یادداشت زهرا دشتی

این کتاب، برای رده سنی نوجوان بالای ۱۳ سال است که خوب به خاطر مطالب پر از خشونت که در این جلد زیاد بود، به نظر نامعقول نبود. مطالب خوش‌خوان با زبانی ساده تا حدی داستان گونه است. این کتاب، داستان برده‌داری از سیاه پوستان شرح داده می‌شه. داستانی تلخ به قدمت قرن‌ها که البته در چند قرن از آغاز استعمارگری گسترده اروپاییان شدت گرفت و به صورت یک تجارت رسمی و جهانی شد. این ماجرای تلخ، ابعاد تلخ‌تری داشت که بعضی‌اش رو نمی دونستم. از جمله این حقیقت که بسیاری از این برده‌های سیاه‌پوست، نه به واسطه شکار شدن توسط سفیدپوستان(البته اون هم بود)، بلکه در جنگ‌های قبیله‌ای بین خود سیاه‌پوست‌ها اسیر می شدند و در مقابل بهای ناچیزی (مثل شراب و اسلحه و اجناس اروپایی) به سفیدپوستها فروخته می شدند. در واقع بخشی از این تجارت کثیف، از ظلم خود سیاه‌پوست‌ها به مردمان خودشون ناشی شده بود. این برای من خیلی دردناک‌تر از حتی خود تجارت برده بود.
واقعیت عجیب دیگه، این حقیقت بود که این تجارت غیرانسانی، اونقدر پرسود بوده که هرکسی رو، حتی کسانی که ظاهرا اعتقاد به غیرانسانی بودنش داشتند، وسوسه می کرده.
نکته جالب این بود که اکثر کسانی که بعد از مدت زمانی سود بردن از تجارت برده، از مخالفان برده‌داری شدند، کسانی بودند که منافع‌شون رو در برده داری از دست می دادند و حتی این مخالفت، در اون برهه از زمان، باعث نفع مالی/ قدرتی شون می شده.
در مجموع برای مخاطب خودش، یعنی نوجوانان، گزینه مفید و اگر به تاریخ علاقه مند باشند گزینه جذابیه.