دانیل پناک و 2 نفر دیگر
4.5

1400/1/2

اولِ اولِ داستان، ارنست و سلستین همدیگر را نمی‌شناختند. خب این خیلی طبیعی است، چون سلستین با بقیه‌ی موش‌ها در دنیای زیرِ زمین زندگی می‌کرد و ارنست هم با سایر خرس‌ها روی زمین زندگی می‌کرد. خانه‌ی موش‌ها زیرِ زمین است و خانه‌ی خرس‌ها هم روی زمین. همیشه همین‌طور بوده و هیچ‌کس ندیده که تا حالا خرس‌ها و موش‌ها با هم دوست باشند و معاشرت کنند. خب معمولاً موش‌ها از خرس‌ها می‌ترسند و خرس‌ها از موش‌ها خوششان نمی‌آید.اما خرس و موش داستان ما یک خرس و موش معمولی نبودندو برای همین داستان دوستی ارنست و سلستین یک داستان معمولی نیست!

Teu

Teu

1403/4/25

پیش از این داستان‌های مصور و کوتاهِ شخصیت‌های این کتاب، یعنی ارنست و سلستین را که از نویسنده‌ی دیگری به نام گابری یل ونسان هست، خوانده بودم. حالا نویسنده‌ی این کتاب، یعنی دنیل پنک، آمده و از قصه‌ی پشت آن کتاب داستان‌های تصویری که راجع به ارنست و سلستین بودند حرف می‌زند و همان‌طور که از اسمش پیداست، "داستان دوستی ارنست و سلستین" را روایت می‌کند. حتی در آخر داستان می‌آید و فرضیه‌‌ای از دنیای واقعی، راجع به داستان پیدایش این کتاب و ارتباطش با کتاب‌های دیگری که راجع به ارنست و سلستین هستند، می‌گوید.
طرز روایت داستان این کتاب را دوست دارم؛ از آن کلامی که با آن اتفاقات را بیان می‌کند تا وجود دیالوگ‌های اشخاصی به نام «خواننده» و «نویسنده». این کتاب به شکلی روایت شده بود که دوستی شخصیت‌ها را (که پیش از این کتاب به لطف کتاب‌های مصورشان با آن‌ها آشنا بودم) در نگاهم ارزشمند و زیبا کرد.
به معنای واقعی شیرین بود. انگار به دوران بچگی برگشته بودم و داشتم داستان دوستی ارنست و سلستین را با صدای خود فعلی‌ام می‌شنیدم.