بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

یادداشت محمد

محمد

1402/02/26

                در مورد این کتاب چند نکته با دیدگاه شخصی عرض میکنم:
۱. به نظرم برای خواندن همه کتاب ها خصوصا اینگونه کتاب ها ، ابتدا باید نویسنده را از جایگاه ذهنی خود یعنی از آن بتی که در ذهن در نظر گرفتیم خارج کنیم و به عنوان یک انسان عاقل در کنار خود بنشانیم.
۲. در این کتاب به طور واضح انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی را بزگترین اتفاق و رویداد ممکن در کل اعصار میداند.
۳.اگر با دیدگاه عقلانی به کتاب بنگریم ، هر چند که بسیاری از مطالب کتاب حقیقتا جالب و البته صحیح است اما در طرف مقابل ، بعضی از مطالب کتاب نه تنها به نظرم عقلانی نیست بلکه غلط است. به عنوان مثال در بخشی از کتاب می‌خوانیم که:
«در جوامع پیشرفته و توسعه یافته بیشترین فاصله طبقاتی وجود دارد » و چندین جمله به مثابه جمله بالا که عجیب به نظر می آید.
۴.به طور کلی کتاب خوبی است ولی من از آنچه که در ذهن از کتاب انتظار داشتم بسیار فاصله داشت...
        
(0/1000)

نظرات

این که مطلبی عجیب به نظر برسه با این که واقعی نباشه دو امر مجزا است قبل اینکه نویسنده رو بیاریم پایین بهتره پیش فرض خودمون رو بزاریم کنار، این مطلب که در جامعه ای  که به روش سرمایه داری اداره میشه فاصله طبقاتی زیاد بشه اصلا یه امر بدیهی است  نه عجیب...
40
محمد

1403/01/17

درود بر شما 
در ابتدا فکر میکنم که شما بعضی سخنای من رو اشتباه متوجه شدید.  اولاً  کاملا مشخص هست که فاصله طبقاتی در ایران بسیار زیاد هست مگر اینکه بخواین گوش و چشم خودتون رو ببندید . ضمن اینکه بسیار سفر باید تا پخته شود خامی. شما اول بهتره برید توی چند تا شهر توسعه یافته در یک کشور جهان اول زندگی کنید بعد بیاید تا در مورد فاصله طبقاتی نظام سرمایه داری  با هم صحبت کنیم.

 
شما از کجا میدونید بنده زندکی نکردم و یا خام هستم همونطور که گفتم بهتره پیشفرض ها کنار گذاشته بشه و با دلیل و استدلال نقد بشه نه با توهین و افترا و برچسب زدن . و من الله توفیق..
@Mohamad.Z 
محمد

1403/01/18

اول اینکه من قصد توهین ندارم  . اگر که بی احترامی شد من عذر خواهی میکنم.
ضمن اینکه من پیشفرضی ندارم که بخوام کنار بذارم. 
اتفاقاً من بدون هیچ پیش فرضی کتاب رو نقد کردم. 
به هر حال چیزی که هست رو نمیشه گفت نیست و برعکس . 
شما اگه اونجا ها زندگی کردین پس نباید دیدگاهتون این باشه اگرم که تجربه ملموسی در این زمینه نداشتین ، ایشالا قسمت بشه .....
@monji 
این که چی هست یا چی نیست میشه پیش فرض شما و آمار و سند میشه واقعیت ..پس اونایی که اونجا بودن همه دیدگاه شمارو قبول دارن عجب نکته نظر زیبایی و چه قدر دور از واقعیت  واقعا متاسفم برای مردممون که چه قدر سطحی دارن به همه چی نگاه میکنن..کل مردم کشور های لیبرال دموکراسی دارن از نظام سرمایه داری و اختلاف طبقاتی ناله میکنن و اصلا یک اصل تبلیغات انتخاباتیشون کاهش این اختلاف هست بعد شما میفرمایین چیزی که نیست رو نمیشه گفت هست بهتره موضوع مطالعه تون رو عوض کنید و یکم در باب فلسفه سیاست و چیستی نظام های حکومتی و غرب شناسی مطالعه بفرمایید ...
@Mohamad.Z 
همین که بدون آمار و اسناد دهی میگین چیزی که هست رو نمیشه گفت نیست میشه پیشفرض شما ..بهتره موصوع مطالعه تون رو عوض کنید و کمی در فلسفه سیاست مطالعه کنید و غرب رو از نگاه خود اندیشمندان و مردم عادی غرب بررسی کنید نه از پیشفرض های خودتون کل تبلیغات انتخاباتی آمریکا شده کاهش اختلاف طبقاتی بعد شما میفرمایید چیزی که نیست نمیشه گفت هست عجب اگه شما تجربه ملموسی داشتین و اینجوری برداشت کردین پس ان شاالله هیچ کس چنین تجربه ای نداشته باشه که دچار وارونگی حقیقت بشه ..
@Mohamad.Z 
محمد

1403/01/19

چرا شما قیمه ها رو میریزین تو ماستا ! چرا اینقدر مسئله رو پیچیده میکنین ! اصلا این جمله چه ربطی به آمار و ارقام داره!
مثل این میمونه شما کف دستت خالی باشه بعدبگین  تو دستم  سیب هست و اصرار داشته باشین که هست بعد من بهتون بگم تو دستتون سیب نیست بعد شما بگین آمار و اسناد برام بیار که بگه تو دستم سیب نیست . آخه این چه حرفیه. 
ضمن اینکه من تجربه ملموسی ‌داشتم و قاطعانه میگم که نه تنها این جمله کتاب در مورد اختلاف طبقاتی بلکه جملات دیگری از کتاب نیز غلط است یا شاید هم تحریف شده است. اگر به نظرم دقت کرده باشین من نگفتم که کل کتاب غلطه ، خیر ، من با خیلی از مطالب کتاب موافقم اما بعضی از مطالب کتاب هم نادرست است وشما در مقابل پذیرش این نکته دارین مقاومت میکنین.
به هر حال نرود میخ آهنین در سنگ
آب من و شما حداقل در این موضوع توی یه جوی نمیره. بنابراین بحث رو من همینجا تموم میکنم هر چند که علاقه مند به مباحثه هستم ولی فضای اینجا  محدود هست.
 @monji  
شما شیوه بحث رو بلد نیستید یا لااقل درباب فلسفه و منطق مطالعه نداشتید وقتی میگید اینجوریه باید با امار و سند حرفتون رو ثابت کنید واللا شما میگید هست منم میگم نیست وقتی میگید اختلاف طبقاتی پس باید ثابت کنید از طریق امار های مراجع ذیربط واللا کشکی حرف زدن رو همه بلدن..شهید اوینی برای حرفاش از اندیشمندان خود غرب مدرک میاره مثل شما قال المعده حرف نمیزنه بعد بگه میخ آهنی نرود در سنگ سطح استدلال شما مرز های منطق رو جابه جا کرد واقعا ...تو این مثال تون هم شما دچار مغلطه شدین شما میگن تو دستتون سیب هست پس باید ثابت کنید و نشون بدید که سیب و یا اختلاف طبقاتی چه قدر هست کدوم  سبک زندگی اختلاف طبقاتی بیشتری داره واللا قال المعده حرف نزنین بهتره ..
@Mohamad.Z 
لطفا یک بار از میدان تجریش وارد خیابان ولیعصر بشید و تا میدان راه‌آهن برید. اگر اختلاف طبقاتی رو در طول همین یک خیابان تهران مشاهده نکردید حتما به چشم پزشک مراجعه کنید.  
 @monji  
منظور من این نیست اختلاف طبقاتی در ایران نیست منظور نقد این کتاب هست و شیوه حکومت  و این که حاصل کدوم نوع حکومت چه مقدار فاصله طبقاتی هست و واقعا متاسفم برای سطح استدلال دوستان بهتره شما هم به معلم منطق  مراجعه کنید  و یا یکم ازکتابهای فانتزی فاصله بگیرید کتاب های فلسفه سیاست رو بخونید تا به جای بحث و استدلال به طرف مقابل توهین نکنید ..
@z.arooshadehghan 
برای خودتون متاسف باشید که چشم‌هاتون رو روی حقیقت بستید و هر مخالفتی رو هم توهین برداشت می‌کنید.
کدوم نوع حکومت و چه مقدار اختلاف طبقاتی؟!
اگر به نظرتون اختلاف طبقاتی در ایران با این نوع حکومت دزدان سر گردنه کمتر از جاهای دیگه است احتمالا از افرادی هستید که امضاشون رو جعل می‌کنند و هزاران متر زمین به نامشون می‌زنند.
کتاب‌هایی که خوندید رو هم دیدم. حتی یک مورد از اون‌ها نیست که بشه گفت دانش سیاسی، فلسفی یا منطقی خواننده رو ارتقا میده.  
 @monji 
چشم برای خودم هم متاسف میشم  ..
حیف نام نویسنده ...
@z.arooshadehghan 
سلام علیکم. وجود اختلاف طبقاتی رو کسی منکر نیست و فهمش هم نیاز به فعالیت خاص ذهنی ندارد. شما ظاهرا خیال میکنید کسانیکه از این نظام و انقلاب دفاع میکنند از مشکلات جامعه خبر ندارن  و یا سودی بهشون میرسه از این دفاع. درحالیکه اتفاقا برعکسه نه تنها از مشکلات خبر دارن و تحمل میکنند بلکه قضاوتهای بعضا بیجای طیف مخالف رو هم دارن تحمل میکنن. 
امروزه مخالف جمهوری اسلامی بودن ظاهرا مد شده! کار سختی هم نیست و اصلا بعضیا روشنفکری رو امروز در همین مخالفت ها میبینن و اینگونه واسه ما ژست روشنفکری گرفته و در دل هم ما رو تحقیر میکنن!!! نه اینطور نیست خواهر من! (البته امیدوارم این کلمه «خواهر من» واسه شما حساسیت برانگیز نباشه. در مرام ما برای احترام گذاشتن به یک خانم از واژه‌ی «خواهر» استفاده میشه چون ارزش زیادی به خواهرامون قائلیم🙂)  ما چنان که می‌نمایید نیستیم! شاید ما رو فقط به وعظ شناختید! متاسفم از این بابت که برخی از مذهبی ها تک بعدی بار اومدن ولی کاش این درک رو داشته باشیم که انسانها در افکار و رفتارشون در تشکیک فلسفی هستند. یعنی در دارا بودن چیزی مثل مذهب، اعتقادات و رفتار آدما درصد بندی میشه. 
@z.arooshadehghan 
یکی میبینید از مذهب چیزی نزدیک به صد رو کسب کرده و یکی میبینید بین ده و بیست هنوز در نوسانه. و این چیز عجیبی نیست. شما تاریخ نویس هستید و بهتر از من میشناسید آدما و ظرفیتهاشون رو در تاریخ! با توجه به این مقدمه به شما عرض میکنم که انقلاب اسلامی به رهبری انسانهای پر ظرفیتی به وقوع پیوست. اگر همچنان که در مطالعاتتون تاکید بر ایران باستان دارید، یکمی هم برید اونورتر و به پرتغال و اسپانیا و انگلستان برسید و از واسکودوگاما و کریستف کلمب و سفرهای دریایی و کشتار سرخ پوستان امریکایی و غارت هندوستان توسط پرتغالی ها و خلاصه از استعمار هم چیزی مطالعه داشته باشید و از رمانها هم حداقل ریشه ها رو خونده باشید و شرایط سختی که غربی ها برای مردم دنیا رقم زدند رو درک کرده باشید حداقل به لحاظ انسانی تمنای نابودی این استعمار در شما پدید خواهد آمد. مهمترین کسی که علیه این استعمار شرق و غرب به پا خواست حضرت امام خمینی بود👇
@z.arooshadehghan 
اساسا صرف همین قیام علیه استکبار و استعمار نیاز به شجاعت و ظرفیت بالا داره. پیروان واقعی یک مکتب افرادی همچون امام خمینی هستند که تمام تلاششان بر این است که دستورات مکتبشان را مو به مو اجرا کنند. افرادی مثل شهید رجایی و شهید مطهری و شهید بهشتی هستند که بی عدالتی رو به هیچ وجه نمیتوانند تحمل بکنند! ما وفاداریم به آرمانهای این انقلاب که زدودن طبقات کاذب و آزادسازی و رهایی بخشی انسان از شر موانع خارجی و همچنین موانع درونیست! اما متاسفانه فقط از آزادی اجتماعی سخن سرداده میشه و کسی از آزادی معنوی حرفی نمیزنه! تو خود حجاب خودی حافظ از میان برخیز! اجتماع با بی حجابی و روزه خواری و امثال اینها به آزادی نخواهد رسید! آزادی ای که اندام عریان و چشمها از حقایق پوشانده شود آزادی نیست! آزادی در فکره که ملاکه و فکر هم با تخیل و توهم فرق داره! حکومت اگر اسلامی باشه فاصله طبقاتی که امروز دچارش هستیم هم نباید وجود میداشت. چون اساسا اسلام از همان اول برای نفی طبقات و نفی ستمگران وارد میدان شد. 👇
@z.arooshadehghan 
آنچه وجود دارد تلاش برای اسلامی سازیست نه اینکه بگیم الآن کشور اسلامی شده و مسىولین هم همه اسلامی اند و با این فرض بخوایم فاصله طبقاتی در جمهوری اسلامی رو مورد بررسی قرار بدیم! نخیر! کی گفته کشور اسلامی شده؟! درست اینه که بگیم به همون مقدار که حکومت و جامعه اسلامی شده، فاصله طبقاتی و ظلم و ستم هم کم شده و به همان مقدار که از اسلام فاصله گرفتیم متناسب به آنچه فاصله گرفتیم پسرفت کردیم. (مثلا اگر از عدالت اسلامی فاصله گرفتیم به مقداری که فاصله گرفتیم زیان کردیم و فساد ایجاد شده) معنی اینحرفا اینه که باید اسلام بیش از پیش زنده بشه! نه اینکه به ناهنجاریهای اجتماعی که خودمون ایجاد میکنیم وضع رو از اینم که هست بدتر کنیم! قرار از اول، «جمهوری اسلامی» بوده نه «حکومت اسلامی»! یک جمهور که قراره تلاش کنند اسلام رو اقامه کنند و بر علیه هر ظلمی (چه ظلم داخلی و چه ظلم خارجی) بایستند!  اما آیا نظام سرمایه داری هم چنین حالتی داره؟! اصلا تعریف نظام سرمایه داری چیه؟! 👇
@z.arooshadehghan 
آیا سرمایه داری اساسا کاری به ظلم سرمایه داران عالَم و نفی طبقات اجتماعی داره؟! یا اینکه خودش به وجود آورنده ظلمه؟! فاصله طبقاتی و تاکید بر سرمایه و سرمایه دارها یعنی امریکا که ثروت یک درصد از مردمش به اندازه ثروت کل طبقه متوسط جامعه‌اش هست. 
سرمایه داری یعنی فقط غرب سرمایه دار باید تولید کننده باشه و سایر جهان باید فقط مصرف کننده باشند! سرمایه داری یعنی  توجه به ثروتمندان و بی عرضه دانستن فقرا! ما اگر هم فاصله طبقاتی داریم به خاطر اینه که دولتمردهامون کم و بیش  به سمت سرمایه داری رفتن و بر اساس مکتب اسلامی حرکت نکردن!  اینی که میگم از وضع آموزش و پرورش و کنکور کاملا مشهوده. ما در برقراری عدالت اگر هم پیشرفت کردیم در حد انتظار و آرمانمون نبوده! هنوز اسلامیش نکردیم! کار ساده ای هم نیست! 
سیستم سرمایه داری اساسش بر وجود فاصله طبقاتیه.
اما سیستم اسلامی اساسا و ماهیتا برای نفی این طبقات و کم کردن و در نهایت از بین بردن فاصله طبقاتی شکل گرفته. 👇
@z.arooshadehghan 
پس خیال نکنید اینکه اگر از میدان تجریش وارد ولیعصر شدید و تا میدان راه آهن رفتید و فاصله طبقاتی دیدید دال بر اینه که تفکر اسلامی و بچه حزب اللهی ها باعث و بانیش بودن! این اتفاقا کاملا بر عکسه و حاکم بودن تفکر سرمایه داری در کشورمون رو نشون میده... ما طرفدار تفکر اسلامی هستیم و دولتمردامون هرجا طبق این تفکر حرکت کنن حمایت میکنیم و هرجا خلاف این حرکت کنن ما هم ازشون برائت میجوییم!
اطاله کلام شد. امیدوارم حوصله کنید و بخونید! یاحق
@z.arooshadehghan 
وقتی هر موضوعی رو سریعا دینی می‌کنید اونوقت مجبورید از فساد هم دفاع کنید یا چشمتون رو روش ببندید. اونوقت هم دین رو نابود می‌کنید هم سیاست رو. اونوقت هم دنیا رو ویران می‌کنید هم آخرت رو. اونوقت هر انتقادی رو توهین به دین و اعتقادات تلقی می‌کنید. اونوقت به یک توهم می‌چسبید و انقدر به خودتون دروغ میگید که کم‌کم دروغ‌هاتون رو باور می‌کنید.
می‌تونید زیر  نام اسلام و شیعه قایم بشید و چشمتون رو روی فساد ببندید اما کاش کمی تاریخ بخونید تا بفهمید ضربه‌ای که شما و به قول خودتون بچه حزب‌اللهی‌ها با حمایت از ظالم به اسلام می‌زنید رو حجاج‌بن‌یوسف نزده!
نتیجه‌ی نیم قرن تلاشتون برای اسلامی‌سازی پیش چشممونه. چی رو می‌خواید سفیدشویی کنید؟ 
@AliGhasemi 
اینکه چه موضوعاتی دینی و غیر دینیه و اینکه اصلا تعریف دین چیه کار یک مجتهد فقیه مثل میرزای نائینی و شیخ انصاریه. پس بهتره در حیطه اطلاعاتتون صحبت کنید! فقط یک فقیه با نگاه عمیق و همه جانبه‌اش میتونه دین شناس واقعی باشه و از دین تعریف ارائه کنه و دین رو موضوع شناسی کنه. اون موضوعاتی که گفتید ذاتیاتیه که از ذات جداشدنی نیست. اما سایر مطالبی که فرمودید همگی چیزی جز صرف ادعا نبود. ظاهرا نگاه شما اینه که هرکی از جمهوری اسلامی دفاع کنه جزء افرادیه که از دین سوء استفاده میکنند و به خودشون دروغ میگن و توهم دارن و سایر برچسبهایی که زدید.  دلیلشم اینه که برخی چیزا واستون خیلی زود تبدیل به پیشفرض شده و چیزی که طبق پیشفرض های عجولانه‌تون نباشه رو حقیقت و دارای معنا نمیدونید. شما کسی که برچسب ظالم بودن بهش میزنید یک مورد ظلم رو با سند منطقی (نه ادعاهای واهی) واسم بیارید که به صراحت ظلمش ثابت بشه تا اون موقع ما هم از ظالمی که گفتید حمایت نکنیم! اما حیف که تا به حال با هرکسی در این خصوص صحبت کردیم صرفا گمانه‌زنی‌هاش رو تحویلمون داده و توقعشم این بوده که قانع بشیم و بهش بپیوندیم...
@z.arooshadehghan 
اون نیم قرن تلاشی هم که فرمودید شاهدی دیگر بر پیش فرض های عجولانه‌تونه! کدوم نیم قرن؟ در این چهل و خرده‌ای سال که انقلاب شده، ۸ سالش که درگیر جنگ بودیم بعدشم که درگیر بازسازی خرابی های جنگ بودیم و فرصت اسلامی سازی آنچنانی نداشتیم. طوری حرف نزنید که انگار اوضاع گل و بلبل بوده و شرایط هم کاملا مهیا بوده و جمهوری اسلامی هیچکاری نکرده! ما قبل از انقلاب وابستگی ۲۰۰ ساله داشتیم. ۲۰۰ سال وابستگی حالا میخوایم روی پای خودم بایستیم کار آسونیه؟؟؟یکم واقع بین باشید! کساییکه از انقلاب حرف میزنن آدمای بدی نیستن که اینجوری جبهه میگیرید! هدفشون هدف خوبیه هر چند اشتباهات هم داشتن! خیلیاشون واقعا برای این مملکت کار کردند. چجوری میتونید از این افراد عبور کنید و به حساب نیارید؟! هیچ پیشرفتی یعنی چشمتون نمیبینه؟! یه چند سال شده که اقتصادمون ضعیفتر شده. قبول! اما دیگه هیچ دستاوردی نداشتیم؟! 👇
@z.arooshadehghan 
ما قبل این حکومت یک ثبت اختراع داخلی نداشتیم؛ فناوری اصلا نمیفهمیدیم چیه؛ غالب مردم بیسواد بودند؛ پزشک از هند و بنگلادش وارد میکردیم؛ زیرساختهامون بشدت ضعیف و خیلی از مردم آب آشامیدنیشونم نداشتن چه رسه به اینکه بخوان از نعمت گاز و ... برخوردار باشن؛ صادرات کیلویی چند اصلا؛ حکومت خانسالاری حاکم بود و خانها ظلمی نبود که به مردم نکنن ولی امروز هرکسی آقای خودش و خانم خودشه. کلی دستاورد علاوه بر اینها داشتیم چرا چشمتون رو روی اینها بستید؟! مگه انگلستان تا بحال بحران اقتصادی نداشته؟! مگه امریکا بحران نداشته؟ مگه هلند بحران نداشته؟ اما آیا کسی از رفراندوم حرفی زد؟! آیا وضعشون در بحران ماندگار شد یا تونستن عبور بکنن؟؟ چرا پیازداغ همه چیز رو در ایران اینقدر زیادش میکنید؟! چرا فقط بدی ها رو میبینین و خوبی ها رو زود فراموش میکنین؟! چرا رسانه ها همش دنبال بزرگنمایی مشکلات ایران و کوچکنمایی مشکلات سایر کشورها هستند؟!  
رسانه‌ها همش جامعه رو به نزاع‌ها و لجبازی‌های بیخود سر حجاب  و شیعه و سنی و چپی و راستی و ... کشوندن و اصل مسئله رو به حاشیه کشوندن توقع چی دارید؟!
@z.arooshadehghan 
کاش از پای بساط سبزی  بلند می‌شدید و به امار واقعی رجوع می‌کردید ولی به هرحال، کسی که خودش رو به خواب زده رو نمیشه بیدار کرد و نرود میخ آهنین در سنگ.
بهخوان هم بستر مناسبی برای ادامه‌ی این بحث نیست.
امیدوارم پیش از این که دیر بشه بیدار بشید.
موفق باشید
@AliGhasemi 
مغلطه کردن رو خوب بلدید. به جای مغلطه نقض حرفامو بیارید! من مگه از آمار حرف زدم؟! اینا که دیگه بدیهیات بود. شما لطف کنید آمار واقعی چیزایی که گفتمو بیارید! 
در مباحثه از سنگ و میخ و بساط سبزی حرف زدن در شان یک نویسنده نیست! شماها یا باید حرفتون رو دیگران قبول کنن و یا هم سنگی هستند که میخ درشون فرو نمیره و یا هم پای بساطن. همینه دیگه خودخواهید و بی منطق و بی نزاکت!

@z.arooshadehghan 
کاش شما هم به قول خودتون  به جای پریدن از این شاخه به اون شاخه یکم وقت میذاشتید و ادب یاد میگرفتید همین لحن حرف زدن شماکاملا شاهدمثال خوبیه که حرفی برای گفتن ندارید فقط مثل یه بچه پنج ساله هوچی گری بلدید و تهمت های بی اساس میزنید شمااول قانون کشور رو رعایت بکنید بعد از  مسائل دینی و غیر دینی بحث کنید شماحتی بدیهی ترین مسائل بحث رو بلد نیستید و حتی یک مورد استدلال برای حرفاتون به کار نبردید دوستمون  توی اون همه پیام حتی یک بی احترامی نکردن  شما که نوی دوتا پیام بلد نیستید آروم و منطقی حرف بزنید مملکت دست شما ها بودمیخواستین چیکار بکنید شیوه مدیریت شما رو هم توی ۲۵۰۰ سال دیدیم که مملکت رو به کجا رسوندین باز ما ۴۵ ساله که اندازه ۲۵۰۰ سال شماپیشرفت داشتیم بزرگترینش حفظ عزتمونه که شاه مملکت جلوی سفیر کشور دیگه دلاراس نمیشه اگه کسی بدون جانبداری پیام هارو بخونه واقعا خیلی از جواب هارو میتونه بفهمه ..کاش شما هم تاریخ رو کلی میخوندید نه جاهایی که دوس داشتید تاریخ استعمار این مملکت رو خوب میخوندید ..
@z.arooshadehghan 
واقعا آدم تاسف میخوره برای فرهنگ کشورم که دست چه کسانی افتاده که حتی ادب حرف زدن ندارن و تازه خودشون رو روشنفکر هم میدونن  حتی اندازه جواب دادن به دوتا سوال جواب ساده برنمیاد و فقط بلد مغلطه کنه  و تهمت بزنه  از جعل امضا حرف میزنن ولی از بزرگترین اختلاس تاریخ که با هواپیمانصف ثروت کشور رو بردن حرف نمیزنن بلدن به ما تهمتبساط سبزی  بزنن ولی بلد نیستن از خواهر شاهیکه بزرگترین سبزی فروش کشور بود حرف بزنن  بلد نیستن از استعمار و چاپیدن نفت کشور نوسط انگلیس و آمریکا حرف بزنن   ...کاص دانشگاه هاوقت میزاشتن به جای لیسانس های گله ای یکم قدرت تفکر یاد میدادن ...
@z.arooshadehghan 
درضمن نظام سرمایه داری اسمش روشه نظامی که سرمایه دارها حکومت میکنن و بقیه مردم فقط نیروی کار هستن و با بعضی دل مشغولی ها و بی قیدو بندی ها و مشروبات و ...این نیروی کار رو مشغول میکنن تا فقط کار بکنن و سرمایه دارها هرروز سرمایه دار تر بشن و کشور از این طریق پیشرفت میکنه  اون کشوری که شما میگید فاصله طبقاتی نباشه و همه در یکدست باشن نظام کمونیستی  و سوسیالیستیه که همه باید در یک سطح باشن و حکمت صاحب تمام اموال و امتیازات میشه  نظام اسلامی نظامی هست که هرکس برحسب لیاقت و تلاش خودش جایگاه پیدا میکنه و همه چیزدر جای خودش قرار میگیره که میشه عدالت اجتماعی  حداقل بدیهیات رو یاد بگیرید بعد به بقیه تهمت بزنید ..
@z.arooshadehghan 
تو ۴۵ سال اندازه‌ی ۲۵۰۰ سال پیشرفت داشتید؟؟؟؟😂😂😂
جالب بود.
بیش از این بی‌سوادی خودتون رو به رخ نکشید.
@monji 
از لیاقت حرف نزنید. نظام اسلامی شما نظامی  هست که دزدهای چاپلوس در اون جایگاه پیدا کردن و بقیه‌ی مردم روزبه‌روز فقیرتر میشن.
اگر دیدن چنین چیز آشکاری براتون سخته یا منافع دارید، یا دزدید و یا کور.
@monji 
این اسمش مغلطه نیست.
شیوه‌ی استدلالتون مشکل داره
شما نمی‌تونید سیر طبیعی پیشرفت جهان رو بذارید به پای ج.ا
اگر می‌خواید پیشرفت رو ببینید باید با جهان مقایسه کنید. ضمن این که ببنید در حکومت  قاجار (با دخالت بالای آخوندها در امور سیاسی و جوانب زندگی مردم) ایران کجا بود و نمودار پیشرفتش تا امروز چطور بوده‌.

@AliGhasemi 
محمد

1403/01/23

سلام و درود 
در ابتدا متشکرم از شما که در بحث شرکت کردید.
به نظرم از موضوع اصلی فاصله گرفته شده. بحث اصلی و البته نقد من  این بود که این کتاب علاوه بر نکات مثبتی که دارد ، نکات منفی و البته جملات و ادعا هایی دارد که غلط است و فهمیدن و درک  این موضوع کاملاً بدیهی و سهل است چرا که چیزی که عیان هست چه حاجت به بیان است.  
 @AliGhasemi 
محمد

1403/01/23

سلام و درود
متشکرم بابت شرکت  در این بحث..  
 @z.arooshadehghan 
از شیوه بحث شما به خوبی معلومه چه کسی بی سواده  ما به قول شما هم بی سوادیم هم اهل سبزی هم دزد و یا کور فقط شما خوبین  ..🤣🤣🤣دیگه خواهشا از شیوه استدلال حرف نزنید با این مدل بحثتون که  بزرگای علم منطق  کمرشون رگ به رگ شد  با حرفای شما ...
@z.arooshadehghan 
سیر طبیعی پیشرفت جهان؟!
مگه ما بحثمون اینه که مثلا ایران در نیم قرن زمان پهلوی پنجاه تا راه ساخته و جمهوری اسلامی هم خودشو کشته اون پنجاه تا رو به صدتا رسونده؟! ما که بحثمون این نیست. اینکه افتخاری نداره! ما داریم از رتبه حرف میزنیم. آیا کشوری که مثلا در پنجاه سال در فلان مقوله رتبه‌اش پنجاهم در جهان بوده اگه بعد از چهل سال مثلا برسه به رتبه دوم آیا کار طبیعی رخ داده؟؟؟ مگه سایر کشورها پیشرفت نکردن؟؟ چرا اونا به این رتبه‌ها نرسیدن؟؟ ما دستاوردهای اینچنینی داریم. اینکه بنابر آمار از صفر اختراع ثبت شده برسیم به حدود ۱۵ هزار اختراع آیا طبیعیه؟ در داروسازی از رتبه ۴۸ برسیم به رتبه ۸ طبیعیه؟! در فیزیک از ۵۶ برسیم به ۱۴ طبیعیه؟ در ۲۵ سال ۳۸ پله ارتقای علمی با وجود همه تحریمها داشته باشیم طبیعیه؟!! در مدرسه اگه شما شاگردی داشته باشید که شاگرد آخر باشه بعد سال بعد مثلا بشه شاگرد سوم آیا منطقیه که بهش بگید بالاخره یکسال گذشته و طبیعیه که شاگرد سوم بشی؟!! قطعا منطقی نیست چون بقیه هم دقیقا همین فرصتا رو داشتن و بلکه فرصتاشون بیشتر هم شاید بوده ولی اندازه او تلاش و پیشرفت نکردن. 👇
@z.arooshadehghan 
حتی زمان پهلوی هم آیا سیر پیشرفتی که جهان داشت و بهش اشاره کردید مگه وجود نداشت؟! زمان پهلوی هنوز خیلی زیاد نگذشته. اون زمان هم دنیا در پیشرفت و رشد قرار داشت ولی کشور ما عقب افتاده بود. ۷۰-۸۰ درصد زنها در اواخر حکومت پهلوی بیسواد بودن و الآن میزان بیسوادیشون زیر ۱۰ درصده. نمیگم معترض نباشید! فقط لطفا منصف باشید! این آمارایی که الآن دادم بر اساس آمار بین المللی بود که اگه خواستید منابعش رو هم در اختیارتون میزارم. بعضی از آمارهای علمی مربوط بود به رتبه بندی های اسکوپوس و سایماگو. برخی مطالب مربوط بود به سایت knoema برخی هم مربوط بود به نشریه جهان ما در داده ها (our world in data) که به مشکلات بزرگ در جهان مثل فقر تمرکز داره. اینها برخی منابع بود. منابع از خود سازمان ملل و بانک جهانی و ... هم زیاد وجود داره که همگیشون حاکی از پیشرفتهای فوق العاده و مختلف ایران بعد از انقلاب هستند؛ پیشرفتهایی که طبیعی نبودن و بلکه در بالاترین رتبه‌های جهانی قرار دارن...
@z.arooshadehghan 
سلام و عرض ادب... شما که نظرتونو محترمانه و بدون تندی بیان کردید و بنده هم مسئله ای با این ندارم. بالاخره هر کتابی قابل نقده. ملاصدرا هم که باشی راه گریزی از نقد نداری (هر چند نقد کردن هم خودش اصولی داره و باید محققانه و منصفانه باشه) بنابراین با شما نزاعی نداریم😄 البته کاش بیشتر توضیح میدادید کدوم کشورها رفتید و چقدر اون کشور بودید که وضعیتش حس بکنید و اصلا قوانین اقتصادی اون کشور آیا بر اساس سیستم سرمایه داریه یا سیستم دیگه ای داره  تا بهتر میتونستیم بحث بکنیم. بالاخره شهید آوینی هم از خودش که چیزی نگفته خیلی از حرفاش مستند به آدام اسمیت و امثال روژه گارودیه و از خودش نمیگه که سرمایه داری مساوی با فاصله طبقاتیه. 
@Mohamad.Z 
محمد

1403/01/23

ممنون
فقط من این نکته رو بگم که من در یادداشتم در مورد کتاب اسمی از نظام سرمایه داری نیاوردم فقط یک جمله از کتاب رو اشاره کردم که اونم تحت عنوان «کشور های پیشرفته و توسعه یافته» بود . دوست عزیزمون ، بعد از این نظر اشاره ای به نظام سرمایه داری کردن که من هم باتوجه به لحن بیان ایشون لازم دیدم که با لحنی متشابه پاسخ گوی ایشان باشم. ضمنا کشور های توسعه یافته یا به اصطلاح جهان اول هم که کاملاً مشخص هست که چه کشورهایی هستند مثل آمریکا ، کانادا ، استرالیا ، ژاپن ، آلمان و غیره که احتمالا خودتون در جریان هستید.  
 @AliGhasemi 
والا من که اصلا نفهمیدم شما چرا انقدر پهلوی پهلوی کردید چون بحث اصلا ربطی به پهلوی نداشت ولی خب... اگر حس می‌کنید نیاز دارید خودتون رو در برابر پهلوی اثبات کنید مخالفتی نمی‌کنم. کارنامه‌ی شما موجوده. کارنامه‌ی پهلوی هم هست. نقاط مثبت و منفی هر کدوم هم مشخصه (برای کسانی که می‌اندیشند!).این که پهلوی چی تحویل گرفت و چی تحویل داد و این که ج.ا چی گرفت و به کجا رسوند هم مشخصه.
فقط یک توصیه‌ی دوستانه براتون دارم. آمارتون رو (مثل همین رتبه‌هایی که گفتید) از جاهای معتبر بگیرید که سلیقه‌ای نباشه، شاخص‌های درست داشته باشه. قابل استناد باشه و مربوط به یک دوره‌ی زمانی خاص مثلا چند ماهه نشه. وگرنه همین قدر که در این پیامتون مشخصه، ناآگاهانه، خنده‌دار و غیرقابل استناد خواهد بود.
موفق باشید.  
 @AliGhasemi 
باز ما یه آماری دادیم شما که از اول بحث فقط تهمت  معلطه کردید کاش این نصیحت هارو درباره خودتون هم اجرایی میکردید ...دیگه یاد گرفتیم شبیه شما بحث بکنیم دیگه بدون استدلال بدون منطق و آمار مناسب فقط یه چیزی گفته باشیم مخالف جمع و هرکس هم مخالفت کرد بگیم دزدید ،بی سوادید ، میخ آهنی نرود در سنگ ،پای بساط نشستید  شما هم  اگه مخالف حرف بنده هستید از موارد بالا هرکدوم باب میلتون بود انتخاب کنید.. 
@z.arooshadehghan 
دستتون درد نکنه که باز یه آماری دادید؛ آخه آمار الکی دادن خیلی هنره.
مرسی هنرمند!
من شبیه شما نمیشم. حرفی اگر بزنم با سند و مدرک میگم.
شما بفرمایید و شبیه خودتون به آمار الکی دادن و استناد به جاهای نامعتبر  ادامه بدید. از این آمارها اتفاقا شوروی هم داشت.  کره‌ی شمالی هم داره.
@monji 
🤣🤣🤣🤣🤣
@z.arooshadehghan 
شما از کجا میدونید بنده زندکی نکردم و یا خام هستم همونطور که گفتم بهتره پیشفرض ها کنار گذاشته بشه و با دلیل و استدلال نقد بشه نه با توهین و افترا و برچسب زدن . و من الله توفیق..