یادداشت علی

علی

1402/1/23

علی حقیقتی بر گونه اساطیر
        در این کتاب آقای شریعتی بیان میکنند که پرداختن به شخصیت امیرالمومنین از یک بعد خاص کافی نیست چون ایشان دارای ابعاد گوناگون است و برای شناخت درستشان باید  تمام این ابعاد را شناخت. اما قبل از شناخت حضرت علی (ع) که شخصیتی پیچیده دارند اول باید انسان را شناخت، موجودی که همیشه خودش برای خودش سوال بوده و هست. بنابراین در ابتدا و  مفصل به شناخت انسان می پردازد. به گفته خود آقای شریعتی:
«می‌کوشم تا انسان را آن جوری که از مطالعات و از نظریات خودم و همچنین از نظریات استنباط کردم، بشناسانم و بگویم که مقصودم از انسان چیست و این نیاز های اصیل او که در طول تاریخ همواره با او بوده چیست؛ و بعد نشان بدهم که علی در برابر این انسان و در برابر زندگی‌ای که باید انسان بر روی این خاک داشته باشد، چه کسی است و چه موقعیت و چه مقامی دارد.» 
 انسان چون کمبود کمال را در خود احساس می‌کند و این کمال را در این دنیای مادی نمی تواند بیابد دست به خلق اسطوره می‌زند، اسطوره ای که خود فقط دارای یک یا دو کمال بیشتر نیست و تمام کمالات برای او متصور نمی‌شود. آقای شریعتی می‌گوید که حضرت علی (ع) شخصی است که در این دنیا از نظر که دارای کمالات فراوان است اسطوره ای زنده است. علی (ع) نمونه کامل انسانی است که بشر به دنبال همیشه می‌گشت.
      

7

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.