یادداشت راضیه بابایی

        اسم کتاب ترغیب کننده است. وقتی محتوا مهم باشد و نیاز مخاطب دریافت معنای کلمات باشد، کتاب‌هایی که زبان سنگینی دارند به درد مخاطب عام نمی‌خورد.  دلم نمی‌خواست لفاظی و کلمات قلنبه ذهنم را درگیر کند. یک اثر صاف و ساده می‌خواستم برای یادآوری اخلاق به خودم، مرور درست و غلط رفتارهایم، برای یاد گرفتن نکات‌کنکوری چگونه آدم بودن.
انتخاب خوبی بود. هرچند ابتدای کتاب ناامیدم کرد. مقدمه طولانی بود و بیان روانی نداشت. اما  زود ورق برگشت و زبان کتاب ساده شد و مطالب با دسته  بندی خوبی ارائه شد.
کتاب ده فصل  دارد. ۳ فصل اول به ارتباط انسان با خودش و خدا می پردازد. در فصل ۴ دارایی های انسان یادآوری می‌شود بقیه فصول درمورد ارتباط انسان و دیگران است.
طراحی هنری کتاب درجه یک است.  مرتب و منظم و ساختارمند.
هرفصل نام خلاقانه‌ای دارد و با جمله‌ای ناب آغاز می‌شود. مقدمه‌ی کوتاه و جذابی دارد و سپس بخش‌هایی به عنوان( درنگ) وجود دارد که در کادر جداگانه‌ای خواننده را به تفکر نسبت به موضوع فرامی‌خواند. اشعار زیبا، احادیث و آیات قرآن در خلال متن آمده است. هر فصل بسته به موضوع داستانی دارد که خواننده را با مصادیق رفتاری اخلاق آشنا می‌کند.
داستان‌ها کوتاه هستند و قلم خوبی دارند. موضوعات اخلاقی بررسی شده به روز هستند و بسیار قابل درک.
تمرین و بخش (یک قدم بالاتر)نیز مناسب کسی است که می‌خواهد محتوای آن فصل را بهتر و عمیق‌تر درک کند. در انتهای هر فصل منبع و مآخذ  گفتار‌ها و نقل قول‌ها آمده است.
کتاب حدودا بیست، سی صفحه تصویر دو رنگ دارد.
در مقدمه ذکر شده است کتاب مختص بزرگسالان است ولی کاملا مناسب نوجوان ۱۵ به بالا نوشته شده است و جان می‌دهد که در مدارس و حلقه‌های نوجوانان خوانده شود، کنفرانس در کلاس و فعالیت‌های جانبی دیگر برای آن تعریف شود.
کتاب پرحجم است اما بخش زیادی از آن صرف معرفی منابع و صفحات مربوط به تمرین و تصویر است. از تعداد صفحات وحشت نکنید.دلم می خواهد معلم متوسطه باشم و چنین کتاب را با شاگردانم بخوانم.
طرح جلد آینه‌ای است که به روی خودمان می‌گیریم ولی اصلا خوب نشده و شبیه موبایل از کار درآمده است.
کتاب راهکارهایی برای کشف و اصلاح اخلاق‌های درونی خواننده دارد و خواندن آن به مخاطبان بسیار توصیه می‌شود.

      
45

4

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.