3.8

1399/11/25

کتاب اربعین حسینی: امکان حضور در تاریخی دیگر، نویسنده اصغر طاهرزاده.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به اربعین حسینی: امکان حضور در تاریخی دیگر

لیست‌های مرتبط به اربعین حسینی: امکان حضور در تاریخی دیگر

پادشاهان پیاده: خرده روایت هایی از زیارت اربعینبدو دجله بدو: روایت سفر به عراقسر بر خاک دهکده: روایت یک نویسنده از راهپیمایی اربعین به همراه چهار محافظش!

کوله بار اربعین

21 کتاب

پیاده روی اربعین از آن جنس وقایعی ست که چندان نمی شود در قاب روایت آورد ، هرچقدر کادر ببندی و داستان و خاطره و سفرنامه اش را تهیه کنی ، باز هم اندازه دریچه دوربین و پهنای قلم توست! یک قصه است از قصه میلیون ها انسان ... همان قصه را هم می شود با دلتنگی و دلنوشته طور نوشت ، می شود سفرنامه باشد ، می شود معارف دینی و تربیتی را چاشنی روایت کرد و حتی می توان با نمک طنز از اربعین گفت ... چرا که اربعین وسعت عجیبی دارد ، در همه این قالب ها جا می شود و هیچ یک‌از این قالب ها نیست! کتاب های اربعینی را با این نیت بخوانیم که انگیزه راهی شدن باشند.. یعنی روایت ها منشا انگیزه و خواستن باشند نه ملاک شناخت و قضاوت ، که برای درک مشایه باید کوله اربعینی آماده کرد ، عمود ها را لمس کرد ، جاده نجف تا کربلا را قدم زد و غبار راه را عمیق نفس کشید ... خاطره و سفرنامه : ۱ تا ۱۱ خاطرات با کمی چاشنی زنانه : ۱۲ و ۱۳(البته ۱۰ و۱۱ هم‌راوی خانم‌دارند‌ و کتاب شماره ۱۱ به عنوان خانمی که تنها راهی مشایه می شود جالب توجه و فکر می کنم بین‌ باقی روایت ها منحصر به فرد است) با نمکِ طنز : ۱۴ و ۱۵ درباره جایگاه و معرفت اربعین : ۱۶ تا ۱۸ کمی رمان : ۱۹ تا ۲۱ 💫کتاب های اربعینی ای برای نخواندن: _‌طوطی و تاول

پست‌های مرتبط به اربعین حسینی: امکان حضور در تاریخی دیگر

از معدود کتبی است که در ماجرای اربعین، دغدغه چرایی رویداد و توجه به باطن ماجرا دارد. این همه سکوت ما در برابر پدیده‌ای این‌چنین شگفت، واقعاً حیرت‌انگیز است. آقای طاهرزاده سعی کرده بر اساس همان نگاهی که به تشیع و تاریخ دارد، توضیحی درباره اربعین و وضعیت تشیع در دنیای امروز ارائه دهد. خودِ توجه به تاریخ در بیان آقای طاهرزاده، یک برگ برنده در روایت اربعین است. هرچند که ممکن است برخی اصطلاحات فلسفی و دینی مورد استفاده در کلام آقای طاهرزاده، باعث شود مخاطب کتاب عده محدودی باشند، اما منظر  متن رو با عمومی‌ترین وجه دین دارد که اتفاقاً مورد توجه و مراجعه عامه مردم است. تبیین این پدیده از این منظر، و نه از زاویه محدود فرقه‌ای یا سیاسی، باعث می شود متن خاصیت راه‌گشایی داشته باشد و درها و پنجره‌هایی هرچند کوچک، به ذهن مخاطب جستجوگر باز بکند. دغدغه ایشان در روایت اربعین از دل تاریخ و منظر مهمی که درباره نسبت امام و تاریخ دارد، یکی از موارد معدود در میان پژوهشگران امروزین مسائل دینی است و شایسته است دغدغه‌مندان مسائل تمدنی، اهتمام بیشتری به این کتاب داشته باشند.