یادداشت زهرا دشتی
1403/9/23
کتاب از طرف فرزند کوچک شما مجموعهای از چهارده روایت از نویسندههای مختلف است. یازده روایت به صورت مستقیم به ارتباط نویسنده با یکی از والدین نوشته شده و یک روایت از ارتباط نویسنده با مادربزرگ و دو روایت، روایت تجرد دختران در سن بالاست، یکی بر محور فرزند نداشتن و دیگری بیشتر بر همان چالشهای تجرد است. بیشتر روایتها از خالی از تنشهای جدی والد/فرزندی است و بیشتر بر پایه نظاره کردن عملکرد والدین توسط نویسنده است. روایات خوش خوان بودند و جز دو سه مورد، نثر یکدست بود و در شیوهی بیان اختلاف فاحشی نداشت. برای من این مجموعه علیرغم جالب بودن، چندان همذاتپنداری ایجاد نکرد. شاید به این دلیل که چالشهایی از جنس چالشهای نویسندهها با والدینم نداشتم. بیشترین درک را از دو روایت تجرد در سنین بالا داشتم، به خاطر تجارب شخصیام در گذشته و مشاهده افرادی با شرایط مشابهام در نسل خودم، یعنی دهه شصتیها. این مجموعه، مجموعهای آرام بود، خوانش آن، علیرغم موضوع حساسش، موجب تنش یا آزار روحی برایم نشد و احتمالا برای دیگران هم چنین باشد. کتاب کم حجم است و در یکی دو نشست خوانده میشود. اگر تجربه چالشی با والدین خود داشتهاید یا تجربه خاصی از زیست با/بدون والدین خود داشتهاید یا به ارتباط والدین و فرزند توجه ویژه دارید این کتاب برای شما جذاب خواهد بود. روایات این مجموعه از زهره دلجو، فاطمه سادات موسوی، زینب خزایی، فاطمه لیالی، فاطمه مرادی، محمد امیر هنزایی، حانیه مسلمی، مکرمه شوشتری، مجتبی بنی اسدی، مریم دوست محمدیان، آسیه طاهری، معصومه صفاییراد، فاطمه طبسی و زهرا کاردانی است. دبیر مجموعه خانم مکرمه شوشتری است و توسط نشر مهرستان چاپ شده است.