یادداشت سیده فاطمه کشمیری🇵🇸
1402/10/4
3.4
11
... آیا هرگز شنیده اید مردی با همسرش در کشمکش باشد که اقلا نصف اموال مشترک به نام او باشد؟ هرگز دیده اید به مردی که همسرش به او اسیب زده توصیه شود کانون خانواده اش را بخاطر، فرزندانش یا بخاطر آبرو یا... حفظ کند؟! در هیچ کجای تاریخ و جغرافیا پسرهای جوان به ضرب آزار جسمی یا با تطمیع سر سفره عقدی نشانده شده اند؟ یا هرگز به جمله بی اساسی مثل "با رخت سفید رفتی با کفن سفید برمیگردی" تا بن استخوان احساس بی پناهی کرده اند؟و در نهایت اینکه چرا کسی به صرف داشتن قدرت بدنی بیشتر عوض قاتق نان شدن، قاتل جان می شود؟!
(0/1000)
نظرات
1402/10/5
کتاب درمورد انواع خشونت علیه زنانه. خصوصا خشونت خانگی... و من همیشه برام سواله چرا یه آقایی به این نتیجه می رسه کتک زدن خانومش(و هل دادن و آزار لفظی و همه انواع دیگه آزار) کار درستیه؟ یا اگرم غلطه چرا انجام میده؟
5
1
1402/10/6
بنظرم دوتا دیدگاهه؛ یکی حالا درسته داره جرم انجام میده و کارشم خیلی دون شان انسانیه ولی واقعا بزهکار که نیست... پس چرا؟؟ دومیشم اینه که طرف واقعا براش درست و غلط مطرح نیست اصلا بدبینانه ترین حالتش؛ بنظرش درسته. چی شد که به اینجا رسید؟ چرا؟!... @M_Mahdi
0
1402/10/19
اغلب این مواردی که گفتید رو نه یک بار که بارها شنیدهم. مشکل از ذهنهای جنسیتزدهست که فکر میکنن در حال مبارزه با تبعیض جنسیتی هستن اما در هر واژهای که انتخاب میکنند یک تبعیض نهفتهست! حالا من از شما میپرسم، تا حالا شنیدید زنی تصمیم بگیره در راستای برابری با همسرش به مشاغل سخت و خطرناک مثل کارگری معدن یا کارگری فاضلاب یا کارگری ساختمان تن بده؟ لابد چون از نظر شما اینها وظایف مَرده, آره؟ تا حالا شنیدید مردی موفق بشه بابت خشونتهای کلامی زنش -که زنها در اون مهارت عجیبی دارن- دادخواهی کنه؟ تا حالا شنیدید مردی که توی خونه مورد آزار زنش قرار میگیره جرئت کنه این مشکل رو با کسی مطرح کنه و کسی بهش نخنده؟ لابد میگید همچین مواردی نادره، اما دقت کنید سوال بنده دربارهٔ واکنش جامعهست. تا حالا شنیدهید که مردی بره خواستگاری و خانوادهٔ دختر خانوم به چشم یک دستگاه خودپرداز بهش نگاه نکنن و والدین خانم با روشهای مختلف تحقیرش نکنن؟ تا به حال شنیدید که زنی بابت اینکه در مخارج زندگی کمک نمیکنه سرکوفت بشنوه؟
0
1402/10/19
و هزار مثال دیگر که خوانندگان چنین کتابهایی حتی بهش فکر هم نمیکنن و نهایتاً با متلک و تمسخر از کنارش رد میشن. خشونت مرد و زن نمیشناسه بزرگوار؛ ما در دنیایی زندگی میکنیم که با خشونت علیه مرد میشه کلی لایک و تشویق گرفت و کمدی خلق کرد، ولی کافیه با اضافه وزن یک خانوم شوخی کنی تا رسانهتو تعطیل کنن!
33
0
1402/10/20
شاید به خاطر سالها ظلمی باشه که به زنان شده! درمورد ظلم به مردا در یه سری از شرایطی که گفتید باهاتون موافقم و خیلی خوبه که به اونا هم پرداخته بشه، ولی لزومی نداره به خاطرش از رنج زنان نگیم. و با همین گفتنها بود که وضعیت زن امروز تونست بهتر شه. (با این که یه سری فمینیستها تندرویهایی دارن هم خیلی موافقم، ولی این پست به نظرم منطقیه.)
3
1402/10/20
دو تا انگاره در جملاتتون بود که هر دو حاصل پیشفرضهای ذهنیایه که رسانه برای من و شما ساخته: اول: سالها ظلم در حق زنان! شما هم ظلم تاریخی رو جنسیتی میبینید. آیا کسی پیدا شده دربارهٔ سالها کشته شدن مردان در جنگها برای حفاظت از خانوادههاشون حرفی بزنه؟ قدمت این ظلم به دوران انسانهای نخستین برمیگرده، وقتی که زنها توی غار میموندن و مردها رو میفرستادن جلو تا با شیر و گاو وحشی و گرگ بجنگن! به نظرتون اینا مصداق ظلم تاریخی به مردان نیست؟ ولی مثلاً دستمزد کمتر به زنها یا عبارت «کفن سفید» ظلم تاریخیه؟! به نظرتون اینکه از آغاز خلقت تا الان زنها مشاغل سخت و کشنده رو به مردها محول میکردن و ازشون توقع خودکشی برای تامین زندگی زنشون رو داشتن، ظلم تاریخی نیست؟ دوم: بخاطر فعالیت فمینیستها بود که وضعیت زن بهتر شد. اینم یک ادعاست. مطالبات فمینیستها در طول تاریخ چی بوده؟ چقدر در سوادآموزی و کار کردن و رای دادن زنها نقش داشتهن؟ @roshana.
0
1402/10/20
نمیشه موضوع ظلم و تبعیض به آدمها رو جنسیتی کنیم و انگشت اتهام رو به سمت جنس مخالف بگیریم، اما وقتی به خودمون اتهام وارد شد بگیم «باید از رنج زنان هم حرف بزنیم». ما وسط یک جنگ جنسیتی بزرگ هستیم دوست عزیز، جنگی که در اون مدام به منِ نوعی تکالیف و وظایف مختلف محول میشه و بابت جنسیتم تحقیر میشم، اما حق ندارم تکالیف و وظایف جنس مخالف رو بهش یادآور بشم! سوال اصلی من اینه: چرا خود شما به این ظلم زنان علیه مردان اشاره نمیکنید؟ چرا خود شما اصرار دارید صرفاً زنان رو قربانی خشونت جلوه بدید؟ چرا خود شما این واقعیتها دربارهٔ مردان رو بایکوت میکنید؟ (منظورم شمای نوعی است و نه شخص شما) @roshana.
0
1402/10/30
@choghoke_tanha خب دوستان ماشالله زیر این پست کولاک کردین و من هی فرصت نکردم بیام جواب بدم. بنظرم صحبتایی که کردین جالب بود و اگرچه بنظرم بخش هاییش غلط داره اما با کلیت موضوع موافقم. متاسفانه در دنیایی واقع شدیم که به مدد ظلم به شکلهای مختلف در حق آدمها آرامش و آسایش از خانمها و هم آقایان گرفته شده و گاهی به خاطر فشاری که وارد شده حتی جرئت فریاد کردن از این ظلم هم گرفته میشه و محیطی که قرار بود محیط دلپذیری باشه فرد توش رشد کنه توش به آرامش برسه رو ازش گرفتن و زندگی شده جهنم... زن و مرد هم نداره.
1
1402/10/30
@choghoke_tanha اما اینکه بگیم برابری باید برقرار باشه اگه مرد رفت با شیر جنگید زن هم باید بره... خب اینکه منطقی نیست! مرد میره با شیر میجنگه یا سرکار میره دنبال یه لقمه نون حلاله، خب خانم هم میمونه خونه یا هم میره سرکار هم تو خونه و بچه ها رو نه فقط بزرگ، تربیت میکنه! از ادمها انسان میسازه که جامعه ساخته بشه. کانون خونه رو نگه میداره برا وقتی که همسرش میاد ارامش بگیره که بتونه فرداش باز برگرده بیرون با شیر بجنگه!! اینکه بخوایم خانم رو بندازیم تو کارهای سنگین در مغایرت مستقیم با صحبت حضرت امیر هست که میگن زن گل هست! شما میتونین به گلتون بگین تو همه این کارایی که میکنی کمه باید بیشتر بکنی چون منم دارم میکنم! پس برابری چی؟! بابا طرف صحبتت یه گله! زیاد فشار بهش بیاد اذیت میشه و ازبین میره!
6
0
1402/10/30
ببخشید بزرگوار، میون صحبتتون اینو عرض کنم که آنچه الان دارید میگید مربوط به زن سنتی هست که وظایف خودشو داره، نه زن برابریخواه استقلالطلب که میخواد اموالش رو نصف کنه. شما در یادداشت کتابتون همراه و همنوا با فمینستها علیه این نظام سنتی میشورید و وقتی صحبت از سختیهای مردا و راحتی زنها در محیط خانواده میشه یههو یادتون میفته زن گله! اوف میشه :) تمکین زن از مرد مصداق خشونت علیه زنانه و وظایفی که به مرد تحمیل میکنید مصداق کارهای عادی برای مردان!!! هم خدا رو میخواید هم خرما رو.
0
1402/10/30
چرا در مورد گل بودن زن حرف میزنید اما نیمهٔ دوم روایت رو دربارهٔ «قهرمانه» نبودن زن سانسور میکنید؟ میدونید قهرمانه یعنی چی؟ یعنی مباشر، یعنی سرپرست، یعنی مدیر امور. نمیشه هروقت بحث تنصیف اموال و کار کردن زنها و ولایت مردها و تمکین زن شد حضرت علی رو فراموش کنید و برید توی فاز فمینیستی و پای یه کتاب خارجی مثل سیمون دوبووار برامون یادداشت بگذارید، اما وقتی حرف از مهریه و مشاغل سخت و وظایف زن در خانواده میشه یههو به آغوش اسلام برگردید و بگید: المرأة ریحانه!
0
1402/10/30
توصیه میکنم از سایر فرمایشات حضرت امیر مثل خطبهٔ ۸۰ هم سخن بگید. از تشبیه به کژدم :) از خیل آیات و روایاتی که درجهٔ مرد رو برتر از زن میدونن و از زنان میخوان توی خونه بمونن و ولایت شوهرشون رو بپذیرن (همون چیزی که شما تلویحاً علیهش یادداشت نوشتید و احتمالاً همهٔ این توصیهها رو مصداق بارز خشونت علیه زنان میدونید) اگر آیات و روایات رو ندیدهید، پس برید تحقیق کنید. اگر دیدهید و بایکوتش میکنید، پس تبریک میگم، شما یک «فمینیست اسلامی» واقعی هستید. :) دیگه عرضی ندارم.
0
1402/10/30
راستش نظر خودم،داره فکر میکنم...آره دیدم مردهایی که قربانی بودن،اما همه ی اینها از طرز تفکر آدم ها میاد که فضای جامعه را میسازه... این طرز تفکر با این کتاب و این چیز ها عوض نمیشه...در هیچکجای تاریخ و جغرافیا... نیازه آموزشش بدیم به نثلهای بعد از خودمون... گمون نکنم کسی کتاب و بخونه و بعد بگه باشه دیگه رفتارم و عوض میکنم..
1
1402/10/30
من کامنت ها رو خوندم همه جالب بود در مورد اینکه گاها بعضی از آقایون هم مورد خشونت قرار میگیرند موافقم . امااااااااااااا در مورد اینکه ما زنان حقوق مساوی میخوایم و حتی در بعضی موارد خواهان نصف اموال هستیم دروغی بیش نیست چرا که این حق در کشور ما به ما داده نشده مصداق دادن شکلاتی به بچه ای نق نقوست ،,,هزار تا تبصره و قانون هست تا چیزی رو که به ما دادید ازمون پس بگیرید (و باز هم دیده نشدن حقوق زن ) من کاملا موافقم بله جامعه ی ما هیچ اصولی رو نداره و هم در حق زنان وهم مردان اجحاف میشه فقط هر کی زورش رسید میتونه به خواستش برسه
7
0
1402/10/30
چیزی را بهمون!دادید.!!..پس مال ما نبوده..؟!؟قانون چیزی را که حق زن هست از او نمیگیره.مثل جهزیه ،مهریه ،حقوق ،که من میدونم حقوق مساوی؟!؟ااینم جای حرف داره... شرط نصف اموال هم در عقد نامه هست.
0
1402/10/30
درسته عزیزم این در شرایط ضمن عقد هست ولی برای اموالی که بعدا داده شده هزار تا راه گریز هست که نشه @moonshine
0
1402/10/30
حتی همین الان هم هستند بانوانی که مورد آزار روحی قرار میگیرند و هیچ حق اعتراضی هم ندارند...
1
0
1402/10/5
1