یادداشت راضیه بابایی

مغالطات
        سال پیش بود یا اوایل امسال ،دقیق یادم نیست.
به دنبال یک سوال فلسفی، مطالعه‌ی کتاب خواندنی مغالطات دکتر خندان را با راهبری یکی از دوستان که فلسفه و منطق می دانست شروع کردیم.
ما ناخواسته در طول زندگی ،استدلال هایی برای نظرات خود می آوریم که از نظر منطقی درست نمی باشد.اثبات این درستی گاهی چنان سخت است که نه گوینده و نه شنونده هیچ کدام نمی فهمند در دام حرف اشتباهی افتاده‌اند.
در جامعه ما که بحران های سیاسی و اجتماعی زیادی در تاریخ معاصر خود دارد،مملو از مثال هایی است که روزگاری و یا شاید حالا در نظر عموم مردم،دلیل موجه و متقی به درستی برخی نظرات است.ولی وقتی به صورت علمی و بدون اعمال نظر احساسی خود به آنها نگاه می کنیم،نادرستی‌شان را متوجه می شویم.
این کتاب در هفت فصل با تقسیم بندی مغالطات پر کاربرد به معرفی آنها و شناخت و کشف شان کمک می کند.
البته برای ما که رشته‌ی دانشگاهی متفاوتی داشتیم ،فهم بعضی از روابط پیچیده منطقی در این کتاب دشوار است.اما  این موارد شاید ۱۰ درصد کل کتاب را شامل شود در حالی که از باقی کتاب می توان بسیار آموخت و دریچه هایی تازه‌ای برای بحث ها و استدلالات  روزمره‌ی زندگی پیدا کرد.
خواندن این کتاب را به همه افرادی که به مقوله‌ی بحث و استدلال منطقی علاقه مند هستند ،توصیه می کنم.متن کتاب روان و ساده است و به صورت خودخوان بدون نیاز به کلاس و آموزش خاصی تا حدود زیادی فهم می شود.
      
1

1

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.