جبر جغرافیا: چگونه جغرافیا مسیر سیاست جهانی را تعیین می کند!

جبر جغرافیا: چگونه جغرافیا مسیر سیاست جهانی را تعیین می کند!

جبر جغرافیا: چگونه جغرافیا مسیر سیاست جهانی را تعیین می کند!

تیم مارشال و 2 نفر دیگر
4.5
14 نفر |
9 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

10

خوانده‌ام

30

خواهم خواند

30

خرید از کتابفروشی‌ها

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب می‌باشد.

• تصویری استادانه از روان شناسی ملت ها• این کتاب یکی از بهترین آثار ژئوپلیتیک است... گمان نمی کنم کتاب دیگری بتوان یافت که اوضاع جهان را به این خوبی توصیف کند.-نیکولاس لزارد، ایونینگ استاندارد- - - - - - - - - تنها چند خبرنگار برجسته در رسانه های فعلی بریتانیا هستند که مانند تیم مارشال می توانند شمه ای از وضعیت سیاسی امروز جهان ارائه دهند... او در زندانیان جغرافیا چشمان ما را به تغییرات ژئوپلیتیکی و جبر حاکم بر جغرافیای جهان می گشاید.نویسنده با طرح پرسش های سخت و ارائ? پاسخ های دقیق، به ما می کوشد که نه فقط تاریخ، بلکه جغرافیا هم سرنوشت را شکل می دهد. در جهان پیچیده، آشوب زده و به هم وابست? امروز، زندانیان جغرافیا کتابی روشنگر و مفید در حوز? ژئوپلیتیک است.-آدام لُبُر، نیوزویکاثری استثنایی، محققانه، مستدل و مستند... گنجینه ای از اطلاعات برای پژوهشگران حوز? ژئوپلیتیک و همچنین خوانندگان عادی و دانشجویان... در این کتاب همه چیز دربار? نقش? سیاسی جهان به شکلی عالی توضیح داده شده است.-نیهاد اسماعیل، نویسنده و خبرنگار

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به جبر جغرافیا: چگونه جغرافیا مسیر سیاست جهانی را تعیین می کند!

لیست‌های مرتبط به جبر جغرافیا: چگونه جغرافیا مسیر سیاست جهانی را تعیین می کند!

یادداشت‌های مرتبط به جبر جغرافیا: چگونه جغرافیا مسیر سیاست جهانی را تعیین می کند!

            کتابی در علم جغرافیای سیاسی، درباره‌ی جایی که جغرافیا و سیاست به هم می‌رسند. در روسیه، چین، آمریکا، اروپا، آفریقا، خاورمیانه، هند و پاکستان، کره و ژاپن، آمریکای جنوبی و قطب شمال. حتی نقشه‌های جغرافیایی در کریمه، تبت، آلاسکا، سیری، بالکان، رود سند و... سبب اختلاف میان دولت‌ها می‌شود. وقتی از محمدعلی جناح می‌خوانیم «هند نه یک ملت نه یک کشور بلکه شبه‌قاره‌ای از ملیت‌های مختلف است» (ص 179). و در برابر پاکستانی را که او تأسیس کرد یک کشور تعریف کرد. جبر جغرافیا نسبت به نام‌های دیگری که در ترجمه‌های فارسی برای این کتاب انتخاب شده است (مانند در اسارت جغرافیا، نشر مرکز) روان‌تر است. کلمه‌ای که در زبان محاوره بیش‌تر به‌عنوان کتاب به کار می‌رود اما در علم سیاست یک واقعیت است که گاه طبیعت، سیاست را ناگزیر به جنگ یا صلح می‌کند. 


دوماه‌نامه‌ی آگاهی نو، ویژه‌نامه‌ی نقد و بررسی کتاب: «کتاب‌نامه؛ در نقد و بررسی آثار، جلد یک»، شماره‌ی پیاپی 05، پاییز 1400.
          

6

            در این کتاب نویسنده ده قسمت از جهان را از لحاظ ژئوپلیتیک بررسی می‌کنه و می‌گه که چرا تعادل و تقابل نیروها در آن منطقه در وضعیت فعلی‌شان قرار دارند. از روسیه شروع می‌کنه. اینکه مسکوی بی‌پناه در وسط دشت چرا باید برای حفاظت از خودش از تهاجماتی مثل حمله‌ی مغول‌ها مجبور شده تا قفقاز پایین بیاد و همیشه چشم طمعی به لهستان داشته باشه. چین چطور سین‌کیانگ و تبت را در قرن بیستم مال خودش کرد و رقابتش با آمریکا و همسایگانش در دریای چین در چه وضعیتی است. جغرافیای آمریکا چطور اجازه داد که کشوری متحد شکل بگیره، درحالی‌که در آمریکای جنوبی مانع شکل‌گیری چنین اتحادی شد. مرزهای مصنوعی خاورمیانه چه عاقبتی در پیش دارند، پاکستان چرا به افغانستان چشم طمع داره و هند و چین چطور با دیوار هیمالیا از هم جدا شده‌اند. نقش دشت هموار اروپا و رودخانه‌های قابل کشتیرانی در تقویت تجارت را می‌گه و نقش جزیره‌های دریای ژاپن را در معادلات میان ژاپن و کره‌های شنالی و جنوبی و... . تمایز شرق و غرب و شمال و جنوب آفریقا را مشخص می‌کنن و در آخر سراغ شمالگان می‌ره. شاید بشه گفت نگاهی است تاریخی به جغرافیای سیاسی. من با جغرافیای سیاسی آشنایی نداشتم و بسیاری از مطالب کتاب برام روشنگر بود و جاذبه‌ی زیادی داشت.
پی‌نوشت: فکر می‌کردم قبلاً کتابی در این زمینه نخوانده‌ام، اما حالا یادم آمد که کتاب بازی بزرگ ( درباره‌ی رقابت‌های هند بریتانیا و روسیه‌ی تزاری) و صلحی که همه‌ی صلح‌ها را بر باد داد (درباره‌ی رقابت‌های دوران پیش از جنگ اول در خاورمیانه تا انحلال عثمانی) را خوانده‌ام.
          

1