5.0

ناشر
واحه
1393/2/7

کتاب سفر به سرزمین نور، نویسنده سید مرتضی آوینی.

لیست‌های مرتبط به سفر به سرزمین نور

ماجرای فکر آوینی: گفتارهایی در شناخت مفاهیم بنیادی تفکر شهید سیدمرتضی آوینیرستاخیز جان: ادبیات، فرهنگ و رسانهفتح خون

سیرمطالعاتی‌ماجرای آوینی 🌱 (شهیدسیدمرتضی آوینی)

16 کتاب

📚 عناوین کتاب‌هایی که از شهید آوینی منتشر شده است: 📗 آغازی بر یک پایان 📘 آینه‌ی جادو | جلد اوّل؛ مقالات سینمایی 📙 آینه‌ی جادو | جلد دوم؛ نقدهای سینمایی 📗 آینه‌ی جادو | جلد سوم؛ گفت‌وگوها، سخنرانی‌ها و مقالات سینمایی 📘 انفطار صورت 📙 توسعه و مبانی تمدن غرب 📗 حقیقت 📘 حلزون‌های خانه به دوش 📙 رستاخیز جان 📗 فتح خون 📘 فردایی دیگر 📙 گنجینه‌ی آسمانی 📗 نسیم حیات 📓 امام و حیات باطنی انسان 📓 با من سخن بگو دوکوهه‏؛ گفتارمتن یک برنامه از مستند روایت فتح 📓 سفر به سرزمین نور 📓 مرکز آسمان‏ ❌اما آوینی را چطور بخوانیم؟ کتاب #ماجرای_فکر_آوینی بخشی دارد با عنوان «معرفی اجمالی مهم ترین آثار آوینی و سیر مطالعاتی آنها» در این بخش یامین پور ترتیب زیر را برای مطالعه آثار شهید بیان کرده است: 📖1.توسعه و مبانی تمدن غرب 📖2.آغازی بر یک پایان 📖3.حلزون های خانه به دوش 📖4.رستاخیز جان 📖5.فردایی دیگر واما میگن که : بعد از این پنج کتاب، (یا اگر فرصت مطالعه این پنج کتاب را ندارید)حتما ماجرای فکر آوینی را بخوانید. به نوعی خلاصه و منظومه فکری شهید آوینی در آن جمع بندی شده است.

تمثیلِ حج تمثیلِ آفرینش انسان است
و این کفن است که می‌پوشی
تا پیش از آن‌که مرگ تو را دریابد
تو با پای خویشتن به مقتل عشاق بشتابی
و به مذبح معشوق.
نور در عالم، هرچه هست از سوختگان است که برون می‌تابد، و دل تا در راه عشق نسوزد کجا نور یابد، که نور در این عالم هرچه هیت از سوختگان است. شمع می‌سوزد و نور می‌بخشد و پروانه که نور را باز می‌شناسد، بی‌پروا دل به سوختن می‌سپارد و جان بر یر این معرفت می‌نهد. و از همین است که او را «پروا، نه» خوانده‌اند، چرا که او را از سوختن پروایی نیست.
متنی که خواندیم، متعلق به سید شهیدان اهل قلم، آقا سید مرتضی آوینی، است که در کتاب سفر به زمین نور او منتشر شده است. کتابی که سرشار از متون غنی و بصورت هنرمندانه‌ای، با جملاتی قصارگونه و همچون یک دیکلمه جذاب‌، کُنه سفر ملکوتی حج را به نمایش می‌گذارد.
لذت خواندن این کتابچه را از دست ندهید.

یاد مانا
آوینی برای نسل ما، یک شخصیت نوستالژیک است. آن‌قدر که عکس‌های چهره قشنگش را به دیوار اتاق‌مان بزنیم و بگذاریم چشم‌های رازآلودش، صبح تا شب زندگی‌مان را بکاود و فتح را برایمان روایت کند.
آقا مرتضی انسانی دوست‌داشتنی بود. دوستانش زیاد برایمان گفته‌اند که سیمایش، صدایش، فکرهایش و اخلاقش چقدر زیبا بوده و احتمالا خودمان هم چندنفری را دیده‌ایم که خواسته‌اند صدایشان را شبیه او کنند و درباره دفاع مقدس، متنی بخوانند.
اما تا روزهای آخر فروردین 72، زمانی‌که رهبر به بدرقه پیکرش آمد، خیلی‌ها هنوز سید مرتضی را نشناخته بودند، و تازه در بیست فروردین 72 بود که چهره راوی، از پشت روایت سرک کشید و چشم‌ها را بارانی کرد.
بعد از آن جنبه‌های دیگر روح بزرگ آوینی، کتاب شدند. دوستانش نشستند و مقاله‌های جان‌دارش در ماه‌نامه «سوره» را جمع کردند و در کتاب‌های متعدد به چاپ رساندند؛ و این‌گونه بود که دریافتیم عنوان «سید شهیدان اهل قلم» چقدر برازنده اوست. حال بعد از 13 سال «سفر به سرزمین نور» شهید آوینی چاپ شده است؛ نگاه لطیف آوینی به مراسم دینی حج، در آخرین سال زندگی‌اش.
سفر به سرزمین نور، 30 صفحه دارد. 8 عکس تمام صفحه از پنج عکاس، به کسانی‌که مدینه و مکه را ندیده‌اند کمک می‌کند تا حال معنوی آن‌جا را بهتر بفهمند. وقتی‌که دل‌نوشته‌های آوینی را می‌خوانی، بی‌اختیار لحن صدایت عوض می‌شود، گرم اما حزین.
کلامش آن‌قدر حکیمانه و بیانش چنان زیبا و دل‌نشین است که نمی‌توانی مسحورش نشوی، بخوانی و دل نبندی.
شهید آوینی درباره آن سفر گفته است: «در عرفات گم شده بودم. خیلی گشتم تا توانستم کاروان خودمان را پیدا کنم. من که گم بشوم، دیگر چه توقعی از آن پیرمرد روستایی؟»
دوستانش می‌گویند: «تعجب کردیم. بعدها فهمیدیم حدیث داریم که هرکس در عرفات گم شود، خدا او را پذیرفته است.»
«وقوف در عرفات، مقدمه وقوف در مشعر است، یعنی که عرفان مقدمه شهود است و چون به شهود رسیدی، مهیای شهادت باش.»

به قلم سیما سماکار، هفته‌نامه‌ی همشهری جوان، شماره‌ی 19، 31 اردیبهشت 1384.