یادداشت ریحانه نعمتی

                #یادداشت
#خط_مقدم

چقدر با افتخار پز موشک هایمان را می دهیم هیچ وقت فکر نمیکردم رزمندگان میهنم برای پرتاب موشک تا این حد خون دلها خورده باشند. 
از خریدش در لیبی و بردنش به ایران با آن دردسرها گرفته تا آموزشهای سوری ها برای نحوه استفاده از موشکها... 
فردای قیامت چطور جلوی این شهدا سربلند کنیم. 
کتاب خط مقدم نوشته خانم غفارحدادی است. از تمام کتابهایی که از ایشان خواندم یک سر و گردن بالاتر بود البته به نظرم تفاوت اهداف این کتاب و بقیه کتابهایی که از ایشان خوانده بودم دلیل این برتری است صد البته نشان دهنده ظرفیت بالای این نویسنده جوان نیز هست. 
کتابی با حجم زیاد بیش از پانصد صفحه ای که آغاز ماجرای موشکی شدن ایران در طول جنگ تحمیلی را روایت میکند حدودا سالهای 63 تا 65 شمسی با نگاه ویژه به زندگی شخصی شهید طهرانی مقدم.
کتابی که پژوهش های آن در زمان حیات این شهید بزرگوار آغاز شده اما هنگامی که چاپ شد ایشان در جوار شهدای همرزمشان بودند.
کتاب ریز وقایع موشکی را توضیح می دهد حتی گاهی اصطلاحات تخصصی دارد که در توصیفات بعضی از خوانندگان به عنوان عیب محسوب شده بود و گله داشتند که پانصد صفحه برای دو سال خیلی حجم بالایی هست و اینکه چرا به جزئیات زندگی شخصی شهید کمتر پرداخته شده است اما به نظر من اینها محاسن کتاب است چون در واقع هدف نويسنده روایت زندگی شخصی شهید نبوده است بلکه هدف، بیان تاریخ شفاهی ما ازچگونگی دسترسی به فناوری موشک در کشورمان است. اگر به دنبال زندگی شخصی شهید هستید این کتاب را توصیه نمیکنم اما اگر به دنبال درک چگونگی دستیابی ایران به موشک و قدرتمند شدن در منطقه هستید کتاب فوق العاده ای است.
 من در این کتاب به درکی از اوضاع کشورهای مختلف و سیاستهای آنها در مورد جنگ تحمیلی رسیدم و در مورد اوضاع منطقه اطلاعاتم بیشتر شد. چیزی که در بسیاری از کتابهای روایت جنگ نخوانده بودم. 
در لحظات زیادی از کتاب به عینه دیدم که کجا بودیم و به کجا رسیدیم. احساس غرور از پرتاب موشک و آغاز برای ساخت موشک بعد از خواندن این کتاب برایم غیر قابل توصیف است. قلم فوق العاده روان کتاب کمک کرد در لحظات حساس با رزمندگان از دست خرابکاری های اجنبی ها حرص بخورم و از شیرینی بعد از تلاش‌های بسیار آنها برای حل مشکلات لذت ببرم. 
جا دارد اینجا از آقای محمدحسین پیکانی که در پژوهش‌های کتاب زحمات بسیاری کشیده اند نیز نام ببرم و تشکر کنم و خدا قوت بگویم. 
به جرأت یکی از بهترین کتابهایی بود که در واپسین روزهای سال 1402 خواندم.

@BargiAzDanesh 
.
        
(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.