معرفی کتاب مامور زيگزاگ: زندگي‌ عشق ‌و ‌خيانت ‌يك ‌جاسوس دو جانبه اثر بن مكينتاير مترجم شيوا ابراهيمي

مامور زيگزاگ: زندگي‌ عشق ‌و ‌خيانت ‌يك ‌جاسوس دو جانبه

مامور زيگزاگ: زندگي‌ عشق ‌و ‌خيانت ‌يك ‌جاسوس دو جانبه

بن مكينتاير و 1 نفر دیگر
4.0
3 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

3

خواهم خواند

6

ناشر
خوب
شابک
9786227425789
تعداد صفحات
400
تاریخ انتشار
1401/2/21

توضیحات

        کتاب «مأمور زیگزاگ» اثری نوشته «بن مک اینتایر» است که اولین بار در سال 2007 انتشار یافت. «ادی چپمن» در سال 1940 و پس از آزادی از زندانی انگلیسی در «جزایر چنل»—که در آن زمان تحت اشغال آلمانی ها بود—تصمیم گرفت به عنوان جاسوس برای نازی ها خدمت کند. او پس از آموزش دیدن در سازمان اطلاعات ارتش آلمان، در دسامبر سال 1942 وارد انگلستان شد تا خرابکاری هایی را در یک کارخانه هواپیماسازی به انجام برساند. «چپمن» اما پس از فرود موفقیت آمیزش با چتر نجات، خود را تسلیم انگلیسی ها کرد. «چپمن» که حالا تحت کنترل MI5 درآمده بود، مأموریت پیدا کرد تا اطلاعاتی در ظاهر بسیار مهم اما نادرست را به دشمن نازی مخابره کند. او همچنین یکی از معدود جاسوسان دوجانبه ای بود که تا پایان جنگ توانست به شکلی موفقیت آمیز به فریب دادن افسران نازی ادامه دهد. «مک اینتایر» این زندگینامه جذاب و آموزنده را مانند یک داستان تریلر هیجان انگیز برای مخاطبین روایت می کند.
      

لیست‌های مرتبط به مامور زيگزاگ: زندگي‌ عشق ‌و ‌خيانت ‌يك ‌جاسوس دو جانبه

یادداشت‌ها

          ۳۹۸صفحه‌ در ۱۰ ساعت و ۳۰ دقیقه.
‌
«بن مکینتایر» در این کتاب با روایتی نفس‌گیر و خواندنی و تمامن بر اساس اتفاقات و مستندات واقعی که توسط ام‌آی‌فایو از طبقه‌بندی خارج شده بودند، داستان «اِدی چپمن»، این خلاف‌کار چُست‌و‌چابک بریتانیایی که بعدها به جاسوسی دوجانبه برای این کشور تبدیل می‌شود را تشریح می‌کند.
‌
«چپمن»، این خلاف‌کار حرفه‌ای که عاقبتش به زندانی در جزیره‌ی جِرزی کشیده می‌شود، پس از حمله‌ی آلمان‌ها برای جان به‌در بردن، پیشنهاد جاسوسی از بریتانیا را به آلمانی‌ها می‌دهد که پس از کش‌وقوس‌های فراوان مورد قبول واقع می‌شود. آلمانی‌ها در نانتِ فرانسه «چپمن» را مورد تعلیم به‌ترین روش‌های خرابکاری قرار می‌دهند و پس از ۱۳ماه با چتر نجات از فراز آسمان بریتانیا به پایین پرتابش می‌کنند. اما «چپمن» بلافاصله خود به سرویس مخفی بریتانیا معرفی می‌کند و پیشنهاد همکاری به ام‌آی‌فایو می‌دهد و این‌طور می‌شود که «مأمور زیگزاگ» که برای دوستان، معشوقه‌هایش و پلیس به‌عنوان «ادی چپمن» شناخته می‌شود، تبدیل می‌شود به به‌ترین، غیرقابل‌پیش‌بینی‌ترین و عجیب‌و‌غریب‌ترین جاسوسی که بریتانیا و جنگ جهانی دوم به تاکنون به خودش دیده است. البته شاید یکی دیگر از دلایل این که «ادی چپمن» خوش‌تیپ با سبیل‌های «رونالد کولمن»ی، علاقه‌مند به کت‌وشلوارهای آن‌چنانی که همیشه هم سروگوشش می‌جنبید عاقبت شد «مأمور زیگزاگ»، اشتهای سیری‌ناپذیرش برای خطر و ماجراجویی بود.
‌
در دوران جنگ جهانی دوم هم بریتانیا و هم آلمان، هرکدام به اشتباه و از سر ناآگاهی فکر می‌کردند که دیگری دارای یک شبکه‌ی جاسوسی بسیار قدرتمند است که اصلن این‌طور نبود و هریک به‌دنبال دستیابی به عوامل و منابع طرف مقابل بودند. هرچند که با خواندن کتاب ثابت می‌شود که ام‌آی‌فایو با اختلاف از رقیبش «آپوِر» جلوتر بود آن‌زمان که بسیار پیش از آن‌که «چپمن» پایش به بریتانیا برسد با ردگیری رادیویی «آپوِر»، خبرداشتند که آلمان نازی پس از ناکامی پشت ناکامی از فرستادن جاسوس به بریتانیا قرار است یک نیروی خاص برایشان بفرستند و بعدها هم که کدهای «انیگما»ی آلمان‌ها را شکستند، نیروهای متفقین طوری در دریا توانستند زیردریایی‌های آلمانی را قلع‌وقمع کند که نتیجه‌ای جز وحشت برای آلمانی‌ها نداشت و بعدها با حضور «چپمن» و ارسال اطلاعات غلطی که مدام برایشان فرستادند، تیر آخر را بهشان زدند.
        

0