کافه ای به نام چرا (مکانی برای یافتن چراهای زندگی)

کافه ای به نام چرا (مکانی برای یافتن چراهای زندگی)

کافه ای به نام چرا (مکانی برای یافتن چراهای زندگی)

جان پی. استرلکی و 2 نفر دیگر
3.8
19 نفر |
6 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

39

خواهم خواند

12

ناشر
لیوسا
شابک
9786005138115
تعداد صفحات
112
تاریخ انتشار
1399/10/21

توضیحات

        
جان،مردی عجول و شتاب زده که در تقاطع های واقعی و استعاری سرگردان شده،خود را مقابل غذاخوری کوچک و دور افتاده ای می یابد که گویا در وسط نا کجا آباد واقع شده است.او که فقط به قصد بنزین زدن برای ادامه سفر پیاده شده به طرزی کاملا متفاوت تغذیه می شود.در آن مکان استثنایی،مشتریان تشویق می شوند درباره این سوال تعمق کنند:
چرا اینجا هستند؟
آیا از مرگ می ترسید؟
آیا راضی هستید؟
جان با این غذای فکر و راهنمایی سه شخصیتی که در کافه ملاقات می کند وارد سفر خود شناسی می شود،و در طول راه به نگرشی تازه نسبت به زندگی و روابط دست می یابد...

      

لیست‌های مرتبط به کافه ای به نام چرا (مکانی برای یافتن چراهای زندگی)

یادداشت‌ها

          "کسی که چرایی زندگی را یافته، با هر چگونه ای نیز خواهد ساخت." نیچه

کتاب کافه ای به نام چرا با عنوان فرعی مکانی برای یافتن چراهای زندگی، کتابی فلسفی است که با استفاده از داستان سرایی سعی دارد تا شما را به تفکر در مسیر زندگی، یافتن هدف و رسالت خود ترغیب کند.

جان شخصیت اصلی داستان کتاب که برای تعطیلات به خارج از شهر سفر کرده، ناگهان از مسیر اصلی خارج شده و به کافه چرا می رود. در منو کافه چرا سه سوال طرح شده که جان به آن می اندیشد و سپس گفتگوی جالبی بین او و صاحبان کافه شکل می گیرد.

چرا اینجا هستید؟
آیا از مرگ می ترسید؟
آیا راضی هستید؟

در واقع ایده اصلی کتاب این است که هر کسی باید به این فکر کند که از چه کاری لذت می برد و آن کار را انجام دهد. همه ما در زندگی از کاری لذت میبریم که زمانی که آن را انجام می دهیم دیگر زمان برایمان مفهومی ندارد؛ با این حال بسیاری از افراد به دلایل مختلف، کار مورد علاقه شان را انجام نمی دهند یا آن را به بعد از بازنشستگی موکول می کنند. نویسنده معتقد است که زمانی که ما کار مورد علاقه مان را انجام دهیم، انرژی و علاقه ما به آن کار باعث می شود که دیگران نیز ما را در مسیر رسیدن به اهداف کمک کنند.
میزان لذت شما از این کتاب به این بستگی دارد که تاکنون چه تعداد کتاب در این زمینه خوانده اید و تا چه میزان به آنچه که کتاب گفته فکر کرده اید؟ به نظر من این کتاب می تواند برای شروع مطالعه در زمینه فلسفه مناسب باشد اما برای کسانی که مطالعات زیادی در این زمینه داشته اند ممکن است چندان عمیق نباشد.

بخشی از کتاب
هر روز آدم های زیادی هستند که سعی دارند وسوسه ات کنند وقت و انرژی ات را صرفشان کنی. برای مثال، ایمیل هایت را در نظر بگیر. اگر قرار باشد در هر فعالیت، خرید، یا خدماتی که از طریق ایمیل ها به تو پیشنهاد می شود شرکت کنی، هیچ وقتِ آزادی برایت باقی نمی ماند. تازه این فقط مربوط به ایمیل هایت می شود. علاوه بر این، آدم هایی را در نظر بگیر که تشویقت می کنند پای کدام برنامه تلویزیون بشینی، کجاها غذا بخوری، کجاها بگردی… و یک وقت به خودت می آیی و می بینی ای دلِ غاقل! داری همان کارهایی را می کنی که همه می کنند، یا می خواهند بکنی.
        

2

        این کتاب رو 4 سال پیش از مرکز تبادل کتاب (محل کار قبلیم) خریدم و طبق معمول موند توی کتابخونه و خاک خورد.
بعد از 4 سال دوباره سراغ کتابخونه رفتم و این بار انتخابم کافه چرا بود.

یادداشت های خوبی روی کتاب نوشته شده در بهخوان، کتاب برای شروع و ورود به مسیر خودشناسی کمک کننده هست.
من با خوندنش مثال های زیادی از آدم های اطرافم یادم میومد، یکیش هم خودم که روزی گرفتار زندگی ماشینی بودم. 
مثلا مهم ترین نکته کتاب این بود که انسان وقتی تبدیل به ماشین میشه و وارد چرخه کسب درامد برای معیشتش میشه، در واقع دچار گرفتاری تازه ای شده.
تازه چرخه پوچی شروع میشه که به مرور زمان اون رو فرسوده و مستهلک میکنه و چشم باز میکنه میبینه که از زندگی لذتی نمیبره علاوه بر اون دائما خسته است و ضمن اینکه میل سیری ناپذیری هم در خریدن تمام چیزهایی داره که شاید واقعا به داشتنشون نیاز نداشته باشه. در حقیقت با خریدن میخواد تمام کسری ها و کمبود هایی که فشار و اضطراب کار زیاد ماشینی نصیبش کرده جبران کنه.
نویسنده میگه اگر انسان زمانش رو صرف کاری کنه که بهش علاقه داره و ضمنا در راستای هدف خلقتش باشه، در عمرش صرفه جویی کرده و از زندگیش لذت بیشتری میبره. 
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

6