لیبرالیسم و انتقادات وارد بر آن

لیبرالیسم و انتقادات وارد بر آن

لیبرالیسم و انتقادات وارد بر آن

3.0
2 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

0

شابک
9786223230936
تعداد صفحات
156
تاریخ انتشار
1401/1/2

توضیحات

کتاب لیبرالیسم و انتقادات وارد بر آن، نویسنده فرانسیس فوکویاما.

یادداشت‌ها

📚«هدف از
          📚«هدف از نگارش این #کتاب، دفاع از #لیبرالیسم کلاسیک یا لیبرالیسم انسانی‌ست.»
این مهمترین جمله‌ای ست که باید در معرفی این کتاب نوشته بشه.

#فرانسیس_فوکویاما که مورد تمجید نیویورک‌تایمز هم هست، اشاره می‌کنه که بعد از شکوفایی لیبرالیسم، رقیبانی جدی برای این نظریه پیدا شدند. 
 در این کتاب اصول لیبرالیسم، شرح داده شده، برخی انتقادات متفکران غربی برآن اصول بیان شده و از طرف دیگر پاسخ ابن انتقادات داده شده‌است.

دو فصل از کتاب به #مکتب_اتریش، یا نئولیبرالیسم اختصاص پیدا کرده. می‌خوام اشاره‌ای کنم به فضای رسانه‌ای-دانشگاهی امروز یعنی خرداد و اردی‌بهشت ۱۴۰۲ که تا حدودی تحت تاثیر دو مناظره از #دکترغنی_نژاد بود. جمله‌ای از ایشون خطاب به #علیزاده وایرال شد؛ «چیه نئولیبرالیسم؟!» کأنه مفهوم من‌درآوردی ست از منتقدان ایشون.

جالبه که #فوکویاما میگه نابسمانی‌هایی که به لیبرالیسم منتسب میشه ناشی از افراط در برخی اصول‌هست و یکی از مصداق‌هاش رو نئولیبرالیسم می‌دونه.

ینی مثلا اگر بخواهیم به زبون خودمون بگیم میشه؛

«لیبرالیسم به ذات خود ندارد عیبی
هر عیب که هست از نئولیبرالیسم هست 😁»

در ادامه به چالش‌های لیبرالیسم، با فناوری، حریم خصوصی و #آزادی_بیان و در نهایت هویت ملی می‌پردازه. در نهایت هم اصولی رو که برای جامعه لیبرال مطرح می‌کنه، که بخش‌هایی رو می‌تونید تو اسلایدهای (اینستاگرام) مشاهده کنید.

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

چاپ اول، کتاب ۱۴۰۲ هست، مدت زیادی از انتشار نسخه‌ی اصلی کتاب هم نمیگذره. این نشون میده، مساله موضوع روز هست. بنظرم فارغ از اینکه قبول‌ش داریم یا نه، این کتاب شناخی از لیبرالیسم، به ما میده ولی باید کتاب‌های نظریه‌های رقیب رو هم بخونیم تا ببینیم مسیر درست چیه؟ اگر کتابی در این موضوع می‌شناسید خوشحال میشم معرفی کنید. کتاب کومونیستی کامنت نکنیدها….😁

باید از مترجم کتاب
@dr_moosavi11
بابت ترجمه‌ی سریع این کتاب تشکر کنم. این کتاب شامل مفاهیم تخصصی علوم سیاسی و جامعه‌شناسی هست که من توشون تخصص ندارم. از این جهت لازم بود مطالعه کتاب کمی سخت بود. اما کیفیت ترجمه می‌تونست بهتر باشه؛ برخی اصطلاحات به درستی ترجمه نشده بود، پانویس اصطلاحات لاتین نداشت، بخش مراجع شماره بندی نشده بود که این‌ها می‌تونست با ویراستاری خوب، کیفیت کتاب رو بالاتر ببره، انشاالله تو چاپ‌های بعد

برای مشاهده بریده‌های منتخب کتاب می‌تونید به پرفایل من «بهخوان» یا به هایلات «کتاب نشون» صفحه اینستاگرام من مراجعه کنید. 

ازخوندن نظرات‌تون خوش‌حال می‌شم.
        

17