یادداشت زهرا زرینفر
1401/11/6
3.8
اگر جستجویمان برای خودشناسی موفقیتآمیز باشد، در نهایت باعث خواهد شد که اذعان کنیم چه قدر شناخت کمی از خودمان داریم و شاید حتی هرگز نتوانیم به شناخت کامل و بینقصی از خودمان برسیم کتاب خودشناسی یکی دیگر از کتابهای مدرسهی زندگی است که کتابسرای نیک اصرار داره روی همهی جلدهای آن نویسنده رو آلن دوباتن بزنه و ارزش یک کار تیمی رو در نظر نگیره. این کتاب بسیار کوتاه و کم حجمی است که سعی میکنه توضیحات مختصری دربارهی عواملی که در شناختن خودمان به ما کمک میکند بدهد و اما بخش اصلی کتاب تمرینهایی است که در اون وجود داره و بدون اون برای کسی که مطالعات روانشناسی خوبی داشته باشه حرف زیادی برای گفتن نداره پس به هیچ وجه نباید از تمرینها سرسری گذشت. توی این کتاب به جای این که تو رو با یک تست خودشناسی محدود کنه ازت میخواد که به تعمق فلسفی در باب هیجاناتت بپردازی بعد ازون هویت عاطفی خودت رو بررسی کنی یعنی شیوهی خاص بروز امیال و ترسهایمان و شیوه واکنش شخصیت ما به رفتار دیگران سپس میزان روراستی با خودمان و همین طور قضاوتهایی در باب خویشتن میکنیم. و در آخر هم دربارهی شکگرایی عاطفی میگه. شکگرایی عاطفی یعنی این که همواره نسبت به غرایز، رانهها، عقاید و عواطف شدیدمان بسیار محتاط و مشکوک باشیم. و این رو بدونیم که مغز ما برای تصمیمگیریهای سریع و غریزی تکامل یافته که بتونه در برابر تهدیدها کارایی داشته باشه؛ نه برای غربالگری صبورانه و دروننگرانهی ایدهها و عواطف. ---------- پ ن: فقط منم که فکر میکنم امتیازدهی بخش هویت عاطفی مشکل داشت؟ نمیدونم مشکل مترجم بوده یا اصل کتاب ولی معمولا شک اولم به سمت مترجم میره باید زبان اصلیش رو چک کنم.