بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

ماجرای عجیب بنجامین باتن و داستان های دیگر

ماجرای عجیب بنجامین باتن و داستان های دیگر

ماجرای عجیب بنجامین باتن و داستان های دیگر

فرانک اوکانر و 3 نفر دیگر
3.0
3 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

10

خواهم خواند

1

چشمان آقای باتن سمتی را که انگشت اشاره پرستار نشان می داد نگاه کرد و چیزی را که دید،این بود:یک پیرمرد ظاهرا هفتاد ساله که لای یک پتوی سفیدرنگ پیچیده شده و توی یکی از تخت های نوزاد تقریبا چپانده شده بود.موهای کم پشتش تقریبا سفید بود و از چانه اش یک ریش جو گندمی دراز آویزان بود که در نسیمی که از پنجره می آمد به طرز خنده داری تکان میخورد.با چشمانی مات و رنگ پریده که سوال توام با حیرت در آن دیده میشد. آقای باتن با فریاد گفت:«فکر کرده اید من دیوانه ام؟» پرستار جواب داد:«این بچه،قطعا بچه شماست.» از متن داستان

یادداشت‌های مرتبط به ماجرای عجیب بنجامین باتن و داستان های دیگر

            مورد عجیب بنجامین باتن
The Curious Case of Benjamin Button

1) 
"مورد عجیب بنجامین باتن" (The Curious Case of Benjamin Button) نام داستان کوتاهی است از نویسنده‌ی آمریکایی، "فرانسیس اسکات فیتزجرالد" (F. Scott Fitzgerald) که در سال 1922 میلادی نگاشته شده است. "بنجامین باتن" کودکی است که پیر به دنیا می‌آید و به‌مرور جوان می‌شود و درنهایت، هنگام مرگ بسان یک نوزاد تازه‌زاد است.

2)
قانون دوم ترمودینامیک بیان می‌کند که در هر سامانه‌ی بسته‌ای "آنتروپی" (Entropy) یا بی‌نظمی در حال افزایش است. درک ما از توالی زمانی اتفاقات، برآیند رخدادهای سه‌گانه‌ا‌ی شامل قانون دوم ترمودینامیک، انبساط جهان و فرآیندهای فیزیولوژیک مغزی‌مان در تفسیر رویدادها است. اما داستان بنجامین باتن حداقل در یکی از این موارد وارونه شده است. او به‌جای پیر شدن جوان می‌شود و قانون دوم را نقض می‌کند. اما حتی با وارونه شدن آنتروپی بازهم یک نکته واضح است: چیزی از کسالت دور باطل زندگی روزمره‌ی انسانی و تلاش اضطراب‌آور و بی‌معنایی در جستجوی مفهوم مبهمی به نام خوشبختی کم نمی‌شود. زندگی‌ای که اصطلاحاً آن را Rat Race می‌نامند. 

3)
در سال 2008 میلادی یک اقتباس سینمایی موفق از روی داستان "مورد عجیب بنجامین باتن" و به کارگردانی فیلمساز آمریکایی، "دیوید فینچر" (David Fincher) ساخته شد که اگرچه در بسیاری از بخش‌هایش از فضای داستان اصلی خارج‌شده است، اما کلیت موضوعی را حفظ کرده و غنای رویکرد "فیتزجرالد" در داستان کوتاهش را افزوده است. این فیلم ارزش چند بار دیدن را دارد.

4) 
داستان کوتاه "مورد عجیب بنجامین باتن" چندین بار تاکنون به فارسی ترجمه‌شده است. در سال 1389 توسط "پدرام عبهر" و با عنوان "ماجرای مرموز بنجامین باتن" ترجمه‌شده و در نشر کوله‌پشتی به چاپ رسیده. در سال 1395 توسط "فرشید عطایی"، با نام "ماجرای عجیب بنجامین باتن" و در نشر آموت و مجدداً در سال 1395 توسط "مرضیه فولادی" با عنوان "بنجامین باتن موردی استثنایی" و در نشر نیک مهر.