بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

حاصل عمر

حاصل عمر

حاصل عمر

3.3
3 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

4

خواهم خواند

2

ویلیام سامرست موآم (1874ـ1965)، نویسنده برجسته انگلیسی، بیش از همه با (لبه تیغ) و (هنر داستان نویسی) مشهور است؛ اما این از محبوبیت دیگر آثارش نمی کاهد. موآم به زندگی عمیق می نگرد و گاه آن را تلخ می یابد. نکته بینی، نازک اندیشی و تصویرسازی های دقیق از ویژگی های آثار اوست. (حاصل عمر) چنان که از عنوانش پیداست، آیینه ای است از تجربیات این نویسنده برجسته انگلیسی در زیستن و نوشتن.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به حاصل عمر

نمایش همه
بریدۀ کتاب

صفحۀ 105

کلمات مهم نیستند بلکه معانی اهمیت دارند و من هیچ امتیاز معنوی در این نمی‌بینم که انسان پنج شش زبان بداند. من با بعضی از علمای زبان روبرو شده ام و بنظرم نرسیده است که آنها داناتر از بقیه ما باشند. البته اگر انسان در کشوری سفر میکند، داشتن مختصر اطلاعاتی از زبان آن کشور که برای پیدا کردن راه و آنچه میخواهد بخورد کافی باشد، بسیار خوب است و هرگاه آن کشور ادبیات قابل ملاحظه ای داشته باشد توانائی خواندن آن‌ها بسیار مطبوع است. لکن این اندازه معلومات بسهولت فراهم میشود و سعی در آموختن بیش از این اندازه کار بیهوده ای است انسان جز بدین‌وسیله که سراسر عمرش را وقف آموختن زبان کشور دیگری کند هرگز نخواهد توانست بطرز کامل به آن زبان حرف بزند. انان هرگز مردم و ادبیات آن کشور را بطور عمیق نخواهند شناخت؛ زیرا مردم يك سرزمين و ادبیات ایشان که تأثرات آنان است، فقط ساخته و پرداخته اعمالی که انجام می‌دهند و کلماتی که استعمال میکنند نیستند. شناختن این دو، مشکل بزرگی نیست، بلکه ساخته و پرداخته غریزه های اجدادی، احساس هائی که باشیر مادر جذب کرده اند و آن حالتهای درونی هستند که بیگانه هرگز راهی به آن‌ها ندارد

یادداشت‌های مرتبط به حاصل عمر

            با این که هم از داستایوفسکی، تولستوی، محمود دولت آبادی، ویکتور هوگو و بسیاری دیگر، داستان خوانده‌ام، هنوز که هنوز است، نویسندهٔ مورد علاقهٔ من همین «سامرست‌موآم» است. برایش هیچ دلیل خاصی ندارم و این شاید فقط برای «صداقت» موج زنندهٔ نوشته‌های او ست. البته شاید کتاب «حاصل عمر» بتواند گواهی بر این احساس من باشد.

نباید از کتاب حاصل عمر توقع کتابی منسجم داشته باشیم: حاصل عمر کتابی است که سامرست‌موآم تمام حرف‌های نگفته‌اش را درون آن برملا می‌سازد. بخش اوّل کتاب به مسائل مختلفی مثل «ابتذال سیاست‌مداران» و «ساده‌لوحی عموم مردم» می‌پردازد. بخش دوّم کتاب به مطالب مختلفی دربارهٔ نویسندگی و نمایشنامه نویسی اختصاص دارد و سرانجام، بخش پایانی کتاب، دیدگاه‌های فلسفی سامرست‌موآم دربارهٔ «معنای زندگی» است. 

سامرست موآم یک داستان نویس است، اما همین داستان نویس، چنان که خودش می‌گوید، برای یافتن پاسخ سؤالش دربارهٔ معنای زندگی، شروع به خواندن آثار بزرگ فیلسوفان، تمامشان، می‌پردازد. نهایتاً جمع بندی تمام‌ آن مطالعات را در پایان این کتاب ارائه می‌کند. البته به نظر بنده نتیجه گیری پایانی کتاب، صحیح نیست و پاسخی که خودش می‌دهد، حتی همان طور که خودش هم اعتراف دارد، قانع کننده نیست، اما به هرحال، مطالب پایانی کتاب، بسیار سنجیده و بعضاً بسیار صحیح و کمیاب است و کمتر کسی را پیدا میکنید که با این حجم از صداقت و صراحت و سادگی، این دست مطالب را تقدیم خواننده کند. تردیدم ندارم که اگر خدایم عمر دهد، روزی دربارهٔ قسمت پایانی کتاب او خواهم نوشت. خیلی بیشتر ...