یادداشت مرتضی خوش نژاد

اخلاق تولید پول
        نکته ای که عموماً در مباحث اقتصادی کم به آن پرداخته می شود این است که ساختار علمی و نهادهای اقتصادی موجود در کل چه مقدار می توانند پایبند به اخلاقیات باشند؟
آیا ساختارهای فعلی اقتصادی موجود اماکن رعایت اخلاق توسط استفاده کنندگان از این ساختارها را فراهم می کنند یا اینکه برای ایجاد ساختار اقتصادی بر پایه ی معیارهای اخلاقی و انسانی و معرفتی باید ساختارهای جدیدی ایجاد کرد؟
این کتاب سوالات بالا را در رابطه با مفهوم پول در اقتصاد مطرح می کند.
همان طور که می دانید پایه و اساس هر اقتصاد نوع پولی است که در آن اقتصاد در بین مردم استفاده می شود و این کتاب نوعی از پولی را معرفی می کند که می تواند موجبات پایبندی به اخلاق در ساختار اقتصادی را فراهم کند.
      
77

14

(0/1000)

نظرات

خیلی عالی👌
به نظرم می‌شه سوال رو اینطور مطرح کرد که هر ساختار اقتصادی با چه نوع اخلاقیاتی همسویی داره؟
این سوال باعث می‌شه که از ذهنیت امکان برپایی ساختاری اقتصادی‌ بدون نسبت با اخلاق رها بشیم.
2

2

نکته ای که الان به ذهنم رسید این هست که نباید فراموش کنیم که صرف نظر از پایه ریزی و ساختار فکری پشت سر نظام سرمایه داری درحال حاضر این نظام اقتصادی حاکم بر دنیا  بر اساس بی توجه ای به مقوله های اخلاقی توسعه پیدا کرده. مگر اینکه خود بی اخلاقی یا پایبندی به حرص و طمع را یک دسته اخلاقی از نوع منفیش بخواهیم در نظر بگیریم که بتونیم نظامی مثل نظام سرمایه داری را در یک دسته ی اخلاقی قرار بدیم. 

1

تقویت رفتار فردی و تشویق طمع و از اون طرف تشویق نوآوری و اولویت بهره‌وری بر برابری به نظرم وجوه مثبت و منفی‌ای از نظام اقتصادی امروز هستن.
مثلا کتاب اخلاق پروتستانی و روح سرمایه‌داری هم به ریشه‌های اخلاقی شکل‌گیری چنین نظام پرداخته.
@MKh72 

1

ممنون از نکته نظر بجا و کاملاً درست تون

1