یادداشت رضا یحیی پور
1402/3/11
📚«هدف از نگارش این #کتاب، دفاع از #لیبرالیسم کلاسیک یا لیبرالیسم انسانیست.» این مهمترین جملهای ست که باید در معرفی این کتاب نوشته بشه. #فرانسیس_فوکویاما که مورد تمجید نیویورکتایمز هم هست، اشاره میکنه که بعد از شکوفایی لیبرالیسم، رقیبانی جدی برای این نظریه پیدا شدند. در این کتاب اصول لیبرالیسم، شرح داده شده، برخی انتقادات متفکران غربی برآن اصول بیان شده و از طرف دیگر پاسخ ابن انتقادات داده شدهاست. دو فصل از کتاب به #مکتب_اتریش، یا نئولیبرالیسم اختصاص پیدا کرده. میخوام اشارهای کنم به فضای رسانهای-دانشگاهی امروز یعنی خرداد و اردیبهشت ۱۴۰۲ که تا حدودی تحت تاثیر دو مناظره از #دکترغنی_نژاد بود. جملهای از ایشون خطاب به #علیزاده وایرال شد؛ «چیه نئولیبرالیسم؟!» کأنه مفهوم مندرآوردی ست از منتقدان ایشون. جالبه که #فوکویاما میگه نابسمانیهایی که به لیبرالیسم منتسب میشه ناشی از افراط در برخی اصولهست و یکی از مصداقهاش رو نئولیبرالیسم میدونه. ینی مثلا اگر بخواهیم به زبون خودمون بگیم میشه؛ «لیبرالیسم به ذات خود ندارد عیبی هر عیب که هست از نئولیبرالیسم هست 😁» در ادامه به چالشهای لیبرالیسم، با فناوری، حریم خصوصی و #آزادی_بیان و در نهایت هویت ملی میپردازه. در نهایت هم اصولی رو که برای جامعه لیبرال مطرح میکنه، که بخشهایی رو میتونید تو اسلایدهای (اینستاگرام) مشاهده کنید. 〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️ چاپ اول، کتاب ۱۴۰۲ هست، مدت زیادی از انتشار نسخهی اصلی کتاب هم نمیگذره. این نشون میده، مساله موضوع روز هست. بنظرم فارغ از اینکه قبولش داریم یا نه، این کتاب شناخی از لیبرالیسم، به ما میده ولی باید کتابهای نظریههای رقیب رو هم بخونیم تا ببینیم مسیر درست چیه؟ اگر کتابی در این موضوع میشناسید خوشحال میشم معرفی کنید. کتاب کومونیستی کامنت نکنیدها….😁 باید از مترجم کتاب @dr_moosavi11 بابت ترجمهی سریع این کتاب تشکر کنم. این کتاب شامل مفاهیم تخصصی علوم سیاسی و جامعهشناسی هست که من توشون تخصص ندارم. از این جهت لازم بود مطالعه کتاب کمی سخت بود. اما کیفیت ترجمه میتونست بهتر باشه؛ برخی اصطلاحات به درستی ترجمه نشده بود، پانویس اصطلاحات لاتین نداشت، بخش مراجع شماره بندی نشده بود که اینها میتونست با ویراستاری خوب، کیفیت کتاب رو بالاتر ببره، انشاالله تو چاپهای بعد برای مشاهده بریدههای منتخب کتاب میتونید به پرفایل من «بهخوان» یا به هایلات «کتاب نشون» صفحه اینستاگرام من مراجعه کنید. ازخوندن نظراتتون خوشحال میشم.
17
(0/1000)
نظرات
1402/3/12
در نقد لیبرالیسم که کتاب خوب زیاده، و حضرت حق را شاکریم که در ترجمه فارسی هم کتابهای خوب، زیاد هست. از هزاران جهت هم کتاب داریم در این زمینه. از فلسفی گرفته تا جامعه شناختی، از اقتصادی گرفته تا اندیشه سیاسی. در حوزه اقتصادش، از هاجون چنگ کتابهایی به فارسی ترجمه شده. در کانال یوتیوب democrocy at work هم ریچارد ولف به صورت بهروز نقدهای چپی بسیاری بیان میکند. از این ریچارد ولف هم فکر کنم چند عنوانی ترجمه شده. تو حوزه نظریه اجتماعی، از سری very short introduction های آکسفورد، جلد نظریه انتقادی به فارسی ترجمه شده توسط نشر ماهی. خوندم خوب بود. خاطرات ظلمت نوشته شده توسط بابک احمدی هم عنوان خوبیه تو این بخش. بعد کلا از متفکرین مکتب فرانکفورت، از مارکوزه تا هابرماس خوندن، از میشل فوکو خوندن و... تو این مسیر مفید میتونه باشه. از اقتصاددانها چپ هم توماس پیکتی متفکر در حدی است که یه دو عنوان ازش ترجمه شده به فارسی. دو جلدی تاریخ اندیشه سیاسی در قرن بیستم دکتر بشیریه، بهترین عنوان در این سیر مطالعه مقایسهای برای فهم زمین دعوای چپ و راست میتونه باشه. در نهایت اون نظریه انتقادی ماهی رو پیشنهاد میکنم و لیبرالیسم فون میزس رو هم در دفاع از لیبرالیسم بخونید. در دفاع از نظام بازار آزاد دو تا کتاب دیگه هم مقدماتی و خوب هست. یکی اقتصاد در یک درس هنری هازلیت و اون یکی چگونگی رشد و فروپاشي اقتصاد از نشر نی. نکته تستی: دانشنامهی سیاسی داریوش آشوری را همواره در جوار خود داشتهباشید. ببخشید زیاد شد. دیگه رفتم رو منبر!
3
0
1402/3/12
چقدر خوب شد نوشته شما رو دیدم، واقعاً احتیاج داشتم چند تا منبع درست و حسابی راجع به این مسئله مطالعه کنم. ممنون🙏
0
1402/3/12
@b8457 یه مشکل دیگهی بهخوان این است که نمیدونم دقیقا چجوری میشه یه گفتوگو ذیل یک کتاب رو با چند رفت و برگشت انجام داد. حالا اینجوری تست میکنم شاید مثل اوایل ایسنتاگرام باشه: مخلصم، حالا خودم قصد دارم یه لیست معرفی آثار خوب در این حوزه تشکیل بدم و برای چندتاشون نقد هم بنویسم. تا الان برای چند تا کتاب از جمله بروکراسی فونمیزس، انسان در مقابل دولت هربرت ایپنسر و... نقدهایی نوشتم. خلاصه اینکه خوشحال شدم براتون مفید بوده.
0
1402/3/12
سلام ممنونم از شما استفاده کردم تو زمینه مطالعه ندارم ممنون از همه دوستان بهخوانی
1
0
1402/3/12
0