معرفی کتاب مادر آدم نباتی اثر ضحی کاظمی

مادر آدم نباتی

ضحی کاظمی و 3 نفر دیگر
3.8

1399/2/27

کتاب مادر آدم نباتی، تصویرگر الهه جوانمرد.

لیست‌های مرتبط به مادر آدم نباتی

نمایش همه

پست‌های مرتبط به مادر آدم نباتی

Senju Akane

Senju Akane

1404/2/22 - 22:54

توی این جلد تارا اون شخصیت منطقی تر و بهتر از راما نبود و صمیمیت پاشا انگار با راما بیشتر بود نه تارا . تارا یه جورایی توی این کتاب انگار کنار گذاشته شده بود و به کل جاش انگار با راما عوض شده بود ، از این جهت خیلی ناراضی بودم ...

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

زهرا عباد

زهرا عباد

#یادداشت_کتاب
#آدم‌نباتی‌ها

مجموعه آدم‌ نباتی‌ها را به هدف خواندن یک فانتزی ایرانی شروع کردم. تا آخر جلد اول هم همچنان فکر می‌کردم چیزی بین فانتزی و علمی-تخیلی است. اما با اتمام جلد ۳ فهمیدم ماجرای کتاب داستانی علمی-تخیلی (پادآرمانشهر یا دیستوپیا) است که می‌توانم آن را نسخه تمیز، نوجوانانه و با پایان خوشِ کتاب دنیای شگفت‌انگیز‌ نو بدانم.

جلد اول کتاب داستان ۳ نوجوان به نام‌های تارا، پاشا و راما است که تحصیلات خود را تمام کرده‌اند و قرار است کشور محل کار آینده خود را انتخاب کنند. اما کنجکاوی آن‌ها درباره آدم‌نباتی‌ها باعث می‌شود روز جشن فارغ‌التحصیلی به جای حضور در جشن، از کشور نوجوانان فرار کنند و به شهر آدم‌نباتی‌ها بروند. این آغاز ماجراست و این سه نفر کم‌کم در هر جلد با ابعاد تازه‌ای از این دنیای تغییریافته (بعد از جنگ جهانی پنجم) آشنا می‌شوند و در نهایت با پایانی خوش، می‌توانند جهان را از چیزی که هست بهتر کنند.
در جلد اول ماجراها از زبان تارا روایت می‌شود، جلد دوم از زبان راما است و در نهایت راوی جلد سوم پاشا است. اتفاقات و مدل شخصیت‌پردازی جلد اول حس و حال کتاب‌های هری پاتر را برای آدم زنده می‌کند. اما جلد دوم و سوم دنیایی روشن‌تر از کتاب دنیای شگفت‌انگیز نو را به تصویر می‌کشد.

نکته عجیب کتاب بیان چیزهایی مثل رقصیدن و در آغوش گرفتن دوستان دختر و پسر است که در کتاب‌های ترجمه‌ای معمولا با ممیزی همراه می‌شود ولی در این کتاب به راحتی بیان شده است.

مجموعه آدم‌نباتی‌ها کتابی تالیفی است اما دنیای درون آن کاملا فرامرزی است و ارتباط خاصی به فرهنگ و ملیت ایرانی یا اسلامی ندارد. فارغ از این مساله، اگر به دنبال یک کتاب تخیلی و خوش‌خوان هستید که نکته منفی اخلاقی نداشته باشد، این مجموعه انتخاب مناسبی برای گروه سنی ۹ تا ۱۴ سال است.

@macktubat