یادداشت فاطمه رحمانی

اندیشه در بحران: فروید و فرویدیسم در نگاهی کوتاه
        کتاب ۵ فصل داره.
فصل اول زندگی و زمانه زیگموند فروید
فصل دوم روان‌شناسی، روان‌کاوی و فرویدیسم فصل سوم تفسیر فروید از انسان و نظام روانی او فصل چهارم دین و اخلاق از نظر فرویدیس
فصل پنجم فروید یه.ودی.ت و صه. یونیس .ت

این کتاب ۱۳۸ صفحه است، مختصره اما هر ۵ فصل نکات بسیار زیادی داره و به شناخت جهان‌بینی و گذشته فروید کمک میکنه. این‌که چه اتفاقاتی در زندگی فروید تأثیرگذار بود که منجر به شکل‌گیری تئوری روان‌کاوی شده.چه انتقاداتی به روان‌کاوی و فرویدیسم وارده و الان روان‌کاوی چه جایگاهی در روان‌شناسی داره.

تکمیلیه: فارغ از اینکه فروید چه نیت یا انگیزه‌ای داشته است، بی‌تردید فرویدیسم یکی از عوامل مؤثر در پدیداری و بسط پدیده‌ای موسوم به "انقلاب جنسی" در اجتماعات معاصر غربی بوده‌ است.

کتاب سوگیری نداره؟

نمی‌دونم والا.
من که مجلد آیزایا برلین و یکی دیگه رو داشتم می‌خوندم، نزدیک وضعیت "ایراد اضرار به خود" بودم.
اصلا و ابدا محققانه نیست. همون حرف‌هایی که جلوی دوربین با صدای بلند می‌زنه (خیلی کنترل کردم خودم رو) اومده اینجا صرفا مکتوب کرده.
اصلا باورم نمی‌شد بشه یه متن رو اینجوری با سوگیری نوشت (این مجلد خاص رو نخوندم).
بعد شاید باورت نشه، این آقا جرئت کرده تاریخ فلسفه نوشته. بعد یکی از فصل‌های کتاب کلا فکر کنم زیر 5تا منبع داشت، که اغلب هم یه سری تاریخ فلسفهٔ دیگهٔ ترجمه شده بودن...
خلاصه قطعا هزاران راه مرجح برای مواجه با آثار و اندیشه‌های این کسانی که ایشون (نویسنده) رفته سراغش هست.

آدم  اسم نویسنده رو آدم میبینه، تا حد زیادی میدونه با چی طرفه
البته که مسئله من نظرات ایشون نیست و  به هر حال به خاطر این نسبت به خیلی ها، اهل گفت و گو هست و چند تا مناظره ازش دیدیم خودش ارزشمنده.
مسئله اصلی اینه کتاب خوان باید بدونه اثر کی رو میخونه.
طبیعتا تعریف یک شخص ایرانی از جمهوری اسلامی میتونه تفاوت فاحش داشته باشه تا از دید یک خارجی و بلعکس.
اینکه یک رویکرد و فلسفه غربی توسط یک ایرانی نوشته بشه و اون هم کسی که شمشیرش رو از رو بسته برای مقابله با چنین تفکراتی و مخالف غرب محسوب میشه، واضحه اثرش چجوری قراره باشه.

اینجور کتاب ها رو بد نمیدونم اصلا ولی تاریخ نیستن به قول شما، نقد هستن.
اگر کسی بخواد یه طرفه به قاضی بره، بله عشقش باید چنین کتاب هایی باشه...
@SAH.Hashemi04

دال مرکزی کامنتِ شما رو متوجه نشدم ولی با این حدسی که از کلیات‌ش می‌زنم: من حیث المجموع موافقم باهاتون.
@frederick1420