بلاگر

120 دنبال شده

301 دنبال کننده

نمایش همه

1403/6/19

نویسنده می‌گوید از طریق دنبال کردن کامیابی و رضایتمندی (fulfillment) می‌توانیم به موفقیت برسیم. کامیابی هم برای هر کس متفاوت است چون آدم‌ها فردیت و شخصیت متفاوتی دارند. معنی کامیابی در فرهنگ لغت آکسفورد این است: رضایت یا شادمانی‌ای که برآمده از برآورده شدن خواسته‌های فرد باشد.

نویسنده عنوان کتاب را اسب سیاه گذاشته است و منظورش کسانی هستند که شرایط بردن و موفقیت رو نداشتند ولی با این وجود موفق شدند و به بالاترین جایگاه رسیدند.

نویسنده می‌گوید در بحث موفقیت به جای استانداردسازی و پیچیدن یک نسخه واحد برای همه، نیاز به شخصی‌سازی داریم چون روش رسیدن به موفقیت برای هرد فرد متفاوت است.

نویسنده در کتاب به نقد طرز فکر استاندارد می‌پردازد. طرز فکر استاندارد می‌گوید جست‌و‌جوی موفقیت شما را به کامیابی می‌رساند. ولی طرز فکر اسب سیاه می‌گوید جست‌وجوی کامیابی شما را به موفقیت می‌رساند. طرز فکر استاندارد می‌گوید مقصد را بشناسید، سخت کار کنید و در مسیر بمانید. ولی طرز فکر اسب سیاه می‌گوید از طریق فردیتان و شناخت خودتان می‌توانید به کامیابی برسید.

روش مرسوم و استاندارد برای رسیدن به موفقیت به ما شغل، جایگاه اجتماعی و امنیت اقتصادی میدهد ولی لزوما باعث کامیابی ما نمیشود. اسب‌های سیاه از طریق فردیتشان به کامیابی و موفقیت می‌رسند.  لازمه این کار این است که خودمان را خوب بشناسیم و بدانیم خواسته‌ها و علایقمان چیست.

نویسنده می‌گوید به جای پرسیدن این سوال که "بهترین راه برای رسیدن به موفقیت چیست؟" بهتر است بپرسیم "بهترین راه 'شما' برای رسیدن به موفقیت چیست؟"

کتاب ما را با چهار طرز فکر اسب‌های سیاه آشنا می‌کند.

با توجه به معروف بودن این کتاب انتظارات بالایی داشتم که برآورده نشد. راه‌حل‌های کتاب انتزاعی و کلی بودند و بخش‌هایی از کتاب گنگ بودند و کتاب مطالب تکراری زیادی داشت.

1403/2/10

🔻 این کتاب میخواهد به این سوال پاسخ دهد که دلیل اینکه برخی افراد در شغل و رشته خود جزو بهترین‌ها هستند چیست؟ بهترین ورزشکاران، نویسندگان و موسیقیدانان چگونه توانسته‌اند به بالاترین درجه مهارت در رشته خود برسند؟ آیا دلیلش استعداد ذاتی بوده یا تلاش و پشتکار زیاد؟

🔻 نویسنده کتاب تحقیقات زیادی را گردآوری کرده و به این نتیجه رسیده است که نه استعداد ذاتی و نه هوش و توانایی‌های ذهنی علت موفقیت افراد برجسته نیست بلکه علت موفقیت آنها انجام تمرین سنجیده یا عامدانه برای مدت طولانی است. (deliberate practice)

🔻 برخلاف تصور عموم، افراد برجسته به طور مادرزادی ویژگی‌هایی که دارند را کسب نکرده‌اند. ژن‌هایی در آنها وجود ندارد که آنها را تبدیل به بهترین جراح، فروشنده، شطرنج‌باز و نوازنده پیانو کرده باشد. همچنین خیلی از افراد برجسته دارای هوش معمولی هستند و در زمینه توانایی‌های ذهنی فرقی با بقیه ندارند.

🔻 تحقیقات بر روی بهترین شطرنج‌بازها نشان می‌دهد که برای رسیدن به بالاترین درجه مهارت و استادی در شطرنج حداقل ۱۰ سال تمرین مداوم نیاز است. در بقیه زمینه‌ها مثل ریاضیات، علوم تجربی، موزیک، شنا، تنیس، نویسندگی و غیره هم برای رسیدن به بالاترین مدارج نیاز به حداقل ده سال تمرین مداوم است.

🔻 در سال ۱۹۹۲ پژوهشگرانی در انگلیس به بررسی ۲۵۷ دانش‌آموز جوان رشته موسیقی پرداختند و نتیجه‌ای که گرفتند این بود که استعداد ذاتی هیچ نقشی در موفقیت این افراد نداشت بلکه تنها عامل موثر در موفقیت آنها میزان تمرین کردنشان بود. برترین دانش‌آموزان به طور میانگین روزانه ۲ ساعت تمرین می‌کردند در حالی که دانش‌آموزانی که در پایین‌ترین سطح قرار داشتند روزانه فقط ۱۵ دقیقه تمرین می‌کردند. دانش‌آموزان برتر ۸ برابر بیشتر تمرین می‌کردند.

🔻 تحقیقی دیگر در بین دانش‌آموزان ویولن‌زن یک مدرسه در برلین نشان داد که تنها عامل تفاوت مهارت بین دانش‌آموزان برتر و دانش‌آموزان سطح پایین‌تر در میزان تمرین کردنشان بود. در طول هشت سال گذشته گروه بهترین‌ها، حدود ۷۴۱۰ ساعت تمرین کرده بودند، گروه خوب‌ها ۵۳۰۱ ساعت تمرین کرده بودند و گروه معمولی‌ها ۳۴۲۰ ساعت تمرین کرده بودند.

🔻 پیام کتاب این است که ما در هر زمینه‌ای که بخواهیم می توانیم به بالاترین مدارج برسیم و استعداد و هوش مانع ما نیست. ولی رسیدن به بالاترین مدارج نیاز به تمرین سنجیده و پشتکار بالایی دارد و کار دشواری است. شاید به همین دلیل باشد که افراد کمی به بالاترین مدارج می‌رسند.

1403/1/26

کتابی پر از نقاشی و تصویر که به طور خلاصه‌وار بچه‌ها رو با فرگشت و تاريخچه حیات آشنا میکنه.

کتاب ابتدا به ماهیت فرگشت و علت گوناگونی حیات می‌پردازه و سپس ما رو با داروین و والاس که از اولین نظریه پردازان فرگشت هستند آشنا میکنه. کتاب در بخش‌های بعد نشون میده چطور تفاوت‌های وراثتی و انتخاب طبیعی به تنوع موجودات شکل میده و باعث میشه که موجودات سازگارتر برنده رقابت حیات بشند. کتاب سپس ما رو با ژن و DNA آشنا میکنه که به لطف این دو جانوران می‌تونند صفات و ویژگی‌هاشون رو به فرزندانشون منتقل می‌کنند.

در فصل دوم به این می‌پردازه که حیات در گذشته در سیاره زمین چگونه بوده و ما رو با دوران‌های زمین شناسی مختلف، شواهد سنگواره‌ای، چگونگی آغاز حیات در آب و خارج شدن برخی موجودات از آب و وارد شدنشون به خشکی آشنا میکنه. سپس به عصر دایناسورها و بوجود آمدن پرندگان و پستانداران و انواع گونه‌های انسان می‌پردازه.

فصل سوم در مورد شجره‌نامه حیاته و این موضوع که تمام موجودات زنده با هم مرتبط و خویشاوند هستند.

فصل آخر هم به این می‌پردازه که اندام‌های مختلف مثل چشم، دست و مغز چگونه درست شدند و فرگشت پیدا کردند.

خواندن کتاب رو به کسانی که علاقه‌مند هستند با فرگشت و تاریخچه شکل گیری و توسعه حیات بر روی سیاره زمین آشنا بشند توصیه می‌کنم.

1402/10/25

🌟 "ذهن هم می‌تواند بهترین دوست شما باشد هم بدترین دشمنتان"

🔻 این کتاب در مورد گفت‌گوهای درونی است که همه ما با خودمان داریم. این گفت‌گوها گاهی موهبت هستند و گاهی عذاب؛ زمانی که این گفت‌وگوها تبدیل به وراجی ذهنی، نشخوار فکری، تکرار بی‌وقفه یک اتفاق ناخوشایند در ذهن، انتقاد کردن مداوم از خود و نگرانی مداوم از رویدادهای آینده می‌شوند. وراجی ذهنی و نشخوار فکری هم‌چنین نقش مهمی در اختلالات روانی مثل افسردگی، استرس، اضطراب و نگرانی دارد.

🔻 ذهن مانند یک ایستگاه رادیویی ۲۴ ساعته همیشه حرفی برای گفتن دارد و مدام مشغول قضاوت کردن، نظر دادن، تفسیر کردن و وراجی است و مرتب در زمان سفر می‌کند و به بررسی اتقافات گذشته و تخیل و پیش‌بینی آینده می‌پردازد. این کتاب راهی برای متوقف کردن جریان افکار و وراجی ذهنی ارائه نمی‌دهد، بلکه آموزش می‌دهد چگونه به درستی با خود صحبت کنیم.

🔻 وقتی دچار تجربه‌ای منفی می‌شویم، وراجی ذهنی و نشخوار فکری به ما هجوم می‌آورد و باعث می‌شود فقط روی آن تجربه‌ی منفی زوم کنیم، به چیزی جز آن مسئله فکر نکنیم و تصویر بزرگ‌تر را نبینیم.

🔻 این کتاب چندین روش را برای مواجهه با وراجی ذهنی به ما آموزش می‌دهد که مهم‌ترین آن روش فاصله گرفتن است. فاصله گرفتن به ما کمک می‌کند بدون فرو رفتن در گرداب نشخوار فکری قدم به عقب بگذاریم و از تجربه منفی فاصله بگیریم و به آن از دور بنگریم و بتوانیم افکار خود را بی‌طرفانه موشکافی کنیم.

🔻 کتاب به چندین روش برای فاصله گرفتن از تجربه منفی می‌پردازد از جمله:
- مشاهده رویداد منفی از دید یک مشاهده‌گر بی‌طرف مثلا از دید یک پشه روی دیوار به جای دیدن اتفاق از زاویه دید خودمان
- تصور کردن اینکه این اتفاق و تجربه منفی به جای ما برای دوستمان رخ داده است. چه نصیحتی به او می‌کردیم؟ به او توصیه می‌کردیم چه واکنشی نشان دهد؟
- مورد خطاب قرار دادن خود بوسیله استفاده از واژه "تو" یا "اسم‌ خودمان" به جای استفاده از "من".
- و چندین روش دیگر ...

🔻 این روش‌ها به ما کمک می‌کنند از تجربه منفی فاصله بگیریم و بتوانیم در مورد مسائل و مشکلاتمان بدون درگیر شدن با احساسات منفی فکر کنیم. چون انگار داریم از زاویه دید فرد دیگری به مشکلمان نگاه می‌کنیم و داریم در مورد مشکل فرد دیگری صحبت می‌کنیم.

🔻 کتاب هم‌چنین در چند فصل به تاثیر درددل کردن با دیگران، محیط فیزیکی پیرامونمان و دارونماها و آیین‌ها در کاهش وراجی ذهنی می‌پردازد.

🔻 این کتاب را به علاقه‌مندان کتابهای روانشناسی و کسانی که با وراجی ذهنی، نشخوار فکری، استرس، اضطراب و نگرانی درگیر هستند توصیه میکنم.

1402/9/4

میشه گفت بهترین کتابیه که در مورد کارآفرینی و کسب ثروت خوندم.

در این کتاب نویسنده ایده‌های مرسوم ثروتمند شدن مثل سرمایه‌گذاری بلندمدت در بورس و خارج کردن سرمایه در دوران بازنشستگی رو رد میکنه و روش سریعتری برای ثروتمند شدن معرفی میکنه.

روشی که نویسنده برای ثروتمند شدن معرفی میکنه راه‌اندازی کسب‌وکاره و نویسنده معتقده کسب‌و‌کاری آدم رو ثروتمند میکنه که پنج ویژگی زیر رو داشته باشه:

⭐️ کنترل: (Control)
صاحب کسب‌وکار باید بر تمام جوانب کسب‌وکارش کنترل داشته باشه. برای مثال دیجیکالا تمام بخش‌های فعالیتش مثل انبارداری، سایت، تبلیغات، تحویل بسته، درگاه پرداخت و غیره تحت کنترلشه.

⭐️ ورودی: (Entry)
هر چقدر وارد شدن به یه کسب‌وکار و راه‌اندازیش آسونتر باشه، رقابت هم بیشتره و در نتیجه درآمد کمتری هم نصیب شما میشه. در کسب‌وکارهایی که راه‌اندازیشون دشوارتره رقابت کمتره.

⭐️ نیاز: (Need)
آیا اصلا کسب‌وکار من نیازی رو برطرف می‌کنه؟ خیلی از افراد بدون توجه به نیاز بازار فقط از روی علاقه یا مهارتی که دارند کسب‌وکاری رو راه‌اندازی می‌کنند و به جایی هم نمی‌رسند. در کسب‌وکار باید به دنبال نیاز بازار رفت نه به دنبال علاقه و اشتیاق.

⭐️ زمان: (Time)
اگر به ازای ساعت کاری پول دریافت می‌کنید به جایی نمی‌رسید چون زمان یک منبع محدوده و چند ساعت بیشتر در روز نمیشه کار کرد. برای ثروتمند شدن باید رابطه‌تون با زمان رو تغییر بدید و از محدودیت زمان خارج بشید یعنی حتی وقتی خواب هستید هم باید ماشین پول‌درآوردنتون مشغول فعالیت باشه!
کسب‌وکار شما همین‌طور نباید به شما وابسته باشه. یعنی باید بدون حضور شما حتی وقتی به تعطیلات میرید یا مریض میشید هم به فعالیتش ادامه بده.

⭐️ مقیاس و محدوده‌ی فعالیت: (Scale)
کسب‌وکاری شما رو ثروتمند میکنه که در مقیاس وسیعی فعالیت کنه. اگر کسب‌وکار شما محدوده به یه خیابون یا محله انتظار ثروتمند شدن نداشته باشید. (از قدرت اینترنت بهره بگیرید برای افزایش مقیاس فعالیت کسب‌وکاری که دارید)

نویسنده هم‌چنین  قانونی به نام "قانون اثرگذاری" معرفی میکنه. طبق این قانون درآمد شما رابطه‌ی مستقیم داره با تعداد آدم‌هایی که در زندگی اونها اثر می‌گذارید و به اونها خدمت ارائه می‌دهید. به عبارت دیگه اگر درآمد بالایی می‌خواهید راهی پیدا کنید به تعداد زیادی آدم خدمت ارائه دهید.

کتاب همین‌طور کلی اطلاعات ارزشمند و مفید در مورد پول، کارآفرینی، بازاریابی، اداره کسب‌وکار و انواع درآمد غیرفعال ارائه میده.

این کتاب با عنوان "بزرگراه میلیونرها" به فارسی ترجمه شده ولی گویا ترجمه خوبی نداره.

اگر به کارآفرینی و راه‌اندازی کسب‌وکار علاقه دارید حتما این کتاب رو مطالعه کنید.

1402/8/13

همیشه دوست داشتم در مورد دین زرتشتی بیشتر بدانم. این کتاب به طور مختصر به تاریخ، باورها و آموزه‌ها و مناسک این دین می‌پردازد.

کتاب بیشتر به زرتشتیان هند که به "پارسیان" معروف هستند پرداخته است که بیشترین جمعیت زرتشتیان در دنیا هستند. پارسیان در قرن دهم میلادی به دلیل فشارهای مذهبی از ایران به هند مهاجرت کردند.

آیین زرتشت برای بیش از هزار سال دین رسمی ایران بود و کهن‌ترین دین صاحب کتاب به حساب می‌آید و قدمتش تقریبا دو برابر قدمت دین مسیحیت است.

بر اساس این دین جهان صحنه نبرد اهورامزدا و اهریمن است. اهورامزدا نماد خیر و اهریمن نماد شر است. این دو مستقل از یکدیگر وجود دارند بنابراین دین زرتشتی یک دین دوگانه باور است.

مسئله اصلی در دین زرتشت تقابل خیر و شر است. اهورامزدا انسان را آفرید تا در مبارزه با اهریمن به او یاری برساند و وظیفه انسان این است که به هر شکل ممکن با شر مبارزه کند‌.

در آیین زردشت انسان آزاد است که بین نیکی و بدی یکی را برگزیند و با پیروی از سه اصل پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک می‌تواند یار اهورامزدا در مبارزه با اهریمن باشد.

صفات راستگویی، خرد و خردورزی، بخشندگی، کمک به فقرا و پاکی و تمیزی از اهمیت بالایی در این دین برخوردار است.

باور به منجی، بهشت، جهنم، شیطان، آخرالزمان، رستاخیز مردگان و دادگری پایان جهان که در ادیان ابراهیمی وجود دارد از آیین زردشت وام گرفته شده است.

کتاب را به کسانی که علاقه دارند در مورد دین زرتشتی بیشتر بدانند توصیه می‌کنم.

1402/5/30

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.