یادداشت سامان

سامان

سامان

دیروز

انقلاب تصورناپذیر در ایران
        کتاب در مورد چیه؟ پاسخ به پرسشی به تکرار که هنوز که هنوزه پرسیده میشه و هنوز که هنوزه هر کسی میتونه از زاویه دید خودش بهش پاسخ بده. اون پرسش چیزی نیست جز " چرا انقلاب شد؟"
آقای چارلز کورزمن با استفاده از روش « ضد تبیین» به این پرسش در کتابش پاسخ میده. ضد تبیین چیه؟ توضیح میده که :
« کوششی است برای فهم انقلاب با همه تنوع و آشفتگی هایش، و شیوه ای است برای خلاصی از سراب پیش بینی عطف به ماسبق. ضد تبیین کارش را با مقایسه تجربه‌ی زیسته از واقعه و تبیین‌های عمده‌ای که مطالعات انقلاب ارائه داده‌اند آغاز می‌کند.»
نویسنده پنج عاملی که بیش از بقیه در مورد علل انقلاب به کار میره مثل تبیین‌های سیاسی، بسیج شبکه مساحجد، تبیین‌های فرهنگی مثل جاذبه‌های شیعه، عوامل اقتصادی و همچنین تبیین‌های نظامی رو در فصول گوناگون بررسی می‌کنه و در هر فصل نتیجه می‌گیره این تبیین‌ها همگی فقط تا اندازه ای درست است. ابتدای هر فصل یه سری شواهد در تاییدشون میاره و در ادامه شواهدی میاره که با شواهد اولیه سازگار نیست! تو صفحه 273 کتاب اشاره می‌کنه: « هر چه با دقت بیشتری به مردمی که این انقلاب را راه انداخته‌اند گوش می‌سپاریم، بی نظمی‌های بیشتری کشف می‌کنیم.» آقای کورزمن در فصل انتهایی و پس از بررسی تبیین‌های مختلف، نوبت به تحلیل خودش میرسه و نقش آقای خمینی رو در وقوع انقلاب پر رنگ قلمداد میکنه و معتقده تا وقتی انقلاب « تصورناپذیر» بماند، ناممکن خواهد بود.جلد اصلی کتاب عکسی است از تظاهرات مردم که یک عکس آقای خمینی رو در دست دارند. نمیدونم چرا ناشر ایرانی تصمیم گرفته این عکس فعلی رو قرار بده در حالی که با توجه به مضمون کتاب جلد ناشر خارجی کتاب انتخاب مناسب تری است.
      
3

0

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.