جزئیات فعالیت
1403/2/14
قسمت دوم فصل اول تو قسمت قبل نویسنده گفت که تقسیم مردم زمین به دو گروه فقیر و غنی با شکاف بسیار غلطه. تو این قسمت مدلی که پیشنهاد میکنه، یه گسترهای از سطوح درآمدیه. نویسنده مردم جهان رو به چهار سطح درآمدی تقسیم میکنه: سطح یک ---» دسترسی به آب گودال و چشمه، پای پیاده، غذای بسیار سطح پایین و گاهی گرسنگی ---» یک میلیارد آدم روی زمین سطح دو ---» دسترسی به آب چشمه یا لولهکشی با فاصله از محل زندگی، دوچرخه، استفاده از پیکنیک برای غذا ---» سه میلیارد آدم روی زمین سطح سه ---» دسترسی به آب لولهکشی، موتور، آشپزی با گاز لولهکشی و غذای خوب ---» دو میلیارد آدم روی زمین سطح چهار ---» دسترسی کامل به آب لولهکشی در منزل، داشتن ماشین, وسایل پخت و پز پیشرفتهتر و غذای خوب و مسافرت در تعطیلات ---» یک میلیارد آدم روی زمین اصلاً از این وضعیت روی زمین خبر نداشتم و برعکس اسم کتاب، باعث شد یه کم دلسرد شم 🥲 واقعاً سه میلیارد نفر در سطح دو هستن؟؟ جالبه که تو ایران درصد خوبی تو سطح چهارن (البته وضع اقتصادی فعلی اگر ادامه پیدا کنه، احتمالاً در آینده سطح سه بیشتر بشه) و اصلاً فکر نمیکردم وضعیت این طور باشه. (کتاب برای سال ۲۰۱۷عه و فکر نمیکنم الان هم آمار زیاد تغییر کرده باشه 🥲) بعد نویسنده میگه که شمایی که پول برای کتاب خرج میکنید، به احتمال خیلی زیاد در سطح چهار هستید و شما وقتی تو این سطح هستید به همه سطوح یک و دو و سه میگید فقیر! و حتی به یه سری سطوح چهار که ماشین دست دوم دارن هم میگید فقیر! این طوری کلمه فقیر معنای خودش رو از دست میده و مثلاً برای سطح یک فقر مطلق، سطح دو و سه خیلی متفاوته. حس میکنم من واقعاً کامل متوجه هدف این تیکه نشدم و اگر کسی کتاب رو خونده، ممنون میشم راهنماییم کنه. آیا منظور این بود که جهانبینی دو قسمتی دراماتیک ما رو به اشتباه میاندازه و باعث میشه کامل افراد فقر مطلق رو نبینیم؟ یا هدفهای دیگهای هم داشت؟
119
10
21
(0/1000)
1403/2/14
هانس روزلینگ دو سه تا تدتاک داره که برخی از این موارد رو توضیح میده. از جمله اینکه وضع خوب یا بد مردم رو نمیشه با جهان اول و جهان سوم یا کشور به کشور توضیح داد. پروژه dollar street رو هم نمیدونم در کتاب میگفتند یا سخنرانیشون ولی نگاه کردن اون سایت هم خیلی کمک میکنه به فهم بهتری از جهان داشتن.
1
3
1403/2/14
سایت گپمایندر gapminder رو یه نگاهی بندازید، برای همین روسلینگهاست. تد تاک و مصاحبه جالب هم داره آقا روسلینگ. این روسلینگ یه مستند جالب هم در مورد آمار داره. اون هم میتونه جالب باشه.
1
3
1403/2/16
چه جالب کتاب رو که نخوندم میدونی خودت ولی برداشت من باهات یکی بود : با اینکه خودت شوکه شدی از وجود این همه آدمی که سطح زندگیشون از آدمای دور و بر ما پایین تره و هر فرد دیگه ای هم تعجب میکنه ، یه موردی پیش میاد؛ نمیتونیم تخمین بزنیم حجم سختی یه آدم فقیر مطلق فرضا سطح یک و دو چقدره ( در مقایسه با اون ذهنیت فقر که تو ذهنمونه .شخصا یه خانواده میاد تو ذهنم که دارن نون خالی میخورن ) همین که نمیتونیم تخمین بزنیم چقدر حال اون خانواده یا آدم خرابه ، نمیتونیم اقدامی بکنیم. نه این که نخوایم . نمیتونیم چون نمیدونیم .حالا این اقدام چه در جهت بهتر شدن زندگی اون آدم باشه چه در جهت تک تک فعالیت های روزمره مون .
3
2
1403/2/16
دقیقاً درست میگی که ما نمیتونیم چون نمیدونیم 👌🏻 ولی به نظرم یه مشکل دیگه هم اینه که کلاً ما تو زندگیهای سطح چهارمون انقدر غرق شدیم که نمیریم دنبالش که ببینیم آدمای دیگه دنیا چطور زندگی میکنن... و یه چیز دیگه هم که داشتم بهش فکر میکردم اینه که مثلاً یه سری از افراد که تو روستا زندگی میکنن، شاید در این سطحبندی ما، سطح سه یا دو باشن. حالا آیا ما برای بهتر کردن زندگیشون باید بیاریمشون به سطح چهار و زندگیهای شهری خودمون؟
0
1403/2/16
منو یاد این انداختی که اگه سطح دانش و رفاه مردم زیاد بشه آیا هنوز مشاغل رده پایین جامعه خواهان داره ؟ زندگی میچرخه ؟ یا این فقط یه آرمان شهره ؟ یا فرضا اگه همه مردم از نظر اقتصادی از یک نقطه یکسان شروع کنن به زندگی ، به صورت خود به خودی جامعه شروع میکنه به طبقاتی شدن ؟ @roshana.
1
1403/2/16
دارکش کردی که حنانه 🫠😂💔 جواب سوالت یه حالتیه که انگار طبقات پایین باید وجود داشته باشن تا ما طبقات بالا بتونیم زندگی کنیم و جامعه رو بسازیم! 🫠 ولی باهات موافقم، سوالای خیلی خوبین. یه چیزی که به ذهنم میرسه هم اینه که انسان وقتی مجبور باشه شروع میکنه به راهحل دادن؛ فرضاً اگه ساختار طبقاتی به هم بخوره، آدم راهش رو پیدا میکنه که جامعه هم به هم نریزه. 🚶🏻 @hannacamo
1
نظرات