به عبارت دیگر، احساس ارزشمندی آنها مشروط به کسب موفقیت است و تجربۀ شکست و ناکامی میتواند آنها را به بیارزشترین و بیفایدهترین موجودات کرۀ زمین تبدیل کند. افراد کمالگرا تصور میکنند فقط زمانی مورد پذیرش دیگران هستند که بهترین باشند و همین باعث میشود هرگز احساس رضایت نکنند. تجربۀ زندگی در دنیایی که به آن اشاره کردیم، میتواند فرد را مستعد بیماریها و مشکلات روانی زیادی کند. حساسیت بیشازحد در رابطه با اشتباه یا ناکامی، خطر ابتلا به افسردگی را بهمیزان قابلتوجهی افزایش میدهد. همچنین بهتعویقانداختن کارها بهدلیل ترس از کاملنبودن، باعث اضطراب و نگرانی در فرد میشود. افراد کمالگرا در روابط بینفردی، شروع دوستیها، اقدام برای ازدواج، انتخاب شغل و شروع کسبوکار نیز تردیدهای بیشماری را تجربه میکنند که میتواند به ازدسترفتن فرصتها منجر شود. شاید احساس کنید ویژگیهای ذکرشده تا حد زیادی دربارۀ شما صدق میکند؛ اما باوجود آگاهی از آنها در غلبه بر کمالگرایی دچار مشکل هستید. در این کتاب، راهکارهای عملی مناسبی برای حل مشکل کمالگرایی و زیرمجموعههای آن ارائه شده است. برای مثال، میتوان به اولویتبندی خواستهها، تمرکز بر مسیر انجام کارها بهجای توجه به نتایج، لذتبردن از پیشرفتهای کوچک و بازتعریف آنها بهعنوان موفقیت، ایجاد خردهعادتها برای تغییر در برنامههای روزانه و بهرهوری بیشتر، استفاده از روشهایی مانند ابزارهای تایمردار، پایینآوردن سطح انتظارات و معیارها، آگاهی نسبت به صحبتهای درونی و تغییر در طرز فکر اشاره کرد. کمالگرایی میتواند عزتنفس شما را تخریب کند و باعث شود از زندگیتان کمتر لذت ببرید. درنتیجه بهتر است از روشهای درمان کمالگرایی افراطی اطلاع داشته باشید و آنها را در زندگی به کار گیرید. امیدوارم با خواندن این کتاب بتوانید قدمی هرچند کوچک در جهت تعالی و پیشرفت بردارید.
بریدۀ کتابهای مرتبط به چگونه کمال گرا نباشیم
لیستهای مرتبط به چگونه کمال گرا نباشیم