قوم شناسی سیاسی

قوم شناسی سیاسی

قوم شناسی سیاسی

رولان برتون و 1 نفر دیگر
2.0
1 نفر |
0 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

0

ناشر
نشر نی
شابک
9789643125851
تعداد صفحات
282
تاریخ انتشار
1398/9/20

توضیحات

        
کتاب قوم شناسی سیاسی مقدمه ای برای ورود به بحث پیچیده اقوام در حوزه? سیاسی است که با زبانی ساده و با بهره گیری از مثال های بی شمار تاریخی، جغرافیایی و سیاسی، عمده ترین مباحث میان حوزه? سیاسی و حوزه? قومی را روشن می کند.
اهمیت این کتاب علاوه بر نکاتی که ذکر شد، از این روست که کشور ما مجموعه ای از اقوام متعدد است که با وجود تفاوت های بی شمار توانسته اند در طول تاریخ چندهزارساله از انسجامی کافی برای حفظ موجودیت سیاسی این کشور برخوردار باشند. این نکته ای است که بی شک باید در آینده برای سیاست گذاری های فرهنگی مدنظر قرار گیرد.
مترجم، دکتر ناصر فکوهی، استادیار و عضو هیئت علمی گروه انسان شناسی دانشکده? علوم اجتماعی دانشگاه تهران است.

      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به قوم شناسی سیاسی

نمایش همه
قوم شناسی سیاسی
بریدۀ کتاب

صفحۀ 12

جهانی شدن فرایندی دراز مدت بوده است و آغاز آن را باید نه از چند دهه گذشته، بلکه لااقل از دو قرن پیش و همزمان با شروع گسترش استعماری اروپا دانست. با این همه، هر نوع مقاومت و مبارزه با جهانی شدن را نمی‌توان لزوماً دارای بار مثبت دانست. الگوهای ملی (رسمی) که امروزه غالباً در خلال سیاستگذاری‌های دولت‌های ملی اعمال می‌شوند، هر چند ممکن است دفاع از هویت ملی را بهانه‌ای برای مبارزه با جهانی شدن قرار دهند، اما گاه خود الگوهایی را تحمیل می‌کنند که هیچگونه خوانایی با نیازهای جامعه ندارند و در آن‌ها بیشتر دغدغهٔ بقای سیاسی به چشم می‌خورد تا دل‌نگرانی برای رفاه اجتماعی جامعه. الگوهای ملی امروز در بسیاری موارد بیشترین فشار را بر الگوهای قومی یا منطقه‌ای وارد می‌آورند. بهانهٔ این امر طبعاً استقرار دولت ملی و اقتدار آن است اما باید توجه داشت که تجربه تاریخی نشان می‌دهد که تضعیف و از میان رفتن اقوام، لزوماً به انسجام و اقتدار ملی منجر نمی‌شود.

0