معرفی کتاب هویت های مرگبار اثر امین معلوف مترجم عبدالحسین نیک گهر

هویت های مرگبار

هویت های مرگبار

امین معلوف و 1 نفر دیگر
3.0
2 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

3

خواهم خواند

5

ناشر
نشر نی
شابک
9789641851493
تعداد صفحات
184
تاریخ انتشار
1397/11/13

نسخه‌های دیگر

توضیحات

        
هویّت با پیکربندی مؤلفه های کم وبیش بی شمارش، جنسیت، ملیت، دین، زبان، نژاد، خاستگاه اجتماعی، بومی یا مهاجربودن، در اقلیت یا در اکثریت بودن و... که شخص در انتخابِ هیچ یک از آن ها اختیاری ندارد، ناگزیر است همه? عمر، دست کم از زمان رسیدن به بلوغ فکری، تَبعات آن را متعهد شود، عده ای با سربلندی و عده? کثیر دیگری با شرمندگی!
نویسنده می پرسد چرا در آستانه? هزاره? سوم، تأکید بر هویّت خویشتن باید با نفی هویّت های دیگری قرین باشد؟ چرا بسیاری از اشخاص نمی توانند همه? تعلق های هویّتی شان را آزادانه به عهده بگیرند؟ آیا جامعه های ما تنها به دلیل تفاوت در دین، زبان، ملیت و عقیده? انسان هایی که در آن زندگی می کنند تا ابد گرفتار تنش ها و فوران خشونت های مرگبار، از حمله های انتحاری تا نسل کشی، خواهد بود؟
امین معلوف نویسنده? عرب مسیحی لبنانی تبار به دلیل ردّ این تقدیرِ محتوم و این گریزناپذیری سرنوشت، با زبانی ساده و روشن و نگاهی منصفانه و روشن بین، مشکل بحران هویّت را که در نهایت مشکل بحران فرهنگی است، با مرور رخدادهای تلخ و ناگوار دهه های اخیر (لبنان، یوگسلاوی سابق و...) و خطرات جهانی سازی یک جانبه? فرهنگ غربی امریکایی را مطرح می کند و راه های برون رفت از بحران، یا دست کم راه های جلوگیری از وخیم ترشدن آن را مطرح می کند.

      

یادداشت‌ها

          «هویت» موضوعیه که اخیرا ذهنم رو مشغول کرده و این کتاب برام حرفای خوبی داشت. شاید امین معلوف به عنوان کسی که همیشه تو اقلیت زندگی کرده (اون در یک خانواده عرب‌زبان و مسیحی در لبنان بزرگ شده و بعدا هم به فرانسه مهاجرت کرده) فرد مناسبی باشه که به ما بگه هویت و تعلقات فردی (زبانی، مذهبی، ملی و...) به همون اندازه که مهم هستن و نباید نادیده گرفته بشن، می‌تونن خطرناک هم باشن. چون آدم‌ها در صورت در اقلیت قرار گرفتن و انکار شدن هویت‌شون، ممکنه دست به هر کاری برای اثبات خودشون بزنن. و این موضوع مرز باریک و خطرناکی ایجاد می‌کنه؛ باید به تعلقات هویتی و فرهنگ هر گروهی ارزش داد اما از طرفی نباید این حق رو به کسی بدیم که به خاطر انکار شدنش به خشونت متوسل بشه (چیزی که تو دنیای امروز و دور و بر خودمون هم زیاد می‌بینیم متاسفانه).

معلوف تلاش می‌کنه یه تعادلی اینجا پیدا کنه که تو دنیایی که در حال جهانی‌شدن و شبیه‌شدنه (و این الزاما بد نیست)، چطور باید تعلقات فرهنگی ملت‌ها به‌خصوص اقلیت‌ها هم حفظ بشه. ضمنا با مثال‌های فراوانی که از وقایع کشورهای متفاوت و درگیری‌های مختلف در تاریخ می‌زنه، نشون می‌ده این جنگ بر سر هویت مختص یک زمان، جغرافیا یا مذهب خاص نبوده و نیست.

معلوف کتابش رو با آرزوی جالبی تموم می‌کنه؛ اینکه در آینده نوه‌ش کتابش رو ببینه و با خودش فکر کنه زمان پدربزرگم نیاز به گفتن چه چیزهایی بوده! -منم امیدوارم اینطور بشه :)
        

13


...حاج قا
          
...حاج قاسم... ایران تنهاست

این متن رو با ناراحتی می نویسم چون واقعا یادش قلبم رو صد تکه میکنه، چه عزیزی رو از دست دادیم که تا سالها باید  با حسرتش زندگی کنیم
   وقتی به منطقه نگاه میکنم به این نامردی ها به خون پاک هزاران  شهید کوچک و بزرگ که هر روز در فلسطین و سوریه روی زمین ریخته میشه بیشتر یاد حاج قاسم می افتم و نگرانم از آینده ایران که هزاران گرگ در پوستین میش  اماده ان که ایران رو صد تکه کنن و اسراییلی که با خنجری در پشت پنهان تا قلب ایران رو پاره کنه و هیچ یاوری هم نیست  که هواخواه و یاور ما باشه  در دنیایی که همه چشمشون رو بر روی انسانیت بستن 
...کتابی رو معرفی کردم که کتابی جالب از نویسنده ای مسیحی لبنانی ساکن فرانسه در تشریح هویت های انسانی متعدد که هریک متاثر از دیگری از ما یک وجود و کل واحد میسازه برای ساختن اجتماعی انسانی با هزار تفکر و پیش زمینه متفاوت ،که باید یادبگیریم احترام و حرمت و انسان دوستی و بخشش هست که مارو در کنار هم نگه میداره نه مرزهای نژادی زبانی مذهبی 

در آخر نه حکومتی ام نه مذهبی حتی زمانی که تفکری متفاوت داشتم  بارها به حاج قاسم توهین کردم  امیدوارم حلالم کنه 

        

34