معرفی کتاب قصه دیگچه و ملاقه اثر میشائیل انده مترجم سیامک گلشیری

قصه دیگچه و ملاقه

میشائیل انده و 3 نفر دیگر
3.6

1393/12/20

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

این داستان مصور و رنگی درباره ی دو پادشاه است که در دو طرف یک کوه زندگی می کنند. پس از چندی آن ها صاحب فرزند می شوند و هر یک میهمانی باشکوهی ترتیب می دهند؛ اما یکی از دورترین فامیل خود را که با هر دو پادشاه نسبت یکسان دارد فراموش می کنند. این خویشاوند دور که البته یک پری بدجنس است در روز مهمانی به قصر هر دو پادشاه می رود به یکی از آن ها یک دیگچه و به دیگری یک ملاقه می دهد و می گوید که اگر با ملاقه ی مخصوص دیگچه ی مخصوص را به هم بزنند لذیذترین و تمام نشدنی ترین سوپ دنیا نصیب آن ها می شوند. هر دو پادشاه به خاطر داشتن دیگچه و ملاقه به مصایبی دچار می شوند؛ اما سرانجام فرزندان آن دو به همه ی بدبختی های آن ها پایان می دهند و با یک راه حل آسان مشکل را حل می کنند.

این کتاب از حیث نوع روایت و تصویرگری مرا یاد دماغ دراز کوچولو می اندازد.
خلاقانه،گرم ،جذاب و البته با روندی دوست داشتنی.

از طرف دیگری از نظر نوع نگاه محتوایی من به یاد کتاب دشمن دیوید کالی می افتم. نگاهی کاریکاتور گونه به مسئله سیاست ، جنگ و درگیری میان کشور ها .

آیا همیشه درگیری و اختلاف نظر های کشور های مختلف که  با ادامه آن می تواند جنگی  باعث جنگ شود آنقدر سطحی است؟

اگر نظر من‌را بخواهید بدانید می گویم؛ گاهی اختلاف نظر میان کشور ها می تواند بر سر مسئله انسانیت‌باشد.
کشور یا تفکری خط و مرز های انسانی را کنار گذاشته  و در مقابل کشور یا تفکر دیگری که پایبند به این‌مرز های انسانی است بخواهد در مقابل ((کشور ظالم)) مخالفت خود را بیان‌کند.

این دیدگاه سطحی می تواند باعث شود که کودکان مسائل میان کشور ها را به اختلاف های به اصطلاح این‌کتاب ((دیگ‌و ملاقه))گونه تعمیم دهند.

از طرف دیگری نمی توان اختلاف میان کشور ها را صرفا در مشکلات حکام تعریف کرد.

گاهی مردمی با حاکم خود اختلاف دارند.
گاهی حاکم با مردم خود.
گاهی مردم با حاکمی دیگر.
گاهی حاکمی با مردمی دیگر.
گاهی مردمی با مردم دیگر.
حاکمی به حاکم دیگر.
آن هم به هزار دلیل انسانی و غیر انسانی...
البته بیش از یک گزینه نیز از  این دسته بندی ها می تواند در یک زمان در جریان باشد.