بریدهای از کتاب آشنایی با هنر پرمایه نوشتن براساس مفاهیم و اصول تفکر انتقادی اثر لیندا الدر
1403/5/12
ما هر اندیشهای را به واسطهٔ "مال خود کردنِ" فکریِ آن درک میکنیم.
ما هر اندیشهای را به واسطهٔ "مال خود کردنِ" فکریِ آن درک میکنیم.
1403/5/12
جملهاش منطقی نیست به نظرم، مفهوم چیزی رو فهمیدن نیاز به مال خود کردن نداره، هر چیزی که مشاهده بشه، لزوما دریافتی ازش حاصل میشه حالا با چندتا فیلتر که همشون هم خطا دارن از جمله بینایی، دریافت ذهتی و بک گراند ذهنی یا همون تعصبات قبلی، منظورم اینه که هر چیزی درک میشه و درجات درکش متفاوته اتفاقا اگر بخوایم اندیشه ای رو مال خود کنیم دچار bias ذهنی و تفسیر میشیم و قطعا مفهوم درستش رو درک نمیکنیم اون قسمت باور رو هم دقیق و قشنگ گفتی، اما بحث روی اندیشه یا ایده است که چند پله عقبتر از باوره
1403/5/12
ادراک حسی رو با ادراک مفهوم و متن خلط کردی. فلان نظریه رو چجوری درک و فهم کردی؟ بجز وقتی است که به زبان خودت بیانش کردی؟ جمله کاملا منطقی است. متوجه نکته تو هستم، ولی خیلی ربط نداره به این نقل قول و هدف نویسنده. کتاب رو بخونی موضع نویسنده رو بهتر میفهمی. سوگیری و سوگیری ذهنی و اینا هم خیلی مدخلیت نداره اینجا حقیقتا. اینجا بیشتر در زمین "تفسیر و فهم متن" داره حرف میزنه، تا اعم ادراک و شناخت....
1403/5/12
موافقم، رو تک جمله نقل و قول نمیشه منظور نویسنده رو فهمید باید کل محتوا رو دید تو اون بحث ادراک حسی و مفهومی، اساسا ادراک حسی و مفهومی خلط هستند، ادراک حسی مقدمه ادراک مفهومه، چون مدخل ورود مفاهیم به ذهن حسه، انتقال یک مفهوم پرورده شده یا تولید شده در ذهن یک فرد به شخص دیگه، به ناچار حداقل دو مرحله حسی رو رد میکنه و اصولا باید دیگه که کلمات و زبان قابلیت انتقال درست مفاهیم رو دارن یا نه نکته من اینه که تفسیر( همون مال خود کردن)، لزوما درک درست مفهوم رو به دنبال نداره @SAH.Hashemi04
1403/5/12
اصلا مگه "درک درست" از متن داریم؟ اصل دعوا توی تفسیر و هرمنوتیک و اینا دقیقا همینه. خیلی نقدهای جدیای به نگاه عینی و متقن داشتن به معنا و تفسیر متن وارد شده. ببین ادبیات دیسیپلینها و رشتههای مختلف رو داری در هم میآمیزی. صحبت از "فهم متن" معمولا اینجوری نیست. به نظرم خوندن ادبیات این رشتهها و موضوعات کمک کنه: 1) هرمنوتیک 2) روایتشناسی (در نقد ادبی) 3) کلا نقد ادبی و رشتههای تو این رسته. در این دیسیپلینها و موضوعات عدهای هستن که دنبال پایههای زیستی و... فهم باشن، ولی نوعی خاص از مواجه اینه. اگر هم خواستی میتونم چندتا اثر معرفی کنم که شاید کمک کنه. @mahdi_ab
سید امیرحسین هاشمی