معرفی کتاب اخلاق خودمانی اثر سید محمدرضا لواسانی

اخلاق خودمانی

اخلاق خودمانی

4.5
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

1

شابک
9786004423137
تعداد صفحات
424
تاریخ انتشار
_

توضیحات

        افزون بر آنچه بیان شد، بکوشیم بهانه ای برای ایجاد محبت بیشتر بجوییم. یکی از روش های آسان و مؤثر، هدیه دادن به آنان است. هدیه بسته به توان و سلیقه ی اشخاص میتواند متفاوت باشد؛ مثلاً به یک مناسبت مذهبی، کاسه ای آش برایشان ببریم، هم زمان با رسوم ملی خوراکی های متناسبی را تهیه کنیم، اگر هم توان مالی آن را داریم، بهانه ای بیابیم و اطعامشان کنیم اگر فرزند خردسالی دارند برای او اسباب بازی یا خوراکیهای باب میلش را فراهم کنیم و با اجازه ی والدینش به او بدهیم اگر هم سالمندند در خرید کمکشان کنیم یا مثلاً هنگامی که به نانوایی می رویم یک عدد نان تازه هم برای آنها بخریم. به یاد داشته باشیم که خیر رفتار محبت آمیز با همسایگان به خود ما نیز برمی گردد.

محیطی که خانواده ها در آن با آرامش و محبت زندگی میکنند، بی شک به مراتب بهتر از محیطی است که مرتباً در آن سر و صدای پرخاش بلند است و اشخاص با کدورت خاطر از کنار یکدیگر میگذرند. در احادیث معصومان نیز گفته شده است که حسن مجاورت بر روزی می افزاید ۳ عمرها را طولانی و خانه ها را آباد میکند.

دست آخر، لازم است این نکته را یادآوری کنیم که از منظر اخلاق دینی خوش رفتاری تنها به سه گروه والدین بستگان و همسایگان اختصاص ندارد؛ بلکه ما به حسن رفتار با تمام کسانی توصیه شده ایم که به نحوی سرآمد | این منش بودند و حتی اگر آن فرد غیر مسلمان بود با او به نیکویی همراهی میکردند. ۸۷ با آنها هم نشین و دم خور هستیم اهل بیت . چقدر کسانی که با ما سر و کار دارند از هم کلاسی و هم دانشگاهی گرفته تا همکار و هم سفری و..... از ما چنین خلق و خوبی را سراغ دارند؟
      

یادداشت‌ها

          اسم کتاب ترغیب کننده است. وقتی محتوا مهم باشد و نیاز مخاطب دریافت معنای کلمات باشد، کتاب‌هایی که زبان سنگینی دارند به درد مخاطب عام نمی‌خورد.  دلم نمی‌خواست لفاظی و کلمات قلنبه ذهنم را درگیر کند. یک اثر صاف و ساده می‌خواستم برای یادآوری اخلاق به خودم، مرور درست و غلط رفتارهایم، برای یاد گرفتن نکات‌کنکوری چگونه آدم بودن.
انتخاب خوبی بود. هرچند ابتدای کتاب ناامیدم کرد. مقدمه طولانی بود و بیان روانی نداشت. اما  زود ورق برگشت و زبان کتاب ساده شد و مطالب با دسته  بندی خوبی ارائه شد.
کتاب ده فصل  دارد. ۳ فصل اول به ارتباط انسان با خودش و خدا می پردازد. در فصل ۴ دارایی های انسان یادآوری می‌شود بقیه فصول درمورد ارتباط انسان و دیگران است.
طراحی هنری کتاب درجه یک است.  مرتب و منظم و ساختارمند.
هرفصل نام خلاقانه‌ای دارد و با جمله‌ای ناب آغاز می‌شود. مقدمه‌ی کوتاه و جذابی دارد و سپس بخش‌هایی به عنوان( درنگ) وجود دارد که در کادر جداگانه‌ای خواننده را به تفکر نسبت به موضوع فرامی‌خواند. اشعار زیبا، احادیث و آیات قرآن در خلال متن آمده است. هر فصل بسته به موضوع داستانی دارد که خواننده را با مصادیق رفتاری اخلاق آشنا می‌کند.
داستان‌ها کوتاه هستند و قلم خوبی دارند. موضوعات اخلاقی بررسی شده به روز هستند و بسیار قابل درک.
تمرین و بخش (یک قدم بالاتر)نیز مناسب کسی است که می‌خواهد محتوای آن فصل را بهتر و عمیق‌تر درک کند. در انتهای هر فصل منبع و مآخذ  گفتار‌ها و نقل قول‌ها آمده است.
کتاب حدودا بیست، سی صفحه تصویر دو رنگ دارد.
در مقدمه ذکر شده است کتاب مختص بزرگسالان است ولی کاملا مناسب نوجوان ۱۵ به بالا نوشته شده است و جان می‌دهد که در مدارس و حلقه‌های نوجوانان خوانده شود، کنفرانس در کلاس و فعالیت‌های جانبی دیگر برای آن تعریف شود.
کتاب پرحجم است اما بخش زیادی از آن صرف معرفی منابع و صفحات مربوط به تمرین و تصویر است. از تعداد صفحات وحشت نکنید.دلم می خواهد معلم متوسطه باشم و چنین کتاب را با شاگردانم بخوانم.
طرح جلد آینه‌ای است که به روی خودمان می‌گیریم ولی اصلا خوب نشده و شبیه موبایل از کار درآمده است.
کتاب راهکارهایی برای کشف و اصلاح اخلاق‌های درونی خواننده دارد و خواندن آن به مخاطبان بسیار توصیه می‌شود.

        

4